Win 11 vs Win 10 Format

iWexlyn

80+
Reaksiyon skoru
29
Arkadaşlar askerden yeni geldim. En son windows 10 kullanıyordum windows 11'e epey güncelleme gelmiş gördüğüm kadarıyla. Bilgisayara temiz bir format atacam fakat kararsız kaldım. Sizce win10 mu yoksa 11 mi kurmalıyım. Genelde oyun için kullanıyorum bilgisayarı neyi tavsiye ettiğinizi sebebiyle söylerseniz sevinirim.

Arkadaşlar askerden yeni geldim. En son windows 10 kullanıyordum windows 11'e epey güncelleme gelmiş gördüğüm kadarıyla. Bilgisayara temiz bir format atacam fakat kararsız kaldım. Sizce win10 mu yoksa 11 mi kurmalıyım. Genelde oyun için kullanıyorum bilgisayarı neyi tavsiye ettiğinizi sebebiyle söylerseniz sevinirim.
11
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sebebi daha sade ve kullanışlı

Windows 10 desteği, 14 Ekim 2025'te sona erecek. Bu tarihten sonra Microsoft, Windows 10 bilgisayarlar için yazılım güncelleştirmeleri, güvenlik düzeltmeleri veya teknik yardım sunmayacaktır

Custom 10 kullanmanı öneririm kendim de kullanırım oyunlar için. Boşta 1gb ram kullanımı olur genelde.

Orijinal microsoft sitesindeki Win 11 iso boşta 4.5 gb ram kullanıyor. Çok gereksiz ıvırzıvırlar sistemi yoruyor.

Custom yani temizlenmiş win 11 - 1.8gb ram kullanır boşta.
En azından yinede boşaltmışlar içini.

Ama internet hesaplarımı kontrol etmek için Linux mint cinnamon kullanırım. Başka ssd diske yazmışım.
Linux internette gezinirken baya güven veriyor
Mint 800Mb ram kullanıyor boşta. Zaten çok sade sistem

Custom 10 kullanmanı öneririm kendim de kullanırım oyunlar için. Boşta 1gb ram kullanımı olur genelde.

Orijinal microsoft sitesindeki Win 11 iso boşta 4.5 gb ram kullanıyor. Çok gereksiz ıvırzıvırlar sistemi yoruyor.

Custom yani temizlenmiş win 11 - 1.8gb ram kullanır boşta.
En azından yinede boşaltmışlar içini.

Ama internet hesaplarımı kontrol etmek için Linux mint cinnamon kullanırım. Başka ssd diske yazmışım.
Linux internette gezinirken baya güven veriyor
Mint 800Mb ram kullanıyor boşta. Zaten çok sade sistem
Hocam custom 11 peki ne kadar güvenli linux ile uğraşmak istemiyorum. Direkt custom 11 kursam güvenlik konusunda sorun teşkil eder mi

Hocam custom 11 peki ne kadar güvenli linux ile uğraşmak istemiyorum. Direkt custom 11 kursam güvenlik konusunda sorun teşkil eder mi
Sorun teşkil etmiyor. Orijinal lisans girersin Orijinal olur, Kaspersky antivirüs yazarsın güvenli olur.
Genelde virüs felan çıkmaz.

Ben buradan indiririm. Sende ingilizce dil seçeneği olanını indirirsin olur biter.
Hem resimleri de var. Boşta Ne kadar ram kullanımı felan olduğuna bak sonra indir isoyu.

Win 11 custom Iso'lar

win 10 custom Iso'lar

Win 8.1 custom Iso'lar

win 7 custom Iso'lar

Usb belleği Ventoy programıyla yapılandır.

İndirdiğin isoların hepsini direkt kopyala belleğe hiçbirşey yapmadan.
Boot yaparken menü olucak orada istediğin işletim sistemini seçip kuruluma başlayabilirsin.

Bu custom işini Ruslardan iyi yapan yok bence.

Sorun teşkil etmiyor. Orijinal lisans girersin Orijinal olur, Kaspersky antivirüs yazarsın güvenli olur.
Genelde virüs felan çıkmaz.

Ben buradan indiririm. Sende ingilizce dil seçeneği olanını indirirsin olur biter.
Hem resimleri de var. Boşta Ne kadar ram kullanımı felan olduğuna bak sonra indir isoyu.

Win 11 custom Iso'lar

win 10 custom Iso'lar

Win 8.1 custom Iso'lar

win 7 custom Iso'lar

Usb belleği Ventoy programıyla yapılandır.

İndirdiğin isoların hepsini direkt kopyala belleğe hiçbirşey yapmadan.
Boot yaparken menü olucak orada istediğin işletim sistemini seçip kuruluma başlayabilirsin.

Bu custom işini Ruslardan iyi yapan yok bence.
güzel yapılar varda kim yapıyor amacı ne belirsiz tanımıyorsun bile sistemi kötü değilse gereği yok

güzel yapılar varda kim yapıyor amacı ne belirsiz tanımıyorsun bile sistemi kötü değilse gereği yok
Belli amacı olursa zaten Microsoft gibi sistemi dahada hantallaştıran şeyler eklenirdi custom isolara.
Burada en büyük amaç Microsoftun çöplüğünden kurtulmak.

Edgeyi ve yapay zekayı siliyor adamlar. Daha ne isterik?

Geri