Neler Yeni

WRAITH W75 vs ATK68 L

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mustafa Kemal Eser
Bütçe
6000
Arkadaşlar merhaba;

Yakın zamanda bütçe belirleyip bir F/P oyuncu klavyesi arayışına girmiştim. Verilen fikirler ve yaptığım araştırmalar doğrultusunda; Wraith W75 Analog Klavye (Yeni Üretim) ve VGN VXE ATK68 L arasında kaldım. Sizce bu iki klavyeden hangisi alınır?
W75 8000 Hz Polling Rate desteğine sahip, ATK68 6000 Hz.
Her iki klavye de manyetik switch

NOT: W75 500 TL daha ucuz diğer klavyeye göre.

Fikirlerinizi bekliyorum, iyi forumlar.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mustafa Kemal Eser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

frqn

80+
dostum atk68 öneririm, w75 belli bir hassasiyetin altında kendi kendine tuşlara basıyor ve kasası plastik. atk68 in çevresi alüminyum ve yazılımı daha kaliteli bence. Wraith w75 kendi markaları altında ürettirdikleri bir klavye, yazılımını falan bir yerden kopyalayıp yapmışlar, yoksa yerli üretim ürün türkçe olurdu zaten.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
36
İsim
Mustafa Kemal Eser
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşlar biraz konuyu hortlattım gibi oldu ama Wraith W75 marka klavyem geldi ve kullanmaya başladım. İlk izlenimlerimi aktarmak istiyorum;

-Öncelikle kesinlikle klavyeden bağımsız olarak Rapid Trigger özelliğinin sizi FPS oyunlarda öne atacağı çok bariz. Ben kafamda hayal ettiğim o peekleri mevcut klavyemde atamıyormuşum. Bu klavyeye geçince inanılmaz bir fark hissettim (milimetrik peekler vs vs.)
-Klavye sesi gayet tatmin edici ve tok. Zaten inceleme videolarında klavye sesini dinleyebiliyorsunuz.
-RGB aydınlatması güzel fakat klavye tuşları ışığı geçirmeyen bi tasarıma sahip, yani harfler RGB aydınlatmadan etkilenmiyor gibi düşünebilirsiniz.
-Yazılımında önceden TR dil desteği yokmuş fakat güncellemelerle getirmişler TR dil desteğini (sitesinden direkt olarak indirebilirsiniz).
-Her tuş için ayrı ayrı kalibrasyon ayarı, renk ayarı, basış ve çekiş hassasiyet ayarı yapabiliyorsunuz ki bu zaten bu klavyeyi en özel kılan şeylerden biri.
-75 adet tuşa sahip. Benim gibi TR klavyeye alışkın kişiler için birkaç gün sürüyor açıkçası klavyeye alışmak.
-Klavyenin bilek desteği yok. Eğer böyle bir arayıştaysanız ayrıca almanız gereken bir şey. Ama klavyenin alt tarafında tırnakları var eğimli bir açıya ayarlayabilirsiniz (Kademeleri var).
Özetle; zaten yeni teknoloji olan manyetik switch farkını bana bu klavye inanılmaz hissettirdi. Fiyatına gelirsek, tam olarak f/p bir ürün müdür bilemem ama uzun vadeli kullanım için uygun bi klavye olduğu -tabi kişisel kullanıma da bağlı olarak- her halinden belli. O bütçelerde bir klavye arıyorsanız farklı bi klavye düşünmeyin bile derim.

İyi forumlar.

Top Bottom