Neler Yeni

Rehber Witcher 3 Next-Gen Modlama (4.04)

Xeaza

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Mustafa
Hocam emeğinize sağlık grafik ayarları çok iyi, patates bir bilgisayarım olmasına rağmen dengeli bir oyun oynatıyor. Bir sorun vardı modların içinde zırhlar var galiba bunları oynayış içinden aktif etmem mi gerekiyor? İlk defa oynuyorum bodoslama olarak modlarınızla dalsam oynayış kısmından neleri düzenlemem lazım?

•KoRkMaZ•

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
481
İsim
Hasan Korkmaz
İlgilendiği Kategoriler
OYUN VE BİLGİSAYAR PARÇALARI
Hocam emeğinize sağlık grafik ayarları çok iyi, patates bir bilgisayarım olmasına rağmen dengeli bir oyun oynatıyor. Bir sorun vardı modların içinde zırhlar var galiba bunları oynayış içinden aktif etmem mi gerekiyor? İlk defa oynuyorum bodoslama olarak modlarınızla dalsam oynayış kısmından neleri düzenlemem lazım?
ben de yeni indirdim başlamamıştım. ben de kurarım bu konuyu görmemiştim. yaapnın eline sağlık

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Bir sorun vardı modların içinde zırhlar var galiba bunları oynayış içinden aktif etmem mi gerekiyor?
Hayır, sizin aktif etmeniz gereken bir şey yok. Yeni zırh eklemedim zaten, sadece hâlihazırda oyunda olan bazı zırhların görüntüsünü değiştirdim.

İlk defa oynuyorum bodoslama olarak modlarınızla dalsam oynayış kısmından neleri düzenlemem lazım?
Hiçbir şeyi. Her şey ayarlı. Siz sadece oyunun keyfine bakın.

yaapnın eline sağlık
Teşekkürler.

Renarchi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Furkan Emre
Güzel rehber olmuş, oyun içi görseller paylaşıldı mı? Ben mi fark etmedim yoksa.

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Emre Altun
Keşke bir örnek gösterseydin. Grafik açısından nasıl degısımler oluyor diye öncesi sonrası gibi. Eline sağlık. Skyrım SE de modluyorum ben eger ugrasmayı sevıyorsan bır bak derim. Şu an en kapsamlı modlanabilen tek oyun skyrım

TahinPekmez

80+ Silver
eline saglik tekrar baslamak.istiyordum.modlu baslayim.bari

Keyfen

80+ Bronze
Merhaba eline sağlık öncelikle, Zırh ve silahlar seviyeye göre güçleniyor demişsin o modu nasıl kaldırabilirim acaba yardımcı olursan sevinirim

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
625
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Açıklama:
Selamlar. Witcher 3 uzunca bir süredir oynadığım bir oyun. Pek çok kere bitirdim. Bir noktadan sonra mod işine giriştim, deneme yanılma yoluyla kendimce en iyi modları biriktirdim. Şu an 100+ mod var. Görsel, oynanış, bug düzeltmeleri vs. her telden mod var. Vanilla hâli artık çok ucubece geliyor. Sizinle de paylaşmak istedim. İsteyen kurabilir, deneyimi arttıracaktır. Modlama yaparken dikkat ettiğim iki husus vardı: oyunu gerçekçilik sınırından çok kopartmamak ve aşırı kolaylaştırmamak. Bundan ötürü otomatik lootlama, sınırsız envanter kapasitesi, elinde kılıçla savaşırken dahi meşale kullanabilme gibi absürt modlar kurulu değil. İsteyen kurabilir. Ayrıca oyun içi yazı fontunu kalın bulduğumdan ötürü ince versiyonunu ekledim. Varsayılan hâlini isteyen BetterFont adlı modu silebilir. Geralt'ın sakalını da kökten kaldırdım, uzamıyor. Oyun boyunca sinekkaydı. Kitaplarda sakaldan nefret eder. Oyunda da sakalsız hâlini daha hoş buluyorum. Şayet sakal istiyorsanız GeraltBlavikenFaceMesh ve GeraltNoBeard modlarını silin. Resmî çeviri yerine de W3TR V5 eklendi. Zira daha başarılı.

