Neler Yeni

Wattman Sorunlu PC için PSU Önerisi

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Kutay Orhan
kasamdaki PSU (CORSAIR DELTA RGB 550W 80+) kısa devre yaptı (mini süpürge soktum) , çalışmaya devam ediyor fakat occt testinde direk kapanıyor. aynı zamanda bazı oyunlar açılmasıyla kapanması bir oluyor ve ciddi bir performans düşüşü de var diyebilirim.
forumda okuduğuma göre de güçlü PSU'nun artılarının olduğunu söylüyorlar
"wattman sorunlu" olan bilgisayarıma bir tık daha güçlü bir PSU almak istiyorum , bunun için kaç watt ve hangi PSU almam gerekir?

sistem şundan:
  • AMD Ryzen 5 3600
  • ASUS PRIME B450M-K 4400MHz(OC)
  • CORSAIR 16GB (8+8) Vengeance 3000MHz CL16
  • ASUS RX 5600 XT OC TUF EVO 6GB GDDR6
  • TOSHIBA OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD
  • ***CORSAİR DELTA RGB 550W 80+***

Son düzenleme:

Danke

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Yunus
Kurtarmaz ekran kartı değiştir güç kaynağı yerine

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Erkan
Arkadaşım power değiştir sana 500 Luk bile yeter TDP değeri 150 wat düzgün çalışsın yeter marka bir şey olsun high power 500 power vardı 1100 TL rakam di 80 plus işini görür ama sen daha iyi istersen o başka ama kisa devre yapan power kullanma sıkıntı cikar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kısa devre neden oldu ki umarım ekran kartına zarar vermemiştir

Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Erkan
Şuan. Bana göre en mantıklı power fiyatı çok iyi ben bile yedek aldim

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Kutay Orhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşım power değiştir sana 500 Luk bile yeter TDP değeri 150 wat düzgün çalışsın yeter marka bir şey olsun high power 500 power vardı 1100 TL rakam di 80 plus işini görür ama sen daha iyi istersen o başka ama kisa devre yapan power kullanma sıkıntı cikar

Kısa devre neden oldu ki umarım ekran kartına zarar vermemiştir

hocam elektrikli mini süpürge soktum pc kapalıyken , aylar önceden yaşandı ama hala çalışıyor.
ekran kartının zarar gördüğünü sanmıyorum.

Kurtarmaz ekran kartı değiştir güç kaynağı yerine
hocam ekran kartının da belli bir fiyatı var ve şuan ulaşamam. ayrıca şuan gerek yok pc zaten halihazırda zaten çalışıyor ve oyun açıyor , demeye çalıştığım şey psu gücünün kasadaki elektrik tüketen bileşenlere az geldiği ve oyunların kapandığı. ana problemin güç kaynağı olduğu noktada ekran kartı almak ne kadar mantıklı bir tercih ki zaten.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,178
İsim
Murat Orhan
hocam elektrikli mini süpürge soktum pc kapalıyken , aylar önceden yaşandı ama hala çalışıyor.
ekran kartının zarar gördüğünü sanmıyorum.

hocam ekran kartının da belli bir fiyatı var ve şuan ulaşamam. ayrıca şuan gerek yok pc zaten halihazırda zaten çalışıyor ve oyun açıyor , demeye çalıştığım şey psu gücünün kasadaki elektrik tüketen bileşenlere az geldiği ve oyunların kapandığı. ana problemin güç kaynağı olduğu noktada ekran kartı almak ne kadar mantıklı bir tercih ki zaten.
Sorunu çözdünüz mü? Ayrıca ekran kartının core clock'u dengeleyememesi nedeniyle de mavi ekran hatası alıyor olabilirsin 5000 serisinde yaygın bir sorundur.

kutaybey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Kutay Orhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorunu çözdünüz mü? Ayrıca ekran kartının core clock'u dengeleyememesi nedeniyle de mavi ekran hatası alıyor olabilirsin 5000 serisinde yaygın bir sorundur.
hocam çözüldü işaretledim de psu 750w a çıkaracağım , occt testinde direk kapanıyor çünkü ne yaparsam yapayım değiştirmem gerekiyor.
ben kendi ellerimle zarar verdim muhtemelen , ayrıca pc aldıktan 2 sene sonrada artıdan fan takmıştım o da fazladan güç tüketiyor olabilir.
wattman da kronik bir problem zaten ama eğer yapabileceğim bir şey var ise denemekten çekinmem.
bazı forumlarda psu yükseltmesinin de wattmanda işe yaradığını duymuştum ama doğru mudur bilmiyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,178
İsim
Murat Orhan
hocam çözüldü işaretledim de psu 750w a çıkaracağım , occt testinde direk kapanıyor çünkü ne yaparsam yapayım değiştirmem gerekiyor.
ben kendi ellerimle zarar verdim muhtemelen , ayrıca pc aldıktan 2 sene sonrada artıdan fan takmıştım o da fazladan güç tüketiyor olabilir.
wattman da kronik bir problem zaten ama eğer yapabileceğim bir şey var ise denemekten çekinmem.
bazı forumlarda psu yükseltmesinin de wattmanda işe yaradığını duymuştum ama doğru mudur bilmiyorum.
Ben 5700de mavi ekranla beraber wattman yiyordum sizde mavi ekran yoksa çok çok yüksek ihtimalle psu yükseltmesi ile çözersiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,500
Üyeler
164,684
Son üye
Saruhan37
Top Bottom