Neler Yeni

Çözüldü✓ Windows 11 format sonrası bilgisayar Boot ekranında çöküyor

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
Cihaz Özelliklerim:

• Anakart: Asus B450MK-II
  • İşlemci: Ryzen 5 5600G
  • Ekran Kartı: APU (Dahili ekran kartı)
  • RAM: 2x8 GB 3600 MHz
  • Depolama:
    • 500 GB Kioxia M.2 SSD (%18 sağlık durumu)
    • 1 TB HDD
    • 500 GB HDD
Sorun:
Herkese merhaba, öncelikle iyi forumlar dilerim. Bilgisayarımda Windows 11 kullanıyordum ve eski kurulumda hiçbir sorun yaşamıyordum. Ancak format atmam gerektiği için sistemi yeniden kurdum. Format işlemini tam 3 farklı ISO dosyası ile yaptım, ancak sorun çözülmedi.

Bilgisayar normal bir şekilde başlıyor ve Windows yükleme ekranı tamamlandıktan sonra başka bir ekrana geçiyor. bkz.
photo_6019452796727837716_y.jpg

(logonun olmadığı, yalnızca bir yükleme animasyonunun göründüğü bir ekran).

Bu ekranda bilgisayar tamamen donuyor ve yaklaşık 1-2 dakika sonra kendini yeniden başlatıyor.

Bu döngü birkaç kez tekrarlandıktan sonra beni kurtarma menüsüne yönlendiriyor. Kurtarma menüsünde "Windows 11 ile devam et" seçeneğine tıkladığımda bazen açılıyor, bazen ise aynı sorun tekrar yaşanıyor.

Bilgisayarımda 3 disk var: bir adet %18 sağlıkta olan M.2 SSD ve iki adet HDD. Ayrıca son 1-2 aydır anakarta bağlı USB cihazlarım (örneğin mouse ve kulaklık) kendi kendine devre dışı kalıp tekrar çalışıyor. Bazı durumlarda, cihazların tekrar çalışması için fiziksel olarak çıkarıp takmam gerekiyor.

Tüm bu sorunlarla birlikte, çökme problemlerinden sonra Valorant da açılmamaya başladı.

Yardım İstediğim Konu:
Bu sorunların hangi donanımdan kaynaklandığını bulmama yardım eder misiniz? Teşekkür ederim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdükadir
Sistemi koyacağım bellek tamamen temizlenmediğinden olabilir bunu format esnasında shift f10'a basıp oradan komut ile temizlemen gerekiyor YouTube'da videoları var

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sistemi koyacağım bellek tamamen temizlenmediğinden olabilir bunu format esnasında shift f10'a basıp oradan komut ile temizlemen gerekiyor YouTube'da videoları var
Anladım.Peki bağlı usb cihazlarının gidip gelmesi neden olabilir sizce anakart ile ilgili bir problem olabilir mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdükadir
Bağlantı kopma durumunu ben de yaşıyorum Windows 10 kullanıyorum mouse sürekli bağlanıp ve kesilip duruyor ben de formatladım düzeldi şimdilik

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş
Yükleme yaptığın ISO ayarlarına uygun BIOS ayarlarının da olduğuna emin ol.
BIOS ayarlarında UEFI, Secure Boot gibi ayarlar açıksa ISO'yu UEFI olarak yazdırmalısın.
Windows 11 ayrıca TPM 2.0 gereksinimi istiyor.
Bu donanım olarak yoksa Rufus ise ISO'yu yazarken gerekli işaretlemeleri yapmalısın.

Bundan önce anakartın BIOS'unu güncellesen daha iyi olur. Ondan sonra bu hatalar olursa bildirirsin.

SSD'nin sağlığı da azalmış bu arada.

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdükadir
BIOS ayarlarında UEFI, Secure Boot gibi ayarlar açıksa ISO'yu UEFI olarak yazdırmalısın.
Bu donanım olarak yoksa Rufus ise ISO'yu yazarken gerekli işaretlemeleri yapmalısın.

Bundan önce anakartın BIOS'unu güncellesen daha iyi olur. Ondan sonra bu hatalar olursa bildirirsin.

