- Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunlarla geçmedi.Şu yukarda her stutter sorununa bota koka rehber atmış ansiklopedik gibi gene. Bilmiyorki başta pubgdeki sonra diğer oyunlardaki stuttering sorunumu biostaki tek ayarla çözdüğümü halbuki(başka önlem ayarlarıda yaptım ama ana çözücü bu olmuştu)
Bir kaç ayar vericem onları dener misin?
Amd chipset sürücünün yüklü olduğunu varsayıyorum
Sadece chipset yazanı indir kur yüklü değilse bile
Biosa girip (arayüzünü bilmiyorum ama bulursun sanırım)
Autodaysa autodan çıkarıp direkt bunları gir. Autoya güvenme
Global c states enabled
CPPC Enabled
CPPC Preferred Cores Disabled
Bu 3 ünü yap stutter azalmazsa başka yöntem söyleyeceğim. Warzone gpu cpu herşeyden “saçma” bir şekilde faydalanan bi oyun
Curve optimizer uygulamadıysanda all core -25 yap bakalım ısılar düşsün ve daha yüksek sürelerde boostlasın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Artık bu sorunla uğraşmaktan kusucam paramızla rezil oluyoruz!Oyunu oynayanların paylaştığı çözümleri bırakayım. Sayfaları Türkçe'ye çevirip deneyin.
Reddit bağlantılarının önizlemesi berbat gözüktüğünden bağlantı olarak atıyorum.
İkinci çözüm ise oyun içindeki VRAM ayarı tarzı bir şey vardı. Ben de hatırlıyorum öyle bir ayar. Bu ayarı %100 kullanmayın, genelde %70 çekmek çoğu kişi için işe yaramış. Ayrıca DLSS (upscale) kapatınca ve RIOT Vanguard yüklüyse kaldırın deyince çözenler olmuş. EA ve COD oyunlarının kullandığı anticheatler de RIOT ile benzer şekilde çalışıyor. Belki çakışıp, sürekli bir tarama işlemi yaparak oyunun performansını kötü etkiliyor olabilir.
Yukarıdaki Reddit çözümünde de AMD Antilag, FSR falan ile ilgili bir şeyler kapatılmış. Online oyunlarda FPS artırsa da halen bu upscale, FG ve reflex gibi ayarlar garip sorunlara yol açabiliyor. Oyun firmaları en güncel sürümlerine yükseltmiyor veya ekran kartı firmaları, yaşanabilecek sorunlar için oyunlara düzenli güncellemeler sunmuyorlar. BF6 ilk zamanları mesela FG sorunu vardı, beta sonrası çözdüler. Ama Nvidia Reflex açıkken garip bir takılma oluyordu, onu kapatınca ben de oyun daha akıcı çalışıyordu. Yani bu tarz şeyleri de deneyin. Oyuna dışarıdan etki eden ayarlar her zaman mantıklı olmuyor.