Ben bir Windows güncellemesinin böyle sorunlar çıkardığını duymuştum. Tam olarak emin değilim fakat xbox ve ps gibi olmuş diyordu insanlar. Eğer monitörün 75hz ve fps değerlerin de bu kadar yüksekse birkaç sorundan şüphelenirim ben.
Gelişmiş monitör veya görüntü ayarları adı altında monitörün 75hz çalışıp çalışmadığını görebiliyorsun onu kontrol et. Masaüstüne sağ klik yapıp giriyordun oraya fakat şu an tam olarak kestiremiyorum nasıl olduğunu, internette mutlaka yardımcı videolar bulursun. Eğer seçtiğin hz değerinde çalışmıyorsa ayarlayabilirsin.
Monitörün 75hz çalışmıyor olabilir, sebebiyse çözünürlük ve hz değeri arttıkça ekran kartından monitöre aktarılan verinin büyümesi ve aradaki vga veya hdmi kablosunun bu veriyi aktarabilecek güce sahip olmaması oluyor. Sorunun bu olmasından şüphelenirsen daha fazla aktarım gücüne sahip bir kablo alman gerekebilir.
Benim fikrimce sorun birazdan yazacağım durum.
Windowsa zamanında bir update geldi, hayal meyal hatırlıyorum bir arkadaş aynı böyle bir sorunla karşılaştı o updateden sonra. Büyük oyunlarda sabit 30 fps alıyor gibiyim diyordu. O update yüzünden olduğunu keşfetmiştik ama hangi update seçemiyorum. Onu internetten bir araştır derim. Windowsun oyun oynarken sunduğu hizmetlerden biri yüzünden büyük ihtimalle.