Çalıştır'ı bul, aratma kısmına;
* temp yazıp çıkan klasörün içindekileri temizleyebilirsiniz.
* %temp% yazıp çıkan klasörün içindekileri temizleyebilirsiniz.
* prefetch yazıp çıkan klasörün içindekileri temizleyebilirsiniz. (Bunu sık yapmayın ama)
* windows güncelleme klasörünü de temizleyebilirsiniz. (Bilgisayar > Yerel Disk C > Windows > SoftwareDistribution > Download klasörünün içindekilerini temizleyebilirsiniz. Windows 10 da konumu bu, diğer sürümlerin bilmiyom.
Diğer;
* Windows arama kısmına disk temizleme yazın, uygulamayı açın, temizlemek istediğin sürücüyü seçin. Bekleyin. Tarama yapar. Ordan menü çıkar karşına, tiklerini ayarla. Temizle.
* Windows Ayarlarına gir > Sistem > Depolama > Geçici dosyalar'a tıkla > Bir süre tarama yapacak , Tiklerini ayarla ve dosyaları kaldırın'a tıkla.
* Arada ccleaner ile Kayıt Defteri taraması yap, düzenlesin. (Bu tercih sana kalmış, öneren kişilerde var, Windows'u bozduğunu söyleyenlerde var.)
Ben neye tıkaldığımı, neyin ne olduğunu bildiğim için bilgisayarımda sorun yaşamadım bu zamana kadar.
Yıllık olarak ya da windows 10'un büyük güncellemelerinden sonra genelde format atıyorum. İstikrarlı ve sağlam, kalıntı kalmadan bilgisayarımı sorunsuz kullanmam için. Sana da öneriri kardeşim ?