Aynen ilk önce biosu update et, sırf güncelleme yapmadığım için ram'leri 3000 frekans kapasitesi olmasına rağmen kullanamıyordum aktif ettiğimde mavi ekran veriyordu güncelleyince problem kalktı

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk

Bios en güncel durumda onu halletmistim.
Rufus ile usb hazırlarken tpm 2.0 gereksinimini kaldır tikini açmıştım.simdi biosun secure boot acıkmı kontrol edeceğim

Ssd sağlığı da baya azalmış evet en kısa sürede değiştirmeyi düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen ilk önce biosu update et, sırf güncelleme yapmadığım için ram'leri 3000 frekans kapasitesi olmasına rağmen kullanamıyordum aktif ettiğimde mavi ekran veriyordu güncelleyince problem kalktı
bilmiyorum hocam format atmadan önce çökme yoktu bende neden oldu bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Abdükadir
Rufus ile usb hazırlarken tpm 2.0 gereksinimini kaldır tikini açmıştım.simdi biosun secure boot acıkmı kontrol edeceğim

Sen şu attığım videoyu bir uygula netice alamazsam bakarsın başka yola sürücüleri gördüğüm ekranda shift F10 yap oradan kuracağın belli ettiğimizde videodaki gibi sonra kurulumu tekrar başlatın

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
Sen şu attığım videoyu bir uygula netice alamazsam bakarsın başka yola sürücüleri gördüğüm ekranda shift F10 yap oradan kuracağın belli ettiğimizde videodaki gibi sonra kurulumu tekrar başlatın
Tamamdir videoyu uygulayayım sonrasında yine aynı sorun olursa buraya yazayım hocam.

Hocam buarada secure boot other os'ta imiş windows mode'a çektim ama sorun yine aynı

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş

BIOS'un güncelse BIOS ayarlarını varsayılanlara döndürüp kaydedip çıkman yeterli.
Bu şekilde TPM 2.0 ve Secure Boot açılacaktır. Windows 11 yüklemek için hazır olacaktır.
Rufus ile gereksinim tiklerini kaldırman yeterli. Ayarları bu şekilde yap.

1735460347993.png

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
BIOS'un güncelse BIOS ayarlarını varsayılanlara döndürüp kaydedip çıkman yeterli.
Bu şekilde TPM 2.0 ve Secure Boot açılacaktır. Windows 11 yüklemek için hazır olacaktır.
Rufus ile gereksinim tiklerini kaldırman yeterli. Ayarları bu şekilde yap.

Alıntıyı görüntüle
Tamamdır.Bu şekilde format usb sini ayarlayıp videodaki yönergeleri uygulayacağım

tr3ty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Recep Boran Berk
1000032582.jpg

Biosu varsayılan ayarlarına getirdim ve videodaki gibi clean yaparak yeniden format atıyorum

Maalesef hala aynı sorunu yaşıyorum @TophBeifong @ca.s

1000032582.jpg

Biosu varsayılan ayarlarına getirdim ve videodaki gibi clean yaparak yeniden format atıyorum

yardım edecek kimse yokmu

Son düzenleme:

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,320
İsim
C Ş
Alıntıyı görüntüle

yardım edecek kimse yokmu
Diğer disklerde de işletim sistemi var mı?
Açılışta belki de sistem henüz tam yüklenmediği için diğer işletim sistemleri hatalı yükleme olarak görüyordu. Bu yüzden kurtarma menüsüne giriyordur.

BIOS'tan HDD'leri devre dışı bırak. Yükleme yapacağın SSD'yi yükleme ekranında "Bölümü Sil" komutunu kullanarak tamamen sil. Sonra sildiğin bölüme tıklayarak "İleri" seçeneğine tıkla. Gerekli biçimlendirmeyi Windows kendisi yapacaktır. Sonrasında yüzdelik yükleme ekranı gelecektir. Yükleme sonrası yeniden başlatma olacak. Ondan sonra ne olduğunu bildir.

ISO dosyası güncek mi? Ne zaman indirdin?

Top Bottom