Neler Yeni

Wordpress site taşıma

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emir Kostik
Arkadaşlar merhaba, alanadi1.com alan adında bir web sitesi hazırladım ve bitirdim. Bu web sitesini alanadi2.com'a taşımak istiyorum. Wordpress dosyalarını alıp yeni alan adıma ve yeni hosting'e taşımayı biliyorum database'i içe aktarıp config dosyasını düzenleyip işlemleri yapabiliyorum. Sizlere sormak istediğim sorunsuz bir geçiş için hangi yolu izlemem gerekir? Çünkü alan adı ve hosting tamamen değişecek. PhpMyAdmin tarafında database'i içe aktardıktan sonra hangi sorguları çalıştırmam lazım alan adını yeni alan adıyla düzenlemek için. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler...

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
762
İsim
Semih Aydın
anydesk verirsen hallederim.
Şu an çalışıyorum (SEO Yöneticisiyim ama ilgilenirim.)
Ben kendim yaparım diyorsan ve hosting aynı şirkette ise:
- veri tabanı indir
- taşımak istediğin sitenin veri tabanında yönetici olan kullanıcıya 2. site için de erişim ver.
- Public_HTML içinde ne varsa pc'ne indir.
- Diğer hostun public_html'ine at.
- Veri tabanını PHPMYADMIN üzerinden yükle.
- WP-Config ayarlarını yeni site için yapılandır (veritabanı adını değiştirmen yeter.)
- Finito.

Diyorsan ki çok zor:
Hostingine ticket atabilirsin, firmaların çoğu ücretsiz site taşıyor.
+ Wordpress migration eklentileri var onları kullanabilirsin

MyBeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Murat Cmgl
Tek tek adımları yazayım sana. O kadar uzun uğraşmana gerek yok kolay yöntemini anlatacağım.
Wordpress i komple taşımana gerek yok

Alanadı 1 işlemleri
  1. Wp-content klasörünü zip olarak sıkıştır ve indir.
  2. PhpMyAdmin içine gir database adına 1 kere tıkla ve tüm tabloları seçerek dışarı aktar.
Alanadı 1 de yapacağın işlem bu kadar

Alanadı 2 işlemleri
  • SSL TSL statüs ten ssl i aktifleştir
  • Wordpress'i hosting te bulunan scriptler içerisinden kur.
  • Wp-content klasörünün adını değiştir. Örnek olarak başına xxx yaz xxxWp-Content olsun.
  • İndirdiğin Wp-content zip dosyasını içeriye gönder ve zip dosyasından çıkart.
  • İndirdiğin Sql dosyasını notepad++ ile aç sakın bu işlemi word falan kullanarak yapma. Buradan sonraki işlemler kaydet diyene kadar notepad++ üzerinden yapılacak
  • Alanadı1.com olan yerleri alanadı2.com olarak toplu değiştir. ctrl+f yardımı ile
  • Yine aynı yöntemle web site adını da değiştir. Örneğin site içerisinde Alan Adı 1 Temizlik Şirketi yazdıysan ve bu Alan Adı 2 Temizlik Şirketi olduysa bu değişiklikleri de yapmayı unutma yoksa site içerisinden tek tek uğraşırsın.
  • SQL'i düzenlemeye notepad++ tan devam ediyoruz veri tabanı adı ve tablo ön eki değişecek. Veri tabanı adı 1 tanedir. Bunu ama yine ctrl+f ile değiştir çok nadiren 2 kere çıktığı oluyor. phpmyadmin içerisine girdiğin zaman sol tarafta yazan veri tabanı adıdır.
ssasasas.jpg

zxzxzx.jpg

• Tablo ön eki ise sol bölümde bulunan tabloların ön eki dir. Bunların da değişmesi gerek. alttaki resimde de gözüktüğü üzere tablo ön ekleri bende wpnj sizde farklı olacaktır.
sdasdadad.jpg

• Şimdi notpad++ ile düzenlediğini dosyayı artık kaydedin. Düzenleme işlemi tamamlandı.
  • phpmyadmin üzerindeki tabloların hepsini seçin ve silin.
  • Düzenlediğiniz Sql dosyasını ise üst taraftaki içe aktar yolu ile phpmyadmin içerisine gönderin.
ve işlem tamamlandı. Normal şartlarda yapmayın gelin birlikte yapalım derdim. Alanadı1 ile Alanadı2 nin domain ve hostingleri farklı olduğu için yanlış yapsanız bile bir sorun olmayacaktır. Alanadı1 elinizde hali hazırda duracaktır. Ama yine de her ihtimali göz önünde bulundurarak Alanadı1 sitesinin komple yedeğini alın ne olur ne olmaz.

Kolay gelsin

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,623
Üyeler
164,708
Son üye
bobbyhomme
Top Bottom