Neler Yeni

İnceleme Windows 11 incelemelerim

Merhabalar, 20 yıllık bir Windows kullanıcısı, 98/20 sürümlerini de kullanmış biri olarak Windows 11'i 1 günlük testimin detaylarını paylaşacağım. Daha öncesinde ilk bilerek sızdırıldığı ve büyük güncellemeler aldığında da test etmiş biri ve çöp nitelendirmem sonrası, şu anda mevcut en güncel sürümü 22H2 düzenleyerek, çok da bir umut beklemeden kurulumu gerçekleştirdim.

(test sistemi 5600/3060ti/32gb RAM)
  1. UI Hantallığı - geçmtiğim an o arayüzün hantallığını hissetmeye başladım. İlk yaptığım şeylerden bir tanesi güncelleştirmeleri kurmak oldu ve bir çözüm olmadı, mevcut çözümler içinden animasyonu kapatmayı denesemde bu hantallık hala mevcut. Bu hantallık windows 8'i ve 10'unun ilk çıktığındaki gibi bir şey hala. (8.1 ile 8 toparlamıştı, 10 da bayağı sonra oturmuştu.)
  2. Programlarda dosya açma hantallığı - PS'de veya benzeri dosyalar açarken bir hantallık var gibi, bunun nedeni Windows'a gelen sürekli güncellemeler ile ortaya çıkan ssd sorunu ve ilk maddeki neden olarak düşünüyorum ama mevcut sorunun yaşandığı güncellemeyi kaldırsam da, bence çok bir fark yok hala.
  3. Frame çerçeve hataları - Bazı programlarda hala tam ekran senk. problemleri var. Son PS(24.xx) sürümlerinde araçları diğer ekranda açıyor ekranı sağa alınca veya çalışma alanını farklı bir moda alınca düzeliyor fakat bu hala bir sorun. (Bu konuda dün Adobe destek ekibi PC'me bağlanıp sorunu da rapor aldı). Burada sorun benim kullandığım olan yan ekranın modelinden de kaynaklı olabilir bilmiyorum fakat bir donanım uyum problemi var. ( Bu sorun win 10'da yok).
    frame.png
  4. Windows açıldığında ilk kez ses simgesine tıkladığımda işaretli yerin 1 sn kadar yüklenmesini bekliyorum, ilginç bir şekilde :) (Son güncellenme kaldırılınca sanki biraz daha iyi oluyordu)
    ses.png
  5. Bir ögeye masaüstünde sağ tıkladıktan sonra tekrar başka bir yerde sağ tıklarsan buga giriyor(sanırım sadece sistem uygulamalarında oluyor)
    sağ click.png
  6. KB5023706 güncellemesinin getirdiği hatalardan bir tanesi arama yerinde saçma öneriler veriyor.( kaldırınca çözülüyor kaldırılmış halinden görüntü aldım ilk anda bu konuyu açmak aklımda olmadığı için, Adobe çalışanı PC'ye bağlandığında olanları görseniz gülmekten krize girerdiniz)
    KB5023706.png
Yani arkadaşlar bu kadar sorun bile benim için kabul edilebilir değil. MS herkesi Win 11'e geçirtip seri test etmesi istiyor ve dönüşler ile çözüm sağlamak isteme düşüncesinde belki ama bence hala kötü bir durumda. Milettin gazına gelip çıkarttı, hala da beta win 11'i atıyor hala milletin kafasına.

Windows 11 için eğer 1 sene içerisinde bu sistem hala bu şekilde oturmamış olursa vista/8 damgası görür. Win 10 ilk çıktığında da sorunlar vardı fakat sonra oturdu ve gerçekten 7'de kalmanın bir anlamı yoktu. Fakat (Win 10') devamı niteliğinde olan bir OS için bu kadar sorun bana kabul edilebilir gelmiyor.

Güncel ürün kullanmayı seven birisiyim fakat bir test üyesi de olmak istemiyorum, sürekli her güncelleme ile zortlayın PC ile uğraşamam. Ve bu güncellemelerin bir sonu yok arkadaşlar, bu sistemin hala alacağı çok fazla güncelleme var ve sürekli şişecek bunlar ile windows, bu yüzden ben hala Windows 10 tarafında kalınması tarafında yorumlarımı bitiriyorum.

Ne var kardeşim beğenmediysen dön kurmak çok mu diyen arkadaşlar için de şöyle bir not düşeyim, herkes sadece tarayıcıda gezeyim, film izleyim, 2 oyun oynayım diye kullanmıyor. Bir sürü program kuruyorum, tekrar tekrar ayar yapıyorum, bunları bitirince tekrar programların eklentilerini kuruyorum yani insanı yoruyor. Günlük kullanıcı olsam keyfine her büyük güncellemede geçer geri dönerim fakat azıcık farklı amaçla kullanan insanlar için bunlar yorucu ve zaman kaybı oluyor.

