WiFidan dolayı bilgisayar crashliyor

brycexyz

80+
Reaksiyon skoru
33
Merhaba herkese. B550F gaming wifi ii anakartı yanında gelen wifi anteniyle kullanıyorum. Bugün aniden pc crashledi, yeniden başlattı kendini. Sonrasında wifi ve bluetooth özellikleri kayboldu. Sıradan bir hatadır diye çok düşmedim üzerine fakat sonradan bilgisayarda takılmalar olmaya başladı. Bilgisayar açılırken çok uzun sürede açılmaya başladı. Ben de gidip aygıt yöneticisinden bu WiFi donanımını devre dışı bıraktım ve sorunlar çözüldü. Çok garip bir olay. Anakartta donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum şu anda. Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu?

Buna benzer sorunları yaşayan çok kullanıcı duymuştum. Galiba spesifik bir Wifi kartında yaşianıyordu. Ama bu okuduğum konuyu tarayıcı geçmişinde bulamam, çünkü arada temizlik yapıyorum. O Reddit konusunda bu sorunu çözemeyenler, devre dışı bırakıp harici alıcı kullanıyorlardı. Belki başka çözümlerde vardır ama hatırladığım bu. Adaptörle ilgil ibileri aratırsan belki bir şeyler çıkar.

Bunun dışında BIOS ve gerekli sürücüleri güncellemeyi deneyebilirsin.

BIOS sürücüsünü de güncelleyin, CoD oynuyorsanız FTM sürümünü yükselten bir BIOS yayınlamışlar. Daha bunu yayınlamayan çok anakart var. AM4 anakart kullanıcılarının çoğu yeni BO7 ve ileride aktifleştirmesi tamamlanınca BO6 maalesef bu yüzden güncelleme alana kadar oynayamayacaklar. Valorant ve BF6 bu kadar sert bir tarama yapmıyor.

Merhaba herkese. B550F gaming wifi ii anakartı yanında gelen wifi anteniyle kullanıyorum. Bugün aniden pc crashledi, yeniden başlattı kendini. Sonrasında wifi ve bluetooth özellikleri kayboldu. Sıradan bir hatadır diye çok düşmedim üzerine fakat sonradan bilgisayarda takılmalar olmaya başladı. Bilgisayar açılırken çok uzun sürede açılmaya başladı. Ben de gidip aygıt yöneticisinden bu WiFi donanımını devre dışı bıraktım ve sorunlar çözüldü. Çok garip bir olay. Anakartta donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum şu anda. Daha önce böyle bir durum yaşayan oldu mu?
Olay görüntüleyicisinde ne diyor

Geri