Kurulum aşaması oldukça basit, size yapacak pek bir şey bırakmadım. Her şey hazır, sadece sürükleyip bırakacaksınız. Oyun içinden mod ayarlarını yahut grafik ayarlarını yapmak zorunda değilsiniz. Hepsi optimize edildi. Güçlü donanımı olanlar oyun içi tüm ayarları Ultra'ya çekebilir isterse. AMD kart kullanıcılarını da düşündüğüm için bazı Nvidia özelliklerini kapattım:
  • RTX kapalı geliyor. Destekleyen güçlü bir kartınız varsa açabilirsiniz. Aynı şekilde DLSS de kapalı geliyor. Destekleyen kartınız varsa açabilirsiniz. Nvidia Hairworks de kapalı geliyor. İsteyen açabilir, şahsım beğenmiyor. Nvidia Reflex ayarı da açık değil. Destekleyen kartınız varsa açabilirsiniz. Gama ayarına da ellenmedi. Zira monitörden monitöre değişiyor. Kendiniz ayarlayın. Maksimum FPS, 144 olarak ayarlandı. Tam Ekran olarak geliyor. İsteyen değiştirebilir. Onun haricinde her şey ayarlı.
Normalde olmayan, modlarla eklenmiş birkaç tane tuşun oyun içindeki işlevini de tanıtmak isterim. İşinize yarar:
  • Klavyede TAB tuşunun üstünde, 1 tuşunun solunda yer alan "é" tuşuna basarsanız komut satırı açılır. Buraya internetten erişebileceğiniz Witcher 3 hilelerini girebilirsiniz.
  • Klavyenin sağ tarafındaki Numpad kısmında bulunan 0 tuşuna basarak haritada işaretlediğiniz herhangi bir alana ışınlanabilirsiniz. 0 tuşuna harita açıkken basmalısınız.
  • Klavyenin üst tarafındaki 8 tuşuna basarsanız Geralt pelerin giyer, tekrar basarsanız çıkarır. 9 tuşuna basarsanız kapüşonu açar, tekrar basarsanız kapatır.
  • Klavyedeki PageUp/PageDown ve ok tuşlarıyla kameranın açısını keyfinize göre ayarlayabilirsiniz. End tuşuna basarsanız yaptığınız kamera ayarları sıfırlanır.
  • Gwent oynarken N tuşuna basarsanız Axii kullanarak rakibi anında yenebilirsiniz. Gwent sevmeyenler için hızlı çözüm.
  • CTRL tuşuna art artda iki kere basarsanız 20 metrelik alandaki meşaleleri otomatik yakıyor. Bu modu kurma sebebim bazen mağaralarda ışığa ihtiyaç duyuşumuz. Zira etraf karanlık, elimizde sürekli meşale ile de gezemiyoruz. Duvarlardaki meşaleleri yakmak gerekiyor yanına gidip. Fakat hepsine ayrı ayrı bunu yapmak uğraştırıcı. Dolayısıyla bu özellik işi bayağı rahatlatıyor.

Kurulum:
Linkini verdiğim .7z dosyasını indirin, klasöre çıkartın:

Evvela oyunu indirin ve masaüstü kısayoluna tıklayıp açın. RedLauncher açılacak, DX12 seçili olsun. Fakat "Oyna!" demeden RedLauncher'i kapatın. to Documents klasörünün içindekileri Windows'ta Belgelerim kısmındaki The Witcher 3 klasörüne atın. to Game Directory klasörünün içindekileri oyunun kurulu olduğu klasöre atın. Tüm bunlardan sonra oyuna girebilirsiniz. Başka yapmanız gereken bir şey yok. Şayet yeni modlar indirecekseniz indirdiklerinizi mods klasörüne attıktan sonra mods klasöründeki mod0000_MergedFiles klasörünü ve varsa Script Merger klasöründeki MergeInventory.xml dosyasını silin. Daha sonra Script Merger klasöründeki WitcherScriptMerger.exe'yi çalıştırın. Steam'den indirdiyseniz ve C diskindeki varsayılan lokasyondaysa oyun, otomatik halledecek işini. Başka bir konuma kuruluysa sizden kurulu olduğu klasörü seçmenizi isteyecek. Seçin. Seçtikten sonra otomatik halledecek.

Son Söz:
Envanterinizdeki kılıçlar ve zırhlar otomatik olarak seviyenize ölçekleniyor. Normalde böyle bir özellik yok. Mod ile ekledim. Bu modu kurmamdaki asıl sebep oyunun başındaki zırhı seviyor olmam. Zannımca oyunda en iyi gözüken zırh, aşırı estetik ve Geralt'a yakışıyor. Oyunun başındaki kılıçların görünümünü de değiştirdim, yuvarlak ve ucube bir kabzaya sahipti. Şu an estetik duruyor. Kısacası oyun boyunca başka zırh ve kılıç arayışına girmenize gerek yok. Fakat tabii ki size kalmış.

Oyunun savaş mekaniğini de değiştirdim, şu an sizi agresif oynamaya zorluyor. Normalde Geralt'ın dayanıklılık barı -sarı olan- bir şey yapmazken artar. Artık artmıyor, yani kağnı gibi ilerliyor. Normal şekilde dayanıklılık barını arttırmak için savaşmanız gerek. Ne kadar agresif oynarsanız dayanıklılığınız o kadar hızlı dolar. Normal hâlinin tam tersi yani. Oyuna girip dövüşünce anlarsınız. Cidden bayılıyorum bu moda. Sizi sürekli aktif tutuyor. Kaçınma ve yuvarlanma hızları da arttırıldı agresif oyuna uyum sağlayabilmeniz için. "Beğenmedim, orijinal hâlini istiyorum." diyorsanız modCrowCommon , modCrowCombatStamina ve modCrowCombatDefense modlarını silin.

Kartınız Nvidia ise muhakkak DLSS kullanmanızı öneririm lakin oyunun DLSS versiyonu biraz eski. Ondan ötürü manuel güncellemeniz faydanıza olur. Zira DLSS kalitesi artıyor. Güncellemek oldukça basit. Güncel nvngx_dlss ve nvngx_dlssg dosyalarını indirip C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\The Witcher 3\bin\x64_dx12 konumuna atacağız:

Anlatacaklarım bu kadar, iyi oyunlar! Kafanıza takılan olursa yahut herhangi bir noktada yardıma ihtiyaç duyarsanız aşağı yazabilirsiniz.
Ne zamandır witcher 3 oynamak istiyorum belki bu rehberden sonra oynarım. Güzel rehber 👍

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

vagabond enjoyer
Moderatör
En İyi Cevap
26
Merhaba eline sağlık öncelikle, Zırh ve silahlar seviyeye göre güçleniyor demişsin o modu nasıl kaldırabilirim acaba yardımcı olursan sevinirim
BalancedItemLevels modunu silin.

Keyfen

80+ Bronze
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,361
Üyeler
160,837
Son üye
zlagi