Hasanst

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
582
İsim
Hasan Said Tamer
Bahsettiğiniz problemlerin %80'ini yaşamadım ve yazdan beri kullanıyorum

Hi-Ree

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
42
İsim
Hayri Osmen
Merhabalar, 20 yıllık bir Windows kullanıcısı, 98/20 sürümlerini de kullanmış biri olarak Windows 11'i 1 günlük testimin detaylarını paylaşacağım. Daha öncesinde ilk bilerek sızdırıldığı ve büyük güncellemeler aldığında da test etmiş biri ve çöp nitelendirmem sonrası, şu anda mevcut en güncel sürümü 22H2 düzenleyerek, çok da bir umut beklemeden kurulumu gerçekleştirdim.

1. UI Hantallığı - geçmtiğim an o arayüzün hantallığını hissetmeye başladım. İlk yaptığım şeylerden bir tanesi güncelleştirmeleri kurmak oldu ve bir çözüm olmadı, mevcut çözümler içinden animasyonu kapatmayı denesemde bu hantallık hala mevcut. Bu hantallık windows 8'i ve 10'unun ilk çıktığındaki gibi bir şey hala. (8.1 ile 8 toparlamıştı, 10 da bayağı sonra oturmuştu.)
  2. Programlarda dosya açma hantallığı - PS'de veya benzeri dosyalar açarken bir hantallık var gibi, bunun nedeni Windows'a gelen sürekli güncellemeler ile ortaya çıkan ssd sorunu ve ilk maddeki neden olarak düşünüyorum ama mevcut sorunun yaşandığı güncellemeyi kaldırsam da, bence çok bir fark yok hala.
  3. Frame çerçeve hataları - Bazı programlarda hala tam ekran senk. problemleri var. Son PS(24.xx) sürümlerinde araçları diğer ekranda açıyor ekranı sağa alınca veya çalışma alanını farklı bir moda alınca düzeliyor fakat bu hala bir sorun. (Bu konuda dün Adobe destek ekibi PC'me bağlanıp sorunu da rapor aldı). Burada sorun benim kullandığım olan yan ekranın modelinden de kaynaklı olabilir bilmiyorum fakat bir donanım uyum problemi var. ( Bu sorun win 10'da yok).
    Alıntıyı görüntüle
  4. Windows açıldığında ilk kez ses simgesine tıkladığımda işaretli yerin 1 sn kadar yüklenmesini bekliyorum, ilginç bir şekilde :) (Son güncellenme kaldırılınca sanki biraz daha iyi oluyordu)
    Alıntıyı görüntüle
  5. Bir ögeye masaüstünde sağ tıkladıktan sonra tekrar başka bir yerde sağ tıklarsan buga giriyor(sanırım sadece sistem uygulamalarında oluyor)
    Alıntıyı görüntüle
  6. KB5023706 güncellemesinin getirdiği hatalardan bir tanesi arama yerinde saçma öneriler veriyor.( kaldırınca çözülüyor kaldırılmış halinden görüntü aldım ilk anda bu konuyu açmak aklımda olmadığı için, Adobe çalışanı PC'ye bağlandığında olanları görseniz gülmekten krize girerdiniz)
    Alıntıyı görüntüle
Yani arkadaşlar bu kadar sorun bile benim için kabul edilebilir değil. MS herkesi Win 11'e geçirtip seri test etmesi istiyor ve dönüşler ile çözüm sağlamak isteme düşüncesinde belki ama bence hala kötü bir durumda. Milettin gazına gelip çıkarttı, hala da beta win 11'i atıyor hala milletin kafasına.

Windows 11 için eğer 1 sene içerisinde bu sistem hala bu şekilde oturmamış olursa vista/8 damgası görür. Win 10 ilk çıktığında da sorunlar vardı fakat sonra oturdu ve gerçekten 7'de kalmanın bir anlamı yoktu. Fakat (Win 10') devamı niteliğinde olan bir OS için bu kadar sorun bana kabul edilebilir gelmiyor.

Güncel ürün kullanmayı seven birisiyim fakat bir test üyesi de olmak istemiyorum, sürekli her güncelleme ile zortlayın PC ile uğraşamam. Ve bu güncellemelerin bir sonu yok arkadaşlar, bu sistemin hala alacağı çok fazla güncelleme var ve sürekli şişecek bunlar ile windows, bu yüzden ben hala Windows 10 tarafında kalınması tarafında yorumlarımı bitiriyorum.

Ne var kardeşim beğenmediysen dön kurmak çok mu diyen arkadaşlar için de şöyle bir not düşeyim, herkes sadece tarayıcıda gezeyim, film izleyim, 2 oyun oynayım diye kullanmıyor. Bir sürü program kuruyorum, tekrar tekrar ayar yapıyorum, bunları bitirince tekrar programların eklentilerini kuruyorum yani insanı yoruyor. Günlük kullanıcı olsam keyfine her büyük güncellemede geçer geri dönerim fakat azıcık farklı amaçla kullanan insanlar için bunlar yorucu ve zaman kaybı oluyor.
bilgilendirme için teşekkürler. Beklemekte fayda var ozman

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bahsettiğiniz problemlerin %80'ini yaşamadım ve yazdan beri kullanıyorum
Bir kişi sorunsuz kullanırken, başka bir kişi sorunlar içinde yüzebiliyor. Ben de sorunlu tarafta olunca mecburen insanlara bunu öneremem. Kendimin kullanmayacağı, almayacağı bir donanımı başka birine önermemek gibi.

