drakathx
80+ Gold
- Reaksiyon skoru
- 2,215
Oku yine anlarsın FPS oyunu oynuyorsan yarar trigger var yanlış hatırlamıyorsamNiye hocam?
Oku yine anlarsın FPS oyunu oynuyorsan yarar trigger var yanlış hatırlamıyorsamNiye hocam?
Valla hocam ben de tam tersini düşünüyorum bu kol hakkında. Xbox 9. nesil de kullandım ama bundaki hissiyatı alamadım asla. Stickler ve mekanik tuşların hissiyatı çok hoşuma gidiyorDeneyimledim açık söylüyorum hissiyatı leş bence evet 9.nesile göre daha dolu özellikli fakat ben bir artısını görmedim deneyip sattım kafam rahat gerek yok bence 9.nesilden devam et
Cyclone 2 nin Xbox'a üstün diyebileceğimiz özellikleri tmr olması , joysticklerin daha hassas olması ve düşük tepkime süresi. TMR olması drift olma ihtimalini ortadan kaldırıyor ve kol çok daha uzun ömürlü oluyor.Başka fikri olan?
Sonuç olarak?Cyclone 2 nin Xbox'a üstün diyebileceğimiz özellikleri tmr olması , joysticklerin daha hassas olması ve düşük tepkime süresi. TMR olması drift olma ihtimalini ortadan kaldırıyor ve kol çok daha uzun ömürlü oluyor.
Xbox'ın tek artısı ise impulse trigger özelliğinin olması. Bu özellik sayesinde tetik tuşları daha hissiyatlı oluyor duruma göre tetiklere titreşim uygulanıyor ama her oyunda da desteği yok.
Karar vermek size kalmış. Benim xbox kolu 5. ayında drift problemi çıkarınca direkt iade edip 8bitdo ultimate 3-mode modelini almıştım memnunum diyebilirim. Bu kolda Xboxtaki gibi impulse triggera yakın tetik hissiyatı da var bu kolu da düşünebilirsiniz. Çoğu oyun bu tetik titreşimini kullanmadığı için cyclone 2 almak da mantıklı olabilir.Sonuç olarak?
Hocam cyclone 2 ne kadar götürür?Karar vermek size kalmış. Benim xbox kolu 5. ayında drift problemi çıkarınca direkt iade edip 8bitdo ultimate 3-mode modelini almıştım memnunum diyebilirim. Bu kolda Xboxtaki gibi impulse triggera yakın tetik hissiyatı da var bu kolu da düşünebilirsiniz. Çoğu oyun bu tetik titreşimini kullanmadığı için cyclone 2 almak da mantıklı olabilir.
En az 4-5 sene dayanır. Pil harici sıkıntı çıkacağını sanmam.Hocam cyclone 2 ne kadar götürür?
Yakın zamanda çıkması aşırı zor. Alınacaksa cyclone 2. Hemen değişme işi size kalmış rahat alabilecekseniz kolu alabilirsiniz.Hocam hemen değiştireyim mi?Yakında bu bütçeye daha iyisi çıkar mı?
Hocam dediğiniz gibi özellik olarak iyi olsa dahi bu özellikleri sadece ps5 oyunlarında kullanabiliyorsunuz. Üstüne burada bahsettiğimiz kol yurt dışından 2300 TL'ye alınıp ek başka program olmadan uyum problemi olmadan kullanılabiliyor. Aynı zamanda dediğiniz gibi hall sensör takılsa da burda bahsedilen kolda hem hall'dan daha üstün bir teknoloji olan tmr var hem tuşları mekanik tuşlar hem de garantisini bozmadan bunlara sahip olabiliyorsunuz. Bir de gamesir sadece bizim ülkede bilinmeyen bir marka, adamlar 12-13 senedir kol üreten ve yabancı markette özellikle en çok tercih edilen markalardan bir tanesi. Dualsense kadar iyi teknolojileri olmayabilir titreşim için ama gecikme süresinden kutu içine kadar da kalan her yönden üstün konumda bu kollar.Dualsense bence açık ara en iyi kol. Xbox 9. Nesil kullanmış biri olarak söylüyorum. Ben olsam Dualsense alırdım ve 3 yıl ek garanti yapardım. Tetik tuşları titreşimi geri bildirimi vs. aşırı iyi. Adaptive triggers olması başlıca tercih sebebi kendinden mikrofon ve hoparlör olayını söylemiyorum bile. Sırf drift sorunu olmuyor diye bilinmedik markalar alınması saçma geliyor. Sony garanti süresinde 2 yıl içerisinde kol arızalanması durumunda onarım değil birebir değişim yapıyor. Hall analoglu bir kol alınca evet belki drift olayının önüne geçmiş olacaksın ama bir çok özellikten faydalanamayacaksın. Benim tavsiyem ve kendi yaptığım uygulama şu şekilde normal dualsense alıyorum alırken 500 tl fazla verip 3 yıl daha ek garanti yapıyorum. 5 yıl garantim oluyor kafam ağrımıyor. Ayrıca bu hall olayını çok abartıyorsunuz elektronikçiler kol tamircileri dualsenselere artık hall sensörü takabiliyor. Kadiköyde bunu yapan bir sürü yer var. İki lehimle hall effect analoga sahip oluyorsun. Bence o yüzden kol özelliği > hall.