Windows yüklü Hdd sıfırlama

K709

80+
Reaksiyon skoru
65
Arkadaşlar elimde Windows yüklü hdd var ve bilgisayarım hali hazırda Windows yüklü hdd var, ben yanına ikinci depolama olarak kullanmak istiyorum hdd nasıl sıfırlarım?

Son düzenleme:
Kullandığınız bilgisayarda takılımı şuanda? PC açılırken Windows'u seçmeniz için birden fazla seçenek çıkıyor mu karşınıza? Eğer çıkmıyorsa ve HDD'yi "Bu Bilgisayar"da görebiliyorsanız Sağ Tık > Biçimlendir diyerek sıfırlayabilirsiniz.

Kullandığınız bilgisayarda takılımı şuanda? PC açılırken Windows'u seçmeniz için birden fazla seçenek çıkıyor mu karşınıza? Eğer çıkmıyorsa ve HDD'yi "Bu Bilgisayar"da görebiliyorsanız Sağ Tık > Biçimlendir diyerek sıfırlayabilirsiniz.
Takılı ama bios ayarlarında birinci sırada olmamasına rağmen açılırken depolama olarak kullanmak istediğim hdd açılıyor, içinde Windows 7 kurulu ve sistem 7 şeklinde çalışıyor, çıkardığımda sorun bitiyor eski win10 hdd çalışmaya devam ediyor.

Son düzenleme:
Takılı ama bios ayarlarında birinci sırada olmasada açılırken depolama olarak kullanmak istediğim hdd açılıyor, içinde Windows 7 kurulu ve sistem 7 şeklinde çalışıyor, çıkardığımda sorun bitiyor eski win10 hdd çalışıyor
Takılı olduğu zaman PC açılırken karşınıza iki seçenek çıkmıyor mu hangi Windows açılsın diye?

Takılı olduğu zaman PC açılırken karşınıza iki seçenek çıkmıyor mu hangi Windows açılsın diye?
Hayır çıkmıyor. Bios ayarlarında Win10 yüklü hdd seçili olsada win7 olan açılıyor

Hayır çıkmıyor. Bios ayarlarında Win10 yüklü hdd seçili olsada win7 olan açılıyor
O zaman Windows kurulum USB'si oluşturun. USB'yi boot edin. Kurulumda disk seçme aşamasında Windows 7 kurulu olan HDD'yi seçip biçimlendirin. Kurulumu kapatın ve PC'yi tekrar açmayı deneyin bakalım olacak mı. Gece gece beynim pek iyi çalışmıyor aklıma en fazla böyle bir çözüm geldi. 😄

Yaptım ve şimdi ise bu çıkıyor, hdd çıkardığım win10 yüklü hdd sorunsuz açılıyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

O zaman Windows kurulum USB'si oluşturun. USB'yi boot edin. Kurulumda disk seçme aşamasında Windows 7 kurulu olan HDD'yi seçip biçimlendirin. Kurulumu kapatın ve PC'yi tekrar açmayı deneyin bakalım olacak mı. Gece gece beynim pek iyi çalışmıyor aklıma en fazla böyle bir çözüm geldi. 😄

Ekler

• E2C6FACA-FCC0-4B43-8574-A043E251A757.jpeg
    E2C6FACA-FCC0-4B43-8574-A043E251A757.jpeg
    16.9 KB · Hit: 145
Son düzenleme:
Yaptım ve şimdi ise bu çıkıyor, hdd çıkardığım win10 yüklü hdd sorunsuz açılıyor.
Sildiğin HDD'den boot ederken mi?

Sildiğin HDD'den boot ederken mi?
Evet arkadaşın dediği gibi eski win7 yüklü hdd taktım, format usb ile format atarken disk bölümleri olduğu bölümde hepsini sildim ve format bölümümden çıktım, şuan kullandığım win10 yüklü hdd taktım ve eski win7 yüklü hdd bu ekranı verdi.
Bios ayarlarından en başta win10 hdd var.

Son düzenleme:
Evet arkadaşın dediği gibi eski win7 yüklü hdd taktım, format usb ile format atarken disk bölümleri olduğu bölümde hepsini sildim ve format bölümümden çıktım, şuan kullandığım win10 yüklü hdd taktım ve içi boş olması gereken hdd bu ekranı verdi.
Bios ayarlarından en başta win10 hdd var.
Şimdi sendeki Windows yüklü HDD'den boot edemiyor musun?

Şimdi sendeki Windows yüklü HDD'den boot edemiyor musun?
Evet ne yaparsam yapayım bios boot menüsünde hep ikinci hdd açılıyor, sonra o siyah ekran veriyor.

Evet ne yaparsam yapayım bios boot menüsünde hep ikinci hdd açılıyor, sonra o siyah ekran veriyor.
Ayrıca eski hdd içine win yükleyince çalışıyor sıkıntısız.

Takılı ama bios ayarlarında birinci sırada olmasada açılırken depolama olarak kullanmak istediğim hdd açılıyor, içinde Windows 7 kurulu ve sistem 7 şeklinde çalışıyor, çıkardığımda sorun bitiyor eski win10 hdd çalışıyor
Boot menüden hangi diskten açılmasını istediğini en üst sıraya alman lazım.

Geri