Neler Yeni

Whea Logger 18 hatası

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal
Merhaba,

Yakın zamanda yeni bir ekran kartı ve güç kaynağı satın aldım sistemimi yeniledim fakat bilgisayarım herhangi bir oyunu oynamaya çalıştığım zaman herhangi bir hata vermeden kendisini direkt olarak yeniden başlatıyor. Durum ile ilgili çok araştırma yaptım fakat bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ek bilgi olarak da bu durum sistemi ilk topladığımda bulunmuyordu sonradan yapmaya başladı. Bios güncelledim, eski driver sürücülerini kullandım yine de sonuca ulaştırmadı. Durum çok dengesiz dün hiç reset atmadı fakat bugün resetten hiçbir oyunu açamadım bile. Ek bilgi gerekirse seve seve yardımcı olurum teşekkür ediyorum.

Sistem bilgileri:

RX7800XT Ekran kartı

Ryzen 5 5600x işlemci

16gb 3200mhz XPG gammix Ram

asus prime b450m-k ii anakart

750WATT 80+ Thermaltake PSU

Aldığım hatalar:

1-Windows.Gaming.GameBar.PresenceServer.Internal.PresenceWriter sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde DCOM'a kayıt yaptıramadı.

2-DCOM sunucuyu çalıştırmak üzere SecurityHealthService hizmetini "Yok" bağımsız değişkenleriyle başlatmaya çalışırken "1115" hatasını aldı:

{8C9C0DB7-2CBA-40F1-AFE0-C55740DD91A0}

3-Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği

Hata Kaynağı: Machine Check Exception

Hata Türü: Cache Hierarchy Error

İşlemci APIC Kimliği: 7

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

4-uygulamaya özgü izin ayarları

Windows.SecurityCenter.WscDataProtection

CLSID'sine ve

Yok

APPID'sine sahip COM Sunucu uygulaması için, Yok SID (Yok) uygulama kapsayıcısında çalışan LocalHost (LRPC Kullanan) adresindeki SID değeri (S-1-5-18) olan NT AUTHORITY\SYSTEM kullanıcısına Yerel Çalıştır izni vermiyor. Bu güvenlik izni, Bileşen Hizmetleri yönetim aracı kullanılarak değiştirilebilir.

Durum ile ilgili bağlantılı ya da alakasız olarak bulduğum hatalar bu yönde. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Merhaba,

Yakın zamanda yeni bir ekran kartı ve güç kaynağı satın aldım sistemimi yeniledim fakat bilgisayarım herhangi bir oyunu oynamaya çalıştığım zaman herhangi bir hata vermeden kendisini direkt olarak yeniden başlatıyor. Durum ile ilgili çok araştırma yaptım fakat bir çözüm bulamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

Ek bilgi olarak da bu durum sistemi ilk topladığımda bulunmuyordu sonradan yapmaya başladı. Bios güncelledim, eski driver sürücülerini kullandım yine de sonuca ulaştırmadı. Durum çok dengesiz dün hiç reset atmadı fakat bugün resetten hiçbir oyunu açamadım bile. Ek bilgi gerekirse seve seve yardımcı olurum teşekkür ediyorum.

Sistem bilgileri:

RX7800XT Ekran kartı

Ryzen 5 5600x işlemci

16gb 3200mhz XPG gammix Ram

asus prime b450m-k ii anakart

750WATT 80+ Thermaltake PSU

Aldığım hatalar:

1-Windows.Gaming.GameBar.PresenceServer.Internal.PresenceWriter sunucusu belirtilen zaman aşımı süresi içinde DCOM'a kayıt yaptıramadı.

2-DCOM sunucuyu çalıştırmak üzere SecurityHealthService hizmetini "Yok" bağımsız değişkenleriyle başlatmaya çalışırken "1115" hatasını aldı:

{8C9C0DB7-2CBA-40F1-AFE0-C55740DD91A0}

3-Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci Çekirdeği

Hata Kaynağı: Machine Check Exception

Hata Türü: Cache Hierarchy Error

İşlemci APIC Kimliği: 7

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

4-uygulamaya özgü izin ayarları

Windows.SecurityCenter.WscDataProtection

CLSID'sine ve

Yok

APPID'sine sahip COM Sunucu uygulaması için, Yok SID (Yok) uygulama kapsayıcısında çalışan LocalHost (LRPC Kullanan) adresindeki SID değeri (S-1-5-18) olan NT AUTHORITY\SYSTEM kullanıcısına Yerel Çalıştır izni vermiyor. Bu güvenlik izni, Bileşen Hizmetleri yönetim aracı kullanılarak değiştirilebilir.

