Vücut geliştirme nasıl yapabilirim?

Yanlış bilgi.Kalori hesabı yapıp kilo alamıyorsa eğer sindirim sisteminin baya sıkıntılı olması lazım.Yediklerinizin kalori hesabını yaparsanız az yediğinizi anlarsınız.
Dostum metabolizma dedim nasıl bir yanlış bilgi içerebilir?
Birisi su içer kilo alır, birisi deli gibi yer kilo alamaz. Bu da metabolizmanın hızına bağlıdır.
Kurduğun cümle ile kurduğum cümle arasında mantık bağı bile yok.

biliyorum öyle 1 günde yapılacak bir iş değil. yaşım 15, boy 1.78, Kilom 64. boyum gayet güzel uzuyor ama ufak bir korkum var kas falan yapınca boy uzaması duruyormu gerçekmi yani? neyse asıl mesele ben vücut geliştirme kas nasıl yaparım kaç ay sürer? neler almalıyım? (150TL bütçe var en fazla öğrenciyiz) neler yapmalıyım? yediğim yiyecekleri her şeyi değiştirebilirim sıkıntı yok. neyse siz ne yapılmalı detaylıca yazarmısınız?
fazla bilgim yokta. ha bu arada evde 2 tane 4 Kiloluk Dambılım var
18 yaşına kadar yüklenme antrenmanı yapmanı tavsiye etmem, sağlık ve gelişim için.
Günlük orta şiddetli antrenmanlar yapılabilir. vücut ağırlığıyla çalışılabilir.
Bir branş öğrenilip geliştirilebilir veya hobi olabilir.

Fitness da yapacağı vücut bir ay çalışmazsa erir ama yüzerek yaptığı vücut çok daha uzun süre kalır.
Haklısın, lakin yüzerek 2 yılda yaptığı vücudu fitness'da 6 ayda yapar.

sadece kol çalış demek büyük yanlış.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

kusura bakma da sağlam üfürüyorsun.
Ben fit tutması için sölüyorum yoksa zaten fitness salonunda yapılan vücut ile denk olmaz. Üflediğim falan yok sen çok biliyorsan bana muhalefet yapma buyur arkadaşa yardımcı ol.

Ben fit tutması için sölüyorum yoksa zaten fitness salonunda yapılan vücut ile denk olmaz. Üflediğim falan yok sen çok biliyorsan bana muhalefet yapma buyur arkadaşa yardımcı ol.
Fitness a ara verse 1 ayda bir şey kalmaz erirsin diyorsun. BÖYLE BİR ŞEY YOK.Kas hafızası diye bir şey var.Kas kaybetmek öyle kolay bir şey de değil.Ciddi aç kalman falan lazım.Ara verdiğin zaman sadece kaslarda tutulan su ve glikojen depoları boşalabileceği için daha hacimsiz görünebilir.Ama kas kaybolmaz kolay kolay.Antremana tekrar başlayınca eski hacmine çok rahat ulaşır.Gereksiz tartışmaya zaten girmeyeceğim.Arkadaş özelden ulaşırsa yardımcı olurum.

Dostum metabolizma dedim nasıl bir yanlış bilgi içerebilir?
Birisi su içer kilo alır, birisi deli gibi yer kilo alamaz. Bu da metabolizmanın hızına bağlıdır.
Kurduğun cümle ile kurduğum cümle arasında mantık bağı bile yok.
Eğer bir insan kilo alamıyorsa eğer sorun hastalıktan değilse metabolizma ile alakalıdır. tek sindirim sistemi ile alakalı değil. Yani doğru diyorsun.

