Windows Kuruyorum Fakat

Reaksiyon skoru
115
Windowsu Kuruyorum tekrar başlatıyor PC kendini fakat yeniden beni bios ekranına atıyor biosu güncelledim ayarları yaptım fakat olmuyor

Boot yaparken ssd seçersen sorunun düzelir hdd neyse artık yükleme yaptığın yer
Hocam anlaşılır düzeyde konuşur musunuz boot v.s çok bilmiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Boot yaparken ssd seçersen sorunun düzelir hdd neyse artık yükleme yaptığın yer
Biostan uefiye bastım oraları geçtim şuan mavi ekranda Windows 11 yüklüyor ne yapmam gerekiyor

Hocam anlaşılır düzeyde konuşur musunuz boot v.s çok bilmiyorum

Biostan uefiye bastım oraları geçtim şuan mavi ekranda Windows 11 yüklüyor ne yapmam gerekiyor
100 olunca yükleme usb çekin

Çok kısa mini rehber

Microsoft yeni güncellemesi ile windows 11 yükleme esnasında Microsoft hesabına girmeyi zorunlu hale getirdi yerel kurulum yapmak isteyenler için

Microsoft giriş Bilgi ekranına ulaştığınız zaman

-ethernet kablosunu çekelim
-Cmd açıyoruz (shift+f10)

Cmd ekranına

-start ms-cxh:localonly

yazıp Enter yapıyoruz

Yerel kurulum ekranı açılıyor (sadece isim yazıp next diyebilirsiniz)
Bu rehberimden atlamayı yapabilirsin

Anakart markan nedir görsel bulursam anlatmaya çalışıcam.
Ama temel olarak şöyle bir şeyi kontrol etmen gerek.
Biosa girdiğinda üstte boot ayarları olması lazım oraya gelmen lazım ya da yeni anakartsa genelde f7 yaparak advanced sürüme girmen lazım. Orada boot ayarları olması lazım bazen de yine advance ayarları altında oluyor. Boot priority ayarlarından windows yüklediğin diski en yukarı alman lazım.

Biosa girdiğinda üstte boot ayarları olması lazım oraya gelmen lazım ya da yeni anakartsa genelde f7 yaparak advanced sürüme girmen lazım. Orada boot ayarları olması lazım bazen de yine advance ayarları altında oluyor. Boot priority ayarlarından windows yüklediğin diski en yukarı alman lazım.
Hocam anakartımın markası Asus boot menüsünde girdiğimde SSD gözüküyor sadece

Hocam beni biosa atıyor PC biostan boot sekmesinde benim ssdme tıklayıp açabiliyor umarım pcyi sebebi nedir

Sorunu çözebildin mi bilmiyorum ama yeni gördüm kusura bakma yazdığını.
O biostan boot ekranına geldiğinde boot overdrive ile açıyorsun şuan. Bios basic modda başlıyorsa aşağıda disklerini görüyorsun orada windows boot manager diye vardır ya da diskin tek bir tanedir. Boot managerı en sola alman lazım yoksa diskini en sola alıcaksın. F7 ye basıp advanced moda aldığında boot sekmesinde sırasını ayarlamalısın belki uefi usb en başta kalmış olabilir ya da lan pxe en başta kalmış olabilir. En başa kendi diskini getirmen lazım.

20240730141916118_EN_23.webp

Boot option kısmında diskini seçmelisin ya da Windows boot manager olabilir onu seçmelisin.

images (1).webp

Basic modda ise sağdaki gibi bir yer vardır. Diskini en yukarı çek ya da windows boot managerı yukarı çek.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,702
Üyeler
190,791
Son üye
mertbeyvip
Geri