Durum ile ilgili bağlantılı ya da alakasız olarak bulduğum hatalar bu yönde. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Bu genelde CPU çekirdekleri yeterli voltajı alamayınca olur sistemde overclock vs var mı?

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu genelde CPU çekirdekleri yeterli voltajı alamayınca olur sistemde overclock vs var mı?
yani farkında olduğum bir overclock yok kendim bir şey yapmadım diğer ayarlarını da çok anlamıyorum cevabınız için teşekkür ediyorum bu arada.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
yani farkında olduğum bir overclock yok kendim bir şey yapmadım diğer ayarlarını da çok anlamıyorum cevabınız için teşekkür ediyorum bu arada.
Önemli değil. Şöyle yapalım Cinebench R23 yükleyin, aynı zamanda HWInfo yükleyin, 3 kez çalıştırın, yük altında CPU en fazla kaç volt alıyor onu görelim. Yük altında boşta olmasına kıyasla daha az voltajla çalışır CPU.

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal

Önemli değil. Şöyle yapalım Cinebench R23 yükleyin, aynı zamanda HWInfo yükleyin, 3 kez çalıştırın, yük altında CPU en fazla kaç volt alıyor onu görelim. Yük altında boşta olmasına kıyasla daha az voltajla çalışır CPU.
tabi hemen yapayım voltajları da sizinle paylaşmam gerekiyor sanırım sonuçlarını mı atayım size

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
tabi hemen yapayım voltajları da sizinle paylaşmam gerekiyor sanırım sonuçlarını mı atayım size
Evet ama ekran fotoğraflarını test açıkken çekin çünkü sistem boştayken voltajlar farklı olacaktır.

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal
Evet ama ekran fotoğraflarını test açıkken çekin çünkü sistem boştayken voltajlar farklı olacaktır.
işlemin 5inci dakikasında şu şekil görünüyor tekrardan teşekkür ederim yardımınız için
Mesaj otomatik birleştirildi:

işlemin 5inci dakikasında şu şekil görünüyor tekrardan teşekkür ederim yardımınız için
bu ilki iki kez daha bitirip atıyorum hemen

Ekler

• başlangıç 2.PNG
    başlangıç 2.PNG
    40.1 KB · Hit: 79
  • başlangıç.PNG
    başlangıç.PNG
    92.5 KB · Hit: 81
  • ortası 2.PNG
    ortası 2.PNG
    96.3 KB · Hit: 69
  • ortası.PNG
    ortası.PNG
    100.7 KB · Hit: 74

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

bu ilki iki kez daha bitirip atıyorum hemen
Bunlarda bir sorun yok.

Sorun sadece oyun oynarken mi oluyor?
CPU ne zaman alındı?
Sorun bugün hiç oldu mu?

Bu soruların cevaplarıyla bakalım neler deneyebiliriz.

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal
Bunlarda bir sorun yok.

Sorun sadece oyun oynarken mi oluyor?
CPU ne zaman alındı?
Sorun bugün hiç oldu mu?

Bu soruların cevaplarıyla bakalım neler deneyebiliriz.
sadece oyun oynarken yaşıyorum sorunu
işlemciyi bu yılın başında aldım
bugün aynı sorun sanırım 4 5 kere oldu ve açtığım oyun homefront, eski bir oyun.
öte yandan dün hiç yaşamadım resident evil 4 remakte rdr2 oynadığım halde bazen valorant oynarken bile oluyor
test 2 sonuçlarını ekledim tekrardan teşekkür ederim yardımınız için

Ekler

• test 2.1.PNG
    test 2.1.PNG
    94.8 KB · Hit: 48
  • test 2.2.PNG
    test 2.2.PNG
    95.5 KB · Hit: 44
  • test 2.3.PNG
    test 2.3.PNG
    94.6 KB · Hit: 43