Fitness a ara verse 1 ayda bir şey kalmaz erirsin diyorsun. BÖYLE BİR ŞEY YOK.Kas hafızası diye bir şey var.Kas kaybetmek öyle kolay bir şey de değil.Ciddi aç kalman falan lazım.Ara verdiğin zaman sadece kaslarda tutulan su ve glikojen depoları boşalabileceği için daha hacimsiz görünebilir.Ama kas kaybolmaz kolay kolay.Antremana tekrar başlayınca eski hacmine çok rahat ulaşır.Gereksiz tartışmaya zaten girmeyeceğim.Arkadaş özelden ulaşırsa yardımcı olurum.
Ya kardeşim kas hafızası diyorsun bana salondan öğrendiğin laflarla birşeyler öğretmeye çalışıyorsun ben bu işin kitabını okudum 2 yıl anatomi fizyoloji dersi gördüm. bir şey kalmaz demedim ERİR dedim. Kuzenim yıllardır fitness ile uğraşıyor onda da 1 ay verdiği arada bariz olarak farkı gördüm.

ben hanginizi dinleyeyim anlayamadımki herkes farklı diyorda sanırım @Mert Özkaya ile @asertyu 'yu dinleyeceğim. verdiğiniz güzel bilgiler için teşekkürler hepsini detaylıca okuyup not alacağım mümkün olduğunca.

Eğer bir insan kilo alamıyorsa eğer sorun hastalıktan değilse metabolizma ile alakalıdır. tek sindirim sistemi ile alakalı değil. Yani doğru diyorsun.

Ya kardeşim kas hafızası diyorsun bana salondan öğrendiğin laflarla birşeyler öğretmeye çalışıyorsun ben bu işin kitabını okudum 2 yıl anatomi fizyoloji dersi gördüm. bir şey kalmaz demedim ERİR dedim. Kuzenim yıllardır fitness ile uğraşıyor onda da 1 ay verdiği arada bariz olarak farkı gördüm.
Uzun sürede yaptığın vücudun erime süresi ile kısa sürede yaptığın vücudun erime süresi bir olmaz mantıken.

Sİz beslenmeyi bilmiyorsunuz, insalarıda yanlış yönlendirmeyelim!
Doğru beslenme ve antrenman ile kilo alamıyacak insan yoktur.
Kilo alamazsın mı demişim ben orada?

bol bol savaş cebeci izlemelisin

Alıntıyı görüntüle
Adam adam!

Şimdi boy uzamıyor gerçeği bir yalan daha fazla bile uzuyor.
Growth hormonu 2 sene sonra aşırı derece de salgılanacak eğer kemiklerin kapanmadıysa 190'a kadar çıkabilirsin ve aynı zaman da şuan da fazlaca testo ve growth salgıladığından dolayı hızlı gelişeceksin.
150 TL ile yapacak pek bir şey yok, 10 KG'lık Dumbell al o olmazsa 8 KG'lik al, yağ oranını hesapla yağsız kilonu vs. söyle sonra DM gel hallederiz.

Adam adam!

Şimdi boy uzamıyor gerçeği bir yalan daha fazla bile uzuyor.
Growth hormonu 2 sene sonra aşırı derece de salgılanacak eğer kemiklerin kapanmadıysa 190'a kadar çıkabilirsin ve aynı zaman da şuan da fazlaca testo ve growth salgıladığından dolayı hızlı gelişeceksin.
150 TL ile yapacak pek bir şey yok, 10 KG'lık Dumbell al o olmazsa 8 KG'lik al, yağ oranını hesapla yağsız kilonu vs. söyle sonra DM gel hallederiz.
Nası hesaplayacam

biliyorum öyle 1 günde yapılacak bir iş değil. yaşım 15, boy 1.78, Kilom 64. boyum gayet güzel uzuyor ama ufak bir korkum var kas falan yapınca boy uzaması duruyormu gerçekmi yani? neyse asıl mesele ben vücut geliştirme kas nasıl yaparım kaç ay sürer? neler almalıyım? (150TL bütçe var en fazla öğrenciyiz) neler yapmalıyım? yediğim yiyecekleri her şeyi değiştirebilirim sıkıntı yok. neyse siz ne yapılmalı detaylıca yazarmısınız?
fazla bilgim yokta. ha bu arada evde 2 tane 4 Kiloluk Dambılım var
Aileden destek alıp spor salonuna yazılabilirsin belki. İyi hocaya ve spor salonuna denk gelirsen yardımcı olurlar hangi hareketleri yapacağını söylerler. Onun dışında kan grubuna göre beslenmen belki daha yararlı olabilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,191
Üyeler
192,638
Son üye
krtumit
Geri