Takılı ama bios ayarlarında birinci sırada olmamasına rağmen açılırken depolama olarak kullanmak istediğim hdd açılıyor, içinde Windows 7 kurulu ve sistem 7 şeklinde çalışıyor, çıkardığımda sorun bitiyor eski win10 hdd çalışmaya devam ediyor.Kullandığınız bilgisayarda takılımı şuanda? PC açılırken Windows'u seçmeniz için birden fazla seçenek çıkıyor mu karşınıza? Eğer çıkmıyorsa ve HDD'yi "Bu Bilgisayar"da görebiliyorsanız Sağ Tık > Biçimlendir diyerek sıfırlayabilirsiniz.
Takılı olduğu zaman PC açılırken karşınıza iki seçenek çıkmıyor mu hangi Windows açılsın diye?Takılı ama bios ayarlarında birinci sırada olmasada açılırken depolama olarak kullanmak istediğim hdd açılıyor, içinde Windows 7 kurulu ve sistem 7 şeklinde çalışıyor, çıkardığımda sorun bitiyor eski win10 hdd çalışıyor
O zaman Windows kurulum USB'si oluşturun. USB'yi boot edin. Kurulumda disk seçme aşamasında Windows 7 kurulu olan HDD'yi seçip biçimlendirin. Kurulumu kapatın ve PC'yi tekrar açmayı deneyin bakalım olacak mı. Gece gece beynim pek iyi çalışmıyor aklıma en fazla böyle bir çözüm geldi.Hayır çıkmıyor. Bios ayarlarında Win10 yüklü hdd seçili olsada win7 olan açılıyor
O zaman Windows kurulum USB'si oluşturun. USB'yi boot edin. Kurulumda disk seçme aşamasında Windows 7 kurulu olan HDD'yi seçip biçimlendirin. Kurulumu kapatın ve PC'yi tekrar açmayı deneyin bakalım olacak mı. Gece gece beynim pek iyi çalışmıyor aklıma en fazla böyle bir çözüm geldi.![]()
Sildiğin HDD'den boot ederken mi?Yaptım ve şimdi ise bu çıkıyor, hdd çıkardığım win10 yüklü hdd sorunsuz açılıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Evet arkadaşın dediği gibi eski win7 yüklü hdd taktım, format usb ile format atarken disk bölümleri olduğu bölümde hepsini sildim ve format bölümümden çıktım, şuan kullandığım win10 yüklü hdd taktım ve eski win7 yüklü hdd bu ekranı verdi.Sildiğin HDD'den boot ederken mi?
Şimdi sendeki Windows yüklü HDD'den boot edemiyor musun?Evet arkadaşın dediği gibi eski win7 yüklü hdd taktım, format usb ile format atarken disk bölümleri olduğu bölümde hepsini sildim ve format bölümümden çıktım, şuan kullandığım win10 yüklü hdd taktım ve içi boş olması gereken hdd bu ekranı verdi.
Bios ayarlarından en başta win10 hdd var.
Evet ne yaparsam yapayım bios boot menüsünde hep ikinci hdd açılıyor, sonra o siyah ekran veriyor.Şimdi sendeki Windows yüklü HDD'den boot edemiyor musun?
Ayrıca eski hdd içine win yükleyince çalışıyor sıkıntısız.Evet ne yaparsam yapayım bios boot menüsünde hep ikinci hdd açılıyor, sonra o siyah ekran veriyor.
Boot menüden hangi diskten açılmasını istediğini en üst sıraya alman lazım.Takılı ama bios ayarlarında birinci sırada olmasada açılırken depolama olarak kullanmak istediğim hdd açılıyor, içinde Windows 7 kurulu ve sistem 7 şeklinde çalışıyor, çıkardığımda sorun bitiyor eski win10 hdd çalışıyor