Neler Yeni

Rehber Xbox Series S Rehber ve Uzun Kullanım Deneyimlerim!

-°°-Aquaman-°°-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Aziz
Hayır Üniversite sınavına hazırlandığım için çok vaktim olmuyor. O yüzden yıllık almadım. Vaktim olduğu zamanlar aylık alıyorum.
PC konusunda haklısınız. Ancak şunu bilin ki PC rahatlığı yok. PC insan için şart.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kusura bakma mesajını görmedim. Bana aktif kullanımda bi 7-8 saat gitti diyebilirim. Tabii FH4 oynadığım için titreşim fazla kullanılıyor.
İnsallah pc alabilirim ya daha cok yatkinim pcye aslinda

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
İnsallah pc alabilirim ya daha cok yatkinim pcye aslinda
Dostum eğer iyi kötü PC var diyorsan SSD yükseltmesi hayata döndürebilecek durumdaysa Series S alınabilir. Ancak her zaman söylerim PC şart. Kim ne derse desin.

VorleN

80+ Silver
Dostları öncelikle hepinize selamlar. Uzun zaman sonra Tekrardan bir rehber ile karşınızdayım.
Dostlar, konsolu ortalama 3-4 aydır kullanıyorum. Bu süreç içerisinde bir çok oyunda konsolu deneyimleme fırsatım oldu. Bu rehberimde sizlere konsolun kutu içeriği, tasarımı, artıları ve eksileri, performansı gibi konularda aklınızda bir fikir oluşması için deneyimlerimi ve gözlemlerimi sunacağım. Dilerseniz Kutu içeriği ve ardından tasarım konusuna değinerek rehberimize başlayalım.

Kutu İçeriği ve Kutu Tasarımı

Xbox Series S konsolumuzun kutusu;
Alıntıyı görüntüle
Kutu hakkında kendi görüşümü belirtmem gerekirse fazla bir espirisi yok. Zaten çok da bir beklentim yoktu açıkçası. Tasarımı sade ve güzel, kutu içeriği de beklediğimden güzel olan bir tasarım söz konusu. Kutu içerisi de gayet düzenli ve güzel yerleştirilmişti. Özellikle "Power Your Dream" sloganı ve kartonu gerçekten güzel.

Konsolumuzun kutu içeriğinden

1x Adet HDMİ Kablo

1x Adet Güç Kablosu
1x Adet Yeni Nesil XBOX Oyun Kumandası
2x Adet Duracell Pil
XBOX Series S Konsolumuz

XBOX Series S Tasarımı

Öncelikle Konsolumuz fotoğrafını bırakayım;
Alıntıyı görüntüle
Öncelikle konsolu ilk elime aldığımda gerçekten beklediğimden fazlasıyla küçük gelmişti. Ancak içi dolu hissettiriyor. Gerçekten ağır diyebilirim boyutuna göre. Tasarım konusunda ise olabildiğince sade güzel bir tasarım kullanılmış. Ben tasarımını beğeniyorum. Ancak tabii ki bazı kişiler yuvarlak siyah detayını beğenmeyebilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta. Özetle tasarım konusunda bir o kadar küçük bir o kadar da ağır ve bir o kadar da sade bir tasarım söz konusu.

XBOX 9.Nesil Gamepad

Öncelikle Oyun kumandamızın fotoğrafını bırakayım.

Alıntıyı görüntüle
Yine konsolumuzda olduğu gibi sade bir tasarım söz konusu. Zaten bir önceki nesil Gamepad tasarımından ve özelliklerinden pek farkı yok diyebiliriz. Sadece bir tuş ekleniyor. O tuş da gerçekten iş görüyor diyebilir. Tuşumuza istediğimiz gibi atama yapıp kullanabiliyoruz. Atamadan kasıt "video çek, fotoğraf çek" gibi. Konsolumuz hissiyatı ise ben daha önce kaliteli bir oyun kumandası kullanmadığım için bana fazlasıyla kaliteli geldi. Özellikle tetik tuşlarının basış hissiyatı çok iyi. Titreşim konusunda da yeterli seviyede diyebilirim. Bu konuda PS tarafının çıkardığı controller açık ara önde diyebilirim.
Eksi yön diyebileceğim oyun kumandamızın pilli olması. Pillerimiz aktif kullanımda çok uzun gitmiyor. Duracell vb. gibi kaliteli piller kullanmadığımızda bazen çalıştırmıyor bile. Ancak buna da biraz masraf ederek şarjlı aparatını alarak bu sorundan kurtulabilirsiniz.

