Neler Yeni

Windows 11 Windows 10 göre ne gibi faydaları var?

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Merhaba forumlarda gezerken gördüm Windows 11 çıkmış galiba betamı bilmiyorum benim bilgim yok Windows 10 göre faydaları ve zararları nedir bilgilendirir misiniz oyun konusunda FPS açısından hangisi kullanılmalı hangisi daha az RAM yiyor merak edenler var buraya açıklarsanız sevinirim.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Ram kullanımı ve oyun performansında Windows 11'in daha iyi olduğunu açıklamıştı Microsoft.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
Ben az önce final geçtim ve çok iyi.
Merhaba hocam ben format atmak istiyordum bilgisayarıma windows 11 de vesile olucak gibi nasıl hem format atıp hemde w11'e geçiş yapabilirim ? (konuyu kirletmemek adına özelden cevaplarsanız sevinirim) :)

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Merhaba hocam ben format atmak istiyordum bilgisayarıma windows 11 de vesile olucak gibi nasıl hem format atıp hemde w11'e geçiş yapabilirim ? (konuyu kirletmemek adına özelden cevaplarsanız sevinirim) :)
Hocam ben media create tool indirdim ve sonra upgrade tıkladım. Iso data usb ekledim. Sonra kendisi yükledi ve setup exe tıkladım. 30 dk sonra w11 tüm data beraber final yaptı. her şey ayni yerinde. Tek Nvidia driver ve asus driver yeniden yükledim. Garanti ve temiz olsun diye.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
Birde böyle bir saçmalık var hocam bunu göz önünde bulundurmalı mıyım sizce ?
Direk usbye yazıp isosunu kurarak yapıyım o zaman hem biçimlendir yaparakda formatlamış olurum
Hocam ben media create tool indirdim ve sonra upgrade tıkladım. Iso data usb ekledim. Sonra kendisi yükledi ve setup exe tıkladım. 30 dk sonra w11 tüm data beraber final yaptı. her şey ayni yerinde. Tek Nvidia driver ve asus driver yeniden yükledim. Garanti ve temiz olsun diye.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    24.6 KB · Hit: 54

Rambo87

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Birde böyle bir saçmalık var hocam bunu göz önünde bulundurmalı mıyım sizce ?
Direk usbye yazıp isosunu kurarak yapıyım o zaman hem biçimlendir yaparakda formatlamış olurum
Tpm 2.0 active olsun. Hardware tpm 2.0 yoksa Problem olmaz. Nedeni manuell bios tpm 2.0 firmware active edebilirsiniz..

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
Tpm 2.0 active olsun. Hardware tpm 2.0 yoksa Problem olmaz. Nedeni manuell bios tpm 2.0 firmware active edebilirsiniz..
advance ayarlardan yapılıyor değil mi tpm ayarı zaten var diye biliyorum şu an restart atamıyorum isoyu indirdiğim için benim anakartımın desteklediğini biosa girmeden öğrenebileceğim bir yol var mı ?

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
ne açıdan çok iyi mesala ?
Arkadaş uyudu galiba bende şimdi giriş sağladım w11'e (format atarak) ve ön yükleme konusunda çok gelişmiş w10'da virüsten mi kaynaklıydı bilmiyorum ama google'da bir şey aratırken 1-2 saniye sürüyordu entera bastıktan sonra normal tabi bu ama w11de öyle bir şey olmadı entera bastığım anda açılıyor ilk gözüme çarpan değişiklik bu oldu benim

oğuzhan18

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,628
İsim
oğuzhan ege
Arkadaş uyudu galiba bende şimdi giriş sağladım w11'e (format atarak) ve ön yükleme konusunda çok gelişmiş w10'da virüsten mi kaynaklıydı bilmiyorum ama google'da bir şey aratırken 1-2 saniye sürüyordu entera bastıktan sonra normal tabi bu ama w11de öyle bir şey olmadı entera bastığım anda açılıyor ilk gözüme çarpan değişiklik bu oldu benim
win 10 göre daha çokmu ram tüketiyor acaba yada bütün herşeyi kurduktan sonramı yorumlamak gerekir acaba geçsemmi bilemedim de önemli olan benim için oyunlarda biraz fps artışı oldumu ram tüketimi fazlamı bunlara önem veriyorumda.

64Bit

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
347
İsim
Umut-Gün
win 10 göre daha çokmu ram tüketiyor acaba yada bütün herşeyi kurduktan sonramı yorumlamak gerekir acaba geçsemmi bilemedim de önemli olan benim için oyunlarda biraz fps artışı oldumu ram tüketimi fazlamı bunlara önem veriyorumda.
Ram tüketiminde bi artış göremedim ama düşmede yok windows 10 ile aynı gibi şu an google sekmeleri vs açık discord felan ortalama 4gb ram tüketiyor anlık bende kendi w11 özelliklerin hiçbirine dokunmadım kapatırsam belki azalma olabilir beta sürümünde w11 daha fazla fps verdiğini bi çok youtube kanalında gördük zaten inanılmaz farklar olmasa bile daha performanslı sonuçta ben format atacaktım zaten bilgisayarıma forumda denk geldim birisi w11 çıktı diye konu açmıştı gördüm ve yükledim saat 1.30 gibi başladım 3.30'da her şey bitti kurulumlar vs driver, bence 1 hafta felan bekleyin iyice stabil olsun çevreniz geçsin öyle geçiş yapın format atıp tekrar w10 kurmak istemediğim için direkt olarak geçiş sağladım ben ama şu an bir sorun gözükmüyor.

Yusufx

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,198
İsim
Yusuf
İlgilendiği Kategoriler
İç donanımlar , Toplama Bilgisayar Tavsiye
Merhaba forumlarda gezerken gördüm Windows 11 çıkmış galiba betamı bilmiyorum benim bilgim yok Windows 10 göre faydaları ve zararları nedir bilgilendirir misiniz oyun konusunda FPS açısından hangisi kullanılmalı hangisi daha az RAM yiyor merak edenler var buraya açıklarsanız sevinirim.
Arkadaşımda dair soyluyor bunu ramde falan sıkıntı yok akıcıymış ve pcsi iyide değil 4 gb ram

Top Bottom