Windows 11 gereksiz ram kullanımı

Reaksiyon skoru
11
merhaba windows 11 kurdum ve chrome da da kasıo arada bi zatne pcde genel bi kasma mevcut windows 10 da öyle bir şy yoktu ne yapabilirim 4 yılda bir sürümü düzeltmedilermi yoksa benlemi alakalı
sistem:
rx 6700 10gb
16 gb ddr4 ram
ryzen 5 5600 işlemci
1 tb m2 500gb sata ssd
1747629731761.webp
1747629770063.webp

görüldüğü üzere tüm kullanımları toplasak 3gb ram etmio ama durum buykan bazen toplam 10 gb kullancığı bile oluyor

merhaba windows 11 kurdum ve chrome da da kasıo arada bi zatne pcde genel bi kasma mevcut windows 10 da öyle bir şy yoktu ne yapabilirim 4 yılda bir sürümü düzeltmedilermi yoksa benlemi alakalı
sistem:
rx 6700 10gb
16 gb ddr4 ram
ryzen 5 5600 işlemci
1 tb m2 500gb sata ssd
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
görüldüğü üzere tüm kullanımları toplasak 3gb ram etmio ama durum buykan bazen toplam 10 gb kullancığı bile oluyor
Windows 11 çok hantal bir işletim sistemi hocam, fırsatın varsa dön 10 a microsoftun windows 10 dan sonra çıkartmaması gerekiyordu işletim sistemi.

Windows 11 çok hantal bir işletim sistemi hocam, fırsatın varsa dön 10 a microsoftun windows 10 dan sonra çıkartmaması gerekiyordu işletim sistemi.
hocam destek kesildikten sonra hala win10 kullanmak istiyorum ne yapmalıyım

geçkten diyorum ilk kullandığım işletim sistemi windows 11 olsa windows işletim sistemi bilgisayarıma kurmazdım çok gereksiz geliyor her şey

sistem:
rx 6700 10gb
16 gb ddr4 ram
ryzen 5 5600 işlemci
1 tb m2 500gb sata ssd
hocam öncelikli tavsiyem choremeyi silip brave kullanman çünkü kullanımları çok düşük ve öbür tarayıcılara göre daha hızlı microsoft storeden indirebilirsin sonrasında hizmetler uygulamasını aç gereksiz kullanmadığın hizmetleri devre dışı yap uygulamaların ne işe yaradığını bilmiyorsan chatgpt ye sorabilirsin yada twiter groka ben böyle yapıyorum arada kullandıklarını ise elle yap uygulamayı kapat bunu yaparak 100 hizmete kadar dşürebilirsin ve ram kullanımı 2.5gb kadar düşebilir hızlanıcak mı dersen evet önceki duruma göre hızlanma olucak
hıznlandırışmak istenirse zor değil bence yapılabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

windows powershelli aç tam ekran yap
winget list yaz istenmeyen uygulamaların ID değerlerini kopyala sonrasında yine windows powershelde winget uninstall yaz koyladadığın ıd leri
1747654314120.webp
yapıştır enter bas

sistem:
rx 6700 10gb
16 gb ddr4 ram
ryzen 5 5600 işlemci
1 tb m2 500gb sata ssd
bosta ise sıkıntı:
kendi kullanımım BOŞTA:
Ekran Görüntüsü (3).webp

Modlama: https://forum.donanimarsivi.com/kon...iz-bilesenleri-silerek-iso-olusturma.1111546/

hocam öncelikli tavsiyem choremeyi silip brave kullanman çünkü kullanımları çok düşük ve öbür tarayıcılara göre daha hızlı microsoft storeden indirebilirsin sonrasında hizmetler uygulamasını aç gereksiz kullanmadığın hizmetleri devre dışı yap uygulamaların ne işe yaradığını bilmiyorsan chatgpt ye sorabilirsin yada twiter groka ben böyle yapıyorum arada kullandıklarını ise elle yap uygulamayı kapat bunu yaparak 100 hizmete kadar dşürebilirsin ve ram kullanımı 2.5gb kadar düşebilir hızlanıcak mı dersen evet önceki duruma göre hızlanma olucak
hıznlandırışmak istenirse zor değil bence yapılabilir
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

windows powershelli aç tam ekran yap
winget list yaz istenmeyen uygulamaların ID değerlerini kopyala sonrasında yine windows powershelde winget uninstall yaz koyladadığın ıd leri Alıntıyı görüntüleyapıştır enter bas
windows 10 geçtim arkada onlarca şey açık ve 8gb ram kullanıyor çözümü böyle buldum brave kullanmakla alakalı bir durum değil zaten dikkat ettiysen sadece ssdler arası boşaltma bile yaparken bu durum oluyordu

debloader yapman gerek w11 biraz boş servisler var

windows 10 geçtim arkada onlarca şey açık ve 8gb ram kullanıyor çözümü böyle buldum brave kullanmakla alakalı bir durum değil zaten dikkat ettiysen sadece ssdler arası boşaltma bile yaparken bu durum oluyordu
hocam tarayıcı hızlarına ve kullanım değerlerine bakarsanız en iyi tarayıcının brave olduğunu göreceksiniz ve arkada çalışan gereksiz hizmetleri siz kendiniz kapatarak sisteminizi siz hzılandıracaksınız her sorunu windowsa bularak çözüme gidemeyiz bencee ben de windows 11 pro kullanıyorum hızlı ve kullanışlı size de tavsiye ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,151,979
Üyeler
183,196
Son üye
özgüç55
Geri