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
sadece oyun oynarken yaşıyorum sorunu
işlemciyi bu yılın başında aldım
bugün aynı sorun sanırım 4 5 kere oldu ve açtığım oyun homefront, eski bir oyun.
öte yandan dün hiç yaşamadım resident evil 4 remakte rdr2 oynadığım halde bazen valorant oynarken bile oluyor
test 2 sonuçlarını ekledim tekrardan teşekkür ederim yardımınız için
Benim şu an ilk tahminim anakart güç kullanımıyla otomatik olarak TDP'sinden yüksek olarak çalıştırıyor ki bu aslında desteklenen bir durum değil. Ama voltaj sorunu orada olsaydı sistem benchmark'ta kapanırdı.
BIOS güncel mi?

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal
Benim şu an ilk tahminim anakart güç kullanımıyla otomatik olarak TDP'sinden yüksek olarak çalıştırıyor ki bu aslında desteklenen bir durum değil. Ama voltaj sorunu orada olsaydı sistem benchmark'ta kapanırdı.
BIOS güncel mi?
evet bilgisayarımı windows 10a düşürdüm o süreçte güncelledim son sürümüne

evet bilgisayarımı windows 10a düşürdüm o süreçte güncelledim son sürümüne
öte yandan kendim denemek için ryzen master üzerinden auto oc ayarlarını açarak denedim yine aynı sonuçları aldım ve xmp ayarı da kapalı şu anda açınca direkt masaüstünde de aynı sorunu yaşatıyor ben de kapalı tutuyorum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
öte yandan kendim denemek için ryzen master üzerinden auto oc ayarlarını açarak denedim yine aynı sonuçları aldım ve xmp ayarı da kapalı şu anda açınca direkt masaüstünde de aynı sorunu yaşatıyor ben de kapalı tutuyorum
Bunu soracaktım bilgi için teşekkürler. CPU'nun sorunlu olduğuna neredeyse eminim. Çünkü XMP ayarıyla CPU'nun IF saati de yükselir ve bu voltajları etkiler. Pek iyi bir çipe denk gelmemişsiniz, CPU'yu garanti için beklemek sıkıntı olmayacaksa üreticiyle iletişime geçmek çok mantıklı olacaktır.

Yok yapamam derseniz ki bu ideal bir şey değil, böyle çalışması için birkaç öneri verebilirim ama değişim gibi bir fırsat varken bence gerek yok.

B3ntee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Murat Han Ünal
Bunu soracaktım bilgi için teşekkürler. CPU'nun sorunlu olduğuna neredeyse eminim. Çünkü XMP ayarıyla CPU'nun IF saati de yükselir ve bu voltajları etkiler. Pek iyi bir çipe denk gelmemişsiniz, CPU'yu garanti için beklemek sıkıntı olmayacaksa üreticiyle iletişime geçmek çok mantıklı olacaktır.

Yok yapamam derseniz ki bu ideal bir şey değil, böyle çalışması için birkaç öneri verebilirim ama değişim gibi bir fırsat varken bence gerek yok.
yani kendim takarken birkaç pinini yamultmuştum o şekilde kullandım 6 7 ay kadar sonra yeni ekran kartına geçince bir süre kullandıktan sonra çıktı bu sorun garantinin kabul edeceğini sanmıyorum en mantıklısı yeni işlemci almak sanırım

yani kendim takarken birkaç pinini yamultmuştum o şekilde kullandım 6 7 ay kadar sonra yeni ekran kartına geçince bir süre kullandıktan sonra çıktı bu sorun garantinin kabul edeceğini sanmıyorum en mantıklısı yeni işlemci almak sanırım
yamuklar o kadar büyük kopacak derecede değildi ekran kartı değiştiğinden işlemci yerinden oynamadı yeni işlemci soğutucu almıştım sanırım o süreçte bir şey oldu çünkü kendim yamultunca işleme devam etmeyip bilgisayarcıya yaptırmıştım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,343
Üyeler
165,669
Son üye
quuumac
Top Bottom