Bende yaşamadım acaba sistem kaynaklı olabilirmi?
Sanırım daha hala optimize olmadı tüm bilgisayarlara.

UI hantallığı olmasa bile diğer Windows bug'ları donanım kaynaklı olabilir. Bunun notunu zaten düştüm bir yerde. Bu yüzden söyledim hala beta windows atılıyor diye.

İnanın ben de geçip kullanmak istiyorum, güzel frame işlevleri, dosya sekmeleri vb. işime çokca yarayan yenilikler var ama yanlarında getirdiği sorunlar çok fazla.

• Beğen
Reaksiyonlar: java

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
UI Hantallığı - geçmtiğim an o arayüzün hantallığını hissetmeye başladım. İlk yaptığım şeylerden bir tanesi güncelleştirmeleri kurmak oldu ve bir çözüm olmadı, mevcut çözümler içinden animasyonu kapatmayı denesemde bu hantallık hala mevcut. Bu hantallık windows 8'i ve 10'unun ilk çıktığındaki gibi bir şey hala. (8.1 ile 8 toparlamıştı, 10 da bayağı sonra oturmuştu.)
Bir kere bile yaşamadım, bilakis W10'dan hızlı bir UI'ye sahip bana kalırsa. Daha akıcı hissettiriyor.

Programlarda dosya açma hantallığı - PS'de veya benzeri dosyalar açarken bir hantallık var gibi, bunun nedeni Windows'a gelen sürekli güncellemeler ile ortaya çıkan ssd sorunu ve ilk maddeki neden olarak düşünüyorum ama mevcut sorunun yaşandığı güncellemeyi kaldırsam da, bence çok bir fark yok hala.
Windows 10'dan hiçbir farkı yok bende.

Frame çerçeve hataları - Bazı programlarda hala tam ekran senk. problemleri var. Son PS(24.xx) sürümlerinde araçları diğer ekranda açıyor ekranı sağa alınca veya çalışma alanını farklı bir moda alınca düzeliyor fakat bu hala bir sorun. (Bu konuda dün Adobe destek ekibi PC'me bağlanıp sorunu da rapor aldı). Burada sorun benim kullandığım olan yan ekranın modelinden de kaynaklı olabilir bilmiyorum fakat bir donanım uyum problemi var. ( Bu sorun win 10'da yok).
Alıntıyı görüntüle
Arada bu sorunu ben de yaşıyorum. Fakat ekranı tekrar küçültüp büyütünce çözülüyor. Öyle çok etkileyen bir şey değil.

Windows açıldığında ilk kez ses simgesine tıkladığımda işaretli yerin 1 sn kadar yüklenmesini bekliyorum, ilginç bir şekilde :)

(Son güncellenme kaldırılınca sanki biraz daha iyi oluyordu)
Alıntıyı görüntüle
Böyle bir sorun yaşamadım. Belki gözümden kaçmıştır diye az önce yeniden başlatıp tekrar denedim, direkt açılıyor.

Bir ögeye masaüstünde sağ tıkladıktan sonra tekrar başka bir yerde sağ tıklarsan buga giriyor(sanırım sadece sistem uygulamalarında oluyor)
Alıntıyı görüntüle
Bende böyle bir şey yok.

KB5023706 güncellemesinin getirdiği hatalardan bir tanesi arama yerinde saçma öneriler veriyor.( kaldırınca çözülüyor kaldırılmış halinden görüntü aldım ilk anda bu konuyu açmak aklımda olmadığı için, Adobe çalışanı PC'ye bağlandığında olanları görseniz gülmekten krize girerdiniz)
Alıntıyı görüntüle
Bende böyle bir durum yok. Yazıyla alakasız öneriler yapmıyor.

2021'de Insider'e çıktığından beri kullanıyorum. Bir kere bile sorun yaşamadım, zortlamadı. Mavi ekran bile görmedim. Saydığınız sorunların da neredeyse hiçbirini yaşamadım. Kullanmadığım bloatware uygulamaları silip arka plan uygulamalarını kapattığımda da W10 ile aynı kaynak kullanımını sunuyor. Oyunlarda FPS düşüşü gibi bir problemim de yok. W10'un modern görünümlü hâli benim için, oldukça memnunum.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz

Alıntıyı görüntüle
    Alıntıyı görüntüle
    Alıntıyı görüntüle
    Alıntıyı görüntüle

yaşadığınız problemlerin hiç birini yaşamadım (sistemim xfx 5700 xt işlemci 3600 ram 8*2) nerdeyse yazdan beri kullanıyorum.

Top Bottom