Yardım X670E Carbon vs. X870E Carbon

6000 CL 30 fazlasıyla yeterli. Zaten sistemler stabil çalışmıyor üstündeki hızlarda.

Hocam illa gskill var aklımda. CL 28 olursa sevinirim 6000.
Dostum x3d bir işlemcin var, ram gecikmelerinin 26, 28 olması hiç bişey değiştirmeyecek senin için. 6000/30 ya da 6400/32 almanla bi fark olmayacak yani. Hatta 6400 çalıştığı sürece daha fazla verim alırsın CL sinin düşük olmasına nazaran

Denemek lazım ayarını bulmak gerek. BIOS güncellemeni kesin yap. Bütçe varsa tabii CL26 al çalışmazsa düşürürsün frekansı.
Kanka bütçe var ya almışken en iyisini alayım diyorum. Ne dedin az önce attığım Royale?

Kanka bütçe var ya almışken en iyisini alayım diyorum. Ne dedin az önce attığım Royale?
Arkadaşın dedikleri doğru gereksiz.

6400 de çalışması bile bir çok videoya rehbere göre çok zor 6000 cl30 tam ideal ekstrasindan alacağınız pek bir şey yok deniliyor.

Dostum x3d bir işlemcin var, ram gecikmelerinin 26, 28 olması hiç bişey değiştirmeyecek senin için. 6000/30 ya da 6400/32 almanla bi fark olmayacak yani. Hatta 6400 çalıştığı sürece daha fazla verim alırsın CL sinin düşük olmasına nazaran
+++

kanka sen kaliteli b650 bile alsan isini gorur x serisi anakartlarda genelde sadece daha fazla giris cikis veya m2 vs oluyo performansa katkisi 0. elinde x670 varsa degisme. ramleri de cidden abarti secmissin. performansa gram etki etmicek seyler icin binlerce lira fazla vermene gerek yok 6000mhz cl30 bulabiliyorsan al yoksa 5600mhz bile alsan ayni zaten.

Geri