vsync açmak mantıklı mı

CS:GO gibi rekabetçi oyunlarda VSYNC açılmaz.

Bu ayar tearing dediğimiz yırtılmayı önler fakat mouse'ın hareket biçimini bile ağırlaştırır, değiştirir.

60 FPS üstü alacağın her FPS, online bir oyun için sana katkı sağlar. Ne kadar yüksek FPS o kadar çok rekabettir. Bunun yanına güzel bir ping ve yüksek Hz değerinde monitör de tadından yenmez.
Anlatmak istediğim tam olarak bu. Mesela 240 hz monitörler çıkmadan önce herkes 144 ile oynuyordu. Profesyonel csgo oyuncuları 144 hz ile oynarken fpslerini 300 sabitliyolardı veya hiç sabitlemiyolardı. Önceki arkadaşın dediği mantık olsaydı bütün profesyonel oyuncular fpslerini 144 sabitlemeleri gerekirdi. Şuan da 240 hz monitör ile oynuyolar ve fpslerini gene 300 sabitliyolar veya sabitlemiyolar ve 400 500 fps oynuyolat. Neden 240 sabitlemiyor bu adamlar? Pcden anlamıyolar mı?

Anlatmak istediğim tam olarak bu. Mesela 240 hz monitörler çıkmadan önce herkes 144 ile oynuyordu. Profesyonel csgo oyuncuları 144 hz ile oynarken fpslerini 300 sabitliyolardı veya hiç sabitlemiyolardı. Önceki arkadaşın dediği mantık olsaydı bütün profesyonel oyuncular fpslerini 144 sabitlemeleri gerekirdi. Şuan da 240 hz monitör ile oynuyolar ve fpslerini gene 300 sabitliyolar veya sabitlemiyolar ve 400 500 fps oynuyolat. Neden 240 sabitlemiyor bu adamlar? Pcden anlamıyolar mı?
Dostum ben de lol oyuncusuyum ve vsync kullanmıyorum bence de oyunda gecikmelere sebep oluyor bunda bir sıkıntı yok benim asıl anlatmak istediğim monitör 60 hertz ise ne kadar fps o kadar akıcılık diye bir şey yok 60 fpsten sonra. Ha ne olur önceki mesajda bahsettiğim % low ve °% low olayından dolayı 300 fps alan bu pc 60 hertzte daha akıcı gelebilir ama 300 fps alan bi pcyi 60 fpse sabitlrrsen akıcılık değişmez.

Dostum ben de lol oyuncusuyum ve vsync kullanmıyorum bence de oyunda gecikmelere sebep oluyor bunda bir sıkıntı yok benim asıl anlatmak istediğim monitör 60 hertz ise ne kadar fps o kadar akıcılık diye bir şey yok 60 fpsten sonra. Ha ne olur önceki mesajda bahsettiğim % low ve °% low olayından dolayı 300 fps alan bu PC 60 hertzte daha akıcı gelebilir ama 300 fps alan bi pcyi 60 fpse sabitlrrsen akıcılık değişmez.
İşte csgo da değişiyor kardeşim. Mouse hakimiyeti olsun, attığın spraylar olsun, yaptığın movementler vs. her şey 60 fps'e göre daha akıcı bir hale geliyor. Aşırı derecede kırılma oluyor fakat oyunun kontrolü değişiyor. Dediğim gibi test edebilirsin 60 fps bir pc ile 10 adam vuran birisi 150 200 300 fps ile 20 25 adam vurur çünkü mouse hakimiyeti daha akıcı oluyor. Diğer oyunları bilmiyorum fakat csgo da durum böyle. Ne kadar tartışsak da denemen gerekiyor bu şekilde bir yere varamayız 😀

60hz 1600*900 dell p2011h monitörüm var csgoda vsync açmak mantklı mı açmak vs açmamak değerlendirmesi ve karşılaştırması pozitif ve negatif yönlerinden bahseder misiniz
Psikolojik olarak 60-75-144 fps in üstüne çıkmamadı seni üzüyor olabilir fakat akıcı oyun için bence açılmalı

İşte csgo da değişiyor kardeşim. Mouse hakimiyeti olsun, attığın spraylar olsun, yaptığın movementler vs. her şey 60 fps'e göre daha akıcı bir hale geliyor. Aşırı derecede kırılma oluyor fakat oyunun kontrolü değişiyor. Dediğim gibi test edebilirsin 60 fps bir PC ile 10 adam vuran birisi 150 200 300 fps ile 20 25 adam vurur çünkü mouse hakimiyeti daha akıcı oluyor. Diğer oyunları bilmiyorum fakat csgo da durum böyle. Ne kadar tartışsak da denemen gerekiyor bu şekilde bir yere varamayız 😀
Bence sen yazdığım şeyleri tekrar oku kardeşim sen farklı pclerden bahsediyorsun.

60hz 1600*900 dell p2011h monitörüm var csgoda vsync açmak mantklı mı açmak vs açmamak değerlendirmesi ve karşılaştırması pozitif ve negatif yönlerinden bahseder misiniz
bence değil çünkü fps yi sabitliyor diye biliyorum kapatsan iyi olur.

Rekabetçi oyunlarda vsync gsync freesync açılmaz abi yapmayın nasıl açılır diyorsunuz

Bence sen yazdığım şeyleri tekrar oku kardeşim sen farklı pclerden bahsediyorsun.
Hayır aynı pcden bahsediyorum. Özellikleri ekran kartı işlemcisi aynı olsun. Önce 60 fps sabiyleyip oynasın sonra 300 fps sabitleyip oynasın arada fark yok derse gelip açıklasın. Pc varsa sende deneyebilirsin. Csgo indir ve önce 60 fps sabitle daha sonra sal fpsi 200 300 al ve o şekilde oyna arada fark göremedim dersen grl burada açıkla :) diyeceklerim bu kadar usta

Ben açmama taraftariyim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,967
Üyeler
191,012
Son üye
XrawesZ
Geri