Windows KB50663878 sürümünü hemen silin

Reaksiyon skoru
260
Windows KB50663878 güncellemesi nedeniyle internet üzerinde çok sayıda kişi SSD’lerinin bozulduğunu belirtiyor. Özellikle yüksek hacimli işlemler sırasında bu sorunun ortaya çıkma ihtimali daha da artıyor. Google’a yalnızca Windows KB50663878 yazmanız bile, ilk çıkan sonuçların bu sorunla ilgili olduğunu ve herkesin güncellemeyi kaldırmanızı önerdiğini gösterecektir. Şu anda herhangi bir sorun yaşamamanız, ileride yaşamayacağınız anlamına gelmez.

Bu sürümü kaldırmak için: Ayarlar > Windows Update > Güncelleştirme Geçmişi adımlarını izleyin. Eğer listede bu sürüm görünüyorsa mutlaka kaldırın. Bazı kullanıcılar, güncelleme yüklü olmasına rağmen kaldırma kısmında görünmediğini de bildiriyor

Bunun gibi cok fazla video var

Baska bir video daha

Son dönemde SSD arızası yaşayanların sorununun kaynağı büyük ihtimalle bu güncellemedir.

Bende olmadı zaten onu çözdüler belirli marka model SSD de olduğunu söylediler biraz araştır kardeşim

Bende olmadı zaten onu çözdüler belirli marka model SSD de olduğunu söylediler biraz araştır kardeşim
Niye yanlış bilgi veriyorsun. Internette çözüldüğüne dair tek bir yazı yok , yabancı forumlarda herkes bu güncellemeyi silin diyor. Senin bu yazını görüp bir şey olmaz diyerek bu güncellemeyi silmeyen birisinin SSD arıza yaptığında sen karşılayacaksan SSD nin bedelini , yorumunun arkasında dur her zaman

Niye yanlış bilgi veriyorsun. Internette çözüldüğüne dair tek bir yazı yok , yabancı forumlarda herkes bu güncellemeyi silin diyor. Senin bu yazını görüp bir şey olmaz diyerek bu güncellemeyi silmeyen birisinin SSD arıza yaptığında sen karşılayacaksan SSD nin bedelini , yorumunun arkasında dur her zaman
Yanlış bilgi değil bir belirli SSD markaları bu sorunu yapıyor diye paylaşım var görmemişsen bilmiyorum

Adama sallamadan önce bence gerçekten araştır. Saldırgan tutum sergilemeye gerek yok. Herkesin SSD si bozulacak diye bir kural yok, ayrıca herkesin çok şükür kafasının içinde taşıdığı bir beyin var. Sorgulama ve araştırma yeteneğini kullanabilenlerden olalım güzel kardeşim. İyi forumlar.

Dün Bilgisayarı kapatırken zorla güncelleme yaptı bakalım sorun olucak mı?

düşündüğüm şey mi diye emin olmak için baktım oymuş windows 10dan devam

Adama sallamadan önce bence gerçekten araştır. Saldırgan tutum sergilemeye gerek yok. Herkesin SSD si bozulacak diye bir kural yok, ayrıca herkesin çok şükür kafasının içinde taşıdığı bir beyin var. Sorgulama ve araştırma yeteneğini kullanabilenlerden olalım güzel kardeşim. İyi forumlar.
Öyle araştır demek ile olmuyor. Linkini paylaş attığın bilginin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yanlış bilgi değil bir belirli SSD markaları bu sorunu yapıyor diye paylaşım var görmemişsen bilmiyorum
Linkini paylaşın o zaman lütfen. Bizde bilgilenelim. Ben göremedim sonuçta

Dün Bilgisayarı kapatırken zorla güncelleme yaptı bakalım sorun olucak mı?
Riske atmayın bence , silin ve içiniz rahat etsin. Samsung pro serisi ssd kullananlar bile sorun yaşıyor bu sürümden kaynaklı. Yukarıda belli ssdlerde sorun oluyor diyen arkadaşlar maalesef biraz forumlara baksa görecekler.

Dedikleri bu listede sorun olmaz denilen ssd markalarina sahip insanlar hayır sorun yaşıyoruz , liste yanlış diyor. Birde herkesin beyni var filan yazmışlar , dalga geçiyorlar

Ekler

• RDT_20250831_1003137461889419621473532.webp
    RDT_20250831_1003137461889419621473532.webp
    49.3 KB · Hit: 38
Son düzenleme:

Riske atmayın bence , silin ve içiniz rahat etsin. Samsung pro serisi ssd kullananlar bile sorun yaşıyor bu sürümden kaynaklı. Yukarıda belli ssdlerde sorun oluyor diyen arkadaşlar maalesef biraz forumlara baksa görecekler.

Dedikleri bu listede sorun olmaz denilen ssd markalarina sahip insanlar hayır sorun yaşıyoruz , liste yanlış diyor. Birde herkesin beyni var filan yazmışlar , dalga geçiyorlar
Emrivaki konuştuğunuzdan dolayı isteğinizi yerine getirmeyeceğim. Dalga geçilen herhangi bir husus yok, tamamen kendinizin uydurduğu bir durum. Size yazılanları olduğu gibi anlayın, farklı bir ima içerikli yazı yazılmadı tarafınıza. Bundan sonraki yanıtlarınıza dönüş sağlamayacağım. İyi forumlar.

Emrivaki konuştuğunuzdan dolayı isteğinizi yerine getirmeyeceğim. Dalga geçilen herhangi bir husus yok, tamamen kendinizin uydurduğu bir durum. Size yazılanları olduğu gibi anlayın, farklı bir ima içerikli yazı yazılmadı tarafınıza. Bundan sonraki yanıtlarınıza dönüş sağlamayacağım. İyi forumlar.
Yukarıda dediğiniz listeyi attım ve ben sizin aksinize soru yaşayan herkesin yorumlarına bakıyorum , kim hangi ssd ile sorun yaşamış vs. O listede sorun yaşamaz denilip altına hayır o modeli kullanıyorum ve sorun yaşıyorum diyen bir çok kişi var. Lütfen dönüş sağlama. Ben burada insanları bilgilendirmeye çalışıyorum siz ise daha doğruluna bakmadığınız bir listeyi söylüyorsunuz , iyi forumlar

Bu güncellemeden sonra wd green sn3000 500gb m2 ssd sağlığım %99'a düştü. Güncellemeyi sildim ama tekrar yüklemiş her ssd yi brick etmese de yorduğunu düşünüyorum.

al bakayım

Yukarıda arkadaşa yazdım zaten , tekrar yazayım. Listede sorun yok denilen ssdlerde sorun yaşayan bir çok kullanıcı var. Sorunlu ssdler kadar genel olmasa da bunu göz ardı etmeyin. Ben tek tek tüm reddit ve diğer yabancı forumlarda sorun yaşayanların yorumlarını okudum ve ona göre yazıyorum .

Sadece SSD si tamamen bozulanlar yok , yavaşlama olanlar , hatalar vermeye başlayanlar da var. Bu arada link için teşekkürler. Iyi forumlar

Bu arada benim samsung pro 980 ve crucial p5 plus m2 lerde yavaşlama oldu ve silince düzeldi.

Bu güncellemeden sonra wd green sn3000 500gb m2 ssd sağlığım %99'a düştü. Güncellemeyi sildim ama tekrar yüklemiş her ssd yi brick etmese de yorduğunu düşünüyorum.
O sağlık önemsiz bence. Çok kafaya takmayın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,665
Üyeler
192,448
Son üye
Varagidelim
Geri