Neler Yeni

Windows 10 Format sonrası ciddi performans kaybı

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Selam windows 10 kullanıyordum ve bilgisayarım çok karışık olduğundan usb ile format attım ve en güncel windowsu indirdim fakat usb den indirirken windowsu usb yi çıkarmayı unuttum ve 4-5 kere indirdi windowsu sanırsam. Uygulama açma hızı 10 saniyeden 1 dakikaya çıktı youtubeden video açınca kasıyor 10 saniye sonra falan açılıyor. İnternetle veya bilgisayarımın parçalarıyla alakası yok çünkü tam formattan sonra oldu. Kaç tane yüklü windows olduğunu nerden anlayabilirim ve format atmadan düzeltmenin yolu varmı yardımcı olursanız çok sevinirim ve virus olma ihtimali falanda hiç yok. Ekran kartım ve driverlerim en güncel halde
Fantastik bir durum olmuş.
Hard diske bir bakım yapın.
Wise365 deneyin.
Sonra tekrar kontrol edin.

Akıllı getirmeyi kapatın. Dizin oluşturmayı kapatın.

wotex3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Fisekci
Fantastik bir durum olmuş.
Hard diske bir bakım yapın.
Wise365 deneyin.
Sonra tekrar kontrol edin.

Akıllı getirmeyi kapatın. Dizin oluşturmayı kapatın.
hard diske bakım nasıl yapıcam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selam beyler hala çözemedim ama bir fikrim var hiç format atmadan yani fabrika ayarlarındayken 2 disk vardı birisi C 100gblık biriside D 800gblık. D de oyunlar duruyordu C de ise windows duruyordu ve hiçbir problem yaşanmıyordu fakat formattan sonra sadece 1 diskim var oda C ve 900gblık, acaba hem windows hemde oyunlar aynı diskte diyemi bu kadar performans kaybım var? alakası varmı bilmiyorum ama sormak istedim artık cidden çözmek istiyorum gül gibi pc kafayı yedi

Son düzenleme:

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
hard diske bakım nasıl yapıcam?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selam beyler hala çözemedim ama bir fikrim var hiç format atmadan yani fabrika ayarlarındayken 2 disk vardı birisi C 100gblık biriside D 800gblık. D de oyunlar duruyordu C de ise windows duruyordu ve hiçbir problem yaşanmıyordu fakat formattan sonra sadece 1 diskim var oda C ve 900gblık, acaba hem windows hemde oyunlar aynı diskte diyemi bu kadar performans kaybım var? alakası varmı bilmiyorum ama sormak istedim artık cidden çözmek istiyorum gül gibi pc kafayı yedi
Format atarken dyi tamamen sildin ve birleşti sanıyorum.
Sistem özelliklerini yaz ona göre tavsiyeler sunulabilir.

HDD için 3-4 bölüm gerekiyor hızlı veri erişimi adına...
HDD için özel komutlar var.
CMD (yönetici olarak aç.
wmic diskdrive get model,status
Hard disk durumuna bak. Ardından
Chkdsk C: /c /r /f /i /x
Chkdsk D: /c /r /f /i /x
Y/N veya E/H diye soracak
Y veya E yaz
Yeniden başlat tarayıp düzeltsin.
Sonra wise365 sekmelerin çoğunu uygula.
Wise içinde defrag (akıllı optimize) yap.
Ardından kayıt defterini birleştir.
Ccleaner kayıt defteri için etkili olabilir.
Revo Unistaller kullanmaya başla.
CrystalDiskInfo indir kur kontrol et.

Bunlardan sonra
/SFC SCANNOW
ve DISM komutlarını deneyin.

HDWINFO64 ile genel sistem kontrolü yap. Kırmızı ve yüksek sıcaklık değerlerini sensörle özetlet...

Donanım arızan yoksa yazılımsal problem var demektir. Üreticinin desteklediği windows sürümüne dön. Driverlar hata oranını arttırıyor veya düzgün kurulmadığı için sistemi yoruyordur.
Bunu da denetim masası güvenlik ve bakım raporlarından görebilirsiniz.

wotex3

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Fisekci
Format atarken dyi tamamen sildin ve birleşti sanıyorum.
Sistem özelliklerini yaz ona göre tavsiyeler sunulabilir.

HDD için 3-4 bölüm gerekiyor hızlı veri erişimi adına...
HDD için özel komutlar var.
CMD (yönetici olarak aç.
wmic diskdrive get model,status
Hard disk durumuna bak. Ardından
Chkdsk C: /c /r /f /i /x
Chkdsk D: /c /r /f /i /x
Y/N veya E/H diye soracak
Y veya E yaz
Yeniden başlat tarayıp düzeltsin.
Sonra wise365 sekmelerin çoğunu uygula.
Wise içinde defrag (akıllı optimize) yap.
Ardından kayıt defterini birleştir.
Ccleaner kayıt defteri için etkili olabilir.
Revo Unistaller kullanmaya başla.
CrystalDiskInfo indir kur kontrol et.

Bunlardan sonra
/SFC SCANNOW
ve DISM komutlarını deneyin.

HDWINFO64 ile genel sistem kontrolü yap. Kırmızı ve yüksek sıcaklık değerlerini sensörle özetlet...

Donanım arızan yoksa yazılımsal problem var demektir. Üreticinin desteklediği windows sürümüne dön. Driverlar hata oranını arttırıyor veya düzgün kurulmadığı için sistemi yoruyordur.
Bunu da denetim masası güvenlik ve bakım raporlarından görebilirsiniz.
Selam tüm yardımlarınız için teşşekür ederim çözdüm fakat sıkıntı şuymuş ki ben bilgisayar çok ısınmasın diye kapağını açmıştım fakat bu yararlı bir şey değilde daha zararlı birşeymiş ve daha çok ısınıyormuş. Fps düşmeside ısınmadan kaynaklıydı sanırsam ki kağağı kapatınca düzeldi çok saolun

ReadyorNot

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
An10im1i
Selam tüm yardımlarınız için teşşekür ederim çözdüm fakat sıkıntı şuymuş ki ben bilgisayar çok ısınmasın diye kapağını açmıştım fakat bu yararlı bir şey değilde daha zararlı birşeymiş ve daha çok ısınıyormuş. Fps düşmeside ısınmadan kaynaklıydı sanırsam ki kağağı kapatınca düzeldi çok saolun
Sevindim sizin adınıza geçmiş olsun.

Top Bottom