Windows 10 vs Windows 8.1

En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
908
Merhaba değerli forum kullanıcıları,
Bugün evde sıkıldım rehber yapayım. Neyse biraz boş konuştum. Devam edelim
İlk olarak optimizasyon.

Optimizasyon:

Eğer sadece webde gezinirim diyorsanız bence 8.1 kurmalısınız. Hem daha az ısıtıyor cihazı. Hem de daha hızlı.

Güncellik ve Sorun:​

Güncellik konusunda w10 kesinlikle ezer. Hatta APK desteği gelecek diyorlar. Sorun kısmına gelirsek. Eski cihazlar için 8.1 daha iyi daha az sorunlar çıkıyor. Yeni cihazlar için 8.1 sorun çıkarabiliyor.

Oyun performansı:​

Oyun performansı olarak w10 kesinlikle geçiyor. Arada 10-15 FPS farkı var. Zaten kaynak kullanımı arttıkça w10 kendi kullandığı kaynağı kısıyor.

Kaynak kullanımı:​

Bu konu tartışmaya kapalı zaten. Hatta boştayken ısı değerleri bile düştü diyebilirim.

Kısa bir rehber oldu. Ek olarak W7 yerine 8. W8 yerine ise 8.1 öneririm.

Merhaba değerli forum kullanıcıları,
Bugün evde sıkıldım rehber yapayım. Neyse biraz boş konuştum. Devam edelim
İlk olarak optimizasyon.

Optimizasyon:

Eğer sadece webde gezinirim diyorsanız bence 8.1 kurmalısınız. Hem daha az ısıtıyor cihazı. Hem de daha hızlı.

Güncellik ve Sorun:​

Güncellik konusunda w10 kesinlikle ezer. Hatta APK desteği gelecek diyorlar. Sorun kısmına gelirsek. Eski cihazlar için 8.1 daha iyi daha az sorunlar çıkıyor. Yeni cihazlar için 8.1 sorun çıkarabiliyor.

Oyun performansı:​

Oyun performansı olarak w10 kesinlikle geçiyor. Arada 10-15 FPS farkı var. Zaten kaynak kullanımı arttıkça w10 kendi kullandığı kaynağı kısıyor.

Kaynak kullanımı:​

Bu konu tartışmaya kapalı zaten. Hatta boştayken ısı değerleri bile düştü diyebilirim.

Kısa bir rehber oldu. Ek olarak W7 yerine 8. W8 yerine ise 8.1 öneririm.
DDR3 Kullanılan Anakartlarda Windows 8.1 İdeal Ama DDR4 Kullanılan Anakartlarda Windows 10 Daha İyi Performans Veriyor 😅

Geri