dünden beri başıma gelmeye başladı kulaklıkta ses bozuluyor gamepad bağlantısı kopmaya başladı bu sorunlar aynanda ve dediğim gibi dün başladı başına gelen varmı windows güncelleme sorunu olabilirmi
Windows 11 en güncel şekilde kullanıyorum. Hayır güncelleme vb. kaynaklı bahsettiğiniz sorunları yaşamıyorum.
Hatta çoğu kullanıcnın açmadığı şu ayar açılı şekilde güncelleme alıyorum.
Spesifik bir ayar yaptıysanız, donanımlardan biri sorun yaşıyorsa falan olabilir. Keza taktığınız çevre birimleri de sorun oluşturuyor olabilir.
Veya anakart falan ısınıyordur, anakart ısınması oynadığınız oyunda stutter, masaüstünde ise takılmalar hatta kulaklık vb. ses kesilmelerine yol açabilir. Atıyorum arkada BF6, CoD tarzı ağır bir oyun açıkken masaüstünde gezerken takılma yaşıyorsanız bu anakart ısınması kaynaklı olabilir. Daha önceden yaşadım.
Yazılımsal bir sorun da olabilir. Bağlantıda önerdiğim şekilde genel bir güncelleme kontrolü ve ince ayar yapın.
Arkadaşınızın sistem özelliklerini de yazar mısınız?
FPS atıyorum 120-130'lardan ani 70-80'e düşüyorsa bellek kaynaklı olabilir. PUBG eski bir oyun olsa UE4 en sorunlu ve bu sorunlarını halen tam anlamıyla çözememiş oyunudur. Takip etmedim ama UE5 geçtiyse ekstra ağırlaşmıştır. Gerçi UE5'in de UE4 ile gelen bazı sorunları çözmüşlüğü var.
Bellek kaynaklıysa arka planda çalışan uygulamaları azaltalım. İsterseniz aşağıdaki yöntemleri uyguladıktan sonra bana özel mesajdan yazın, gereksiz uygulamaların otomatik başlamasını kapatayım, tarayıcı, Discord, Spotify ve Steam gibi popüler...