Windows 11 format diskler

Reaksiyon skoru
6
Arkadaşlar yeni sistem aldım valo yükledim ama vanguard hatası veriyor ve oyuna giriş sağlayamıyorum internetten baya araştırdım ve hiç biri bir sonuç vermdi format kararı aldım peki asıl sorum format attığım zaman disklerim (1TB HDD);(500GB m2 ssd 3300 yazma 3100 okuma) bu diskler sıfırlanacak ve sonucu da diskler hiç gözükmemem yada değer kaybı olurmu eski bilgisayarımda hdd 500 gb idi ama "bu bilgisayar" uygulamasında c diski 300 olarak gözüküuor aynısı olurmu yine
Ryzen 5 5500 ausu dual 3050 oc var yardım ederseniz sevinirm

Eywallah saolasın sıkımtı tok bende zaten akşam evde olurum çalışıyorum
Büyük ihtimalle BİOS'un güncel değil. Emin olmak için konunun başında dediğim gibi Windows arama kısmına msinfo32 yazarak BIOS sürümüne bakabilirsin ya da CPU-Z adlı programı indirip mainboard kısmından BIOS sürümüne bakabilirsin.
1) https://www.asus.com/tr/motherboard...csm/helpdesk_bios/?model2Name=Pro-A520M-C-CSM buradan indir 2806 BİOS sürümünü. Elinde bir tane flash bellek olsun. Flash belleğinizi FAT32 olarak biçimlendirin. Sonra indirdiğiniz dosyayı klasöre çıkartın, çıkarttıktan sonra PRO-A520M-C-SI-2806.CAP dosyasını flash belleğe atın.
2) Flash belleğe attıktan sonra sistemi yeniden başlatın. Delete tuşu ile BİOS'a girin. Girdikten sonra sağ üst sekmede TOOL menüsünü göreceksin ona tıkla. Tıkladıktan sonra Asus Ez Flash 3 Utility seçeneğine bas. Gelene ekranda flash belleğini seç ve flash belleğinin içindeki PRO-A520M-C-SI-2806.CAP dosyasını seçip güncelle.
Not: Anakartın doğru olduğuna emin olun. BİOS güncellemesi sırasında elektrik kesintisi ve flash bellek yerinden oynamasın.
Not 2: RAM'lerinizin 3000 MHz veya daha yüksek olduğunu varsayıyorum. BİOS güncellendikten sonra tekrardan BİOS'a girin ve sol üst tarafta Ai Tweaker menüsüne tıklayın, oradan D.O.C.P ayarının gelmesi gerek. Enabled varsa onu seçin eğer yoksa Profile 1 yazanı seçin.