Konsolumuzun Giriş-Çıkış Portları

Konsolumuzun arka portları bu şekilde.

Alıntıyı görüntüle

Konsolumuzun arka çıkış portlarında
1x Ethernet
2x USB 3.0 USB Girişi
1x HDMI
1X Storage Expansıon
1x güç girişi
Konsolumuzun Ön Portlarında
1x USB 2.0 USB Girişi
Bulunuyor.

Normal bir kullanıcı için yeterli seviyede diyebilirim. Bazı dostlarımız Storage Expansıon girişini soruyor. Bu giriş Xbox firmasının Seagate ile geliştirmiş olduğu hafıza genişletici diyebiliriz. Fotoğrafı aşağıda.

Alıntıyı görüntüle

Konsolun Menüsü

Konsolumuzun menüsü bu şekilde.
Alıntıyı görüntüle
Konsolumuzun menüsü önceki nesilden pek farklı değil. Ben yeni nesili yansıtan bir tasarım isterdim. Tasarımımız yine eski kalmıyor. Ancak dediğim gibi yeni nesil gücünü belli edecek bir tasarım beklerdim.

Depolama Kapasitesi Yetiyor mu?

Dostlar öncelikle herkesin aklını kurcalayan soruya değinmek istiyorum. Konsolumuz 512GB ancak işletim sistemi kurulduğunda elimize 364gb kalıyor. Yeni nesil tüm oyunların 100gb'dan az olmadığını düşünürsek evet yetersiz. Ancak sonuçta hiç birimiz aynı anda 3 AAA oyunu oynamıyoruz. Ancak yükleyeyimde dursun diye de düşünemiyoruz. Depolama kapasitesi evet yetersiz ancak bu konsoldan vazgeçecek kadar büyük bir sorun değil. Aldığınız zaman sizlerin yeri geldiğinde depolamanız yetmeyecek. Mecburen bazı oynamadığınız oyunları silmeniz gerekecek. Buna mecburuz. Ancak sanırsam yeni nesile uyarlanmayan oyunları harici bir disk alıp USB 3.0 ile bağladığımızda oynayabiliyoruz. Yeni nesil oyunlarda ise yalnızda depolama olarak kullanabiliyoruz. Bu konuyu iyi düşünün derim ancak ne kadar düşünürseniz düşünün gidip PS4 almaktan ve One x almaktan gene mantıklı oluyor. Düşünmek size kalmış durum.

SSD Performansı

Dostlar konsolumuzun içerisindeki SSD performansı çok çok iyi diyebilirim. Gerçekten yeni nesil olduğunu hissettiriyor. Hatta ben PC'ye geçip HDD içerisinde bulunan oyunları gerçekten yükleme süreleri yüzünden artık oynamak istemiyorum. SSD hızı ve performansı gerçekten çok iyi. Bu konuda çok memnunum.

Konsolumuzun ses durumu ve Sıcaklıkları

Dostlar konsolumuz çalışırken gerçekten çalışıp çalışmadığını anlamıyorsunuz bile diyebilirim. Konsolumuz çok sessiz ve açıkçası bu kadar sessiz beklemiyordum. Ancak sıcaklıklar için aynı şeyi söylemeyeceğim. Daha neslin başında olan bir konsolun bu kadar ısınması biraz garip geldi. Ancak fan hızı gerçekten çok yavaş gibi. Belki de nesil ilerledikçe bu fanın hızı artacaktır çeşitli güncellemeler ile. Özetle konsolumuz biraz ısınıyor diyebilirim. Ancak çok yüksek sıcaklıklar değil tabii ki. Şu anlık dert etmemize gerek yok.

Microsoft tarihinde yaptığı hatayı bir daha yapmaya kalkamaz diye düşünüyorum :D

Konsolumuzun Performansı

Dostlar konsolumuz performans anlamında şu anlık kötü değil diyebilirim. Ancak her oyunda 2K oynayayım, hepsi 60fps olsun deme gibi bir lüksümüz yok. Bazı oyunlarda kalite modunda 30FPS. Buna Forza Horizon 5 örnek verilebilir. Ancak Ekran kartı piyasasına ve diğer konsol fiyatlarına, durumlarına baktığımızda Series S performansı gayet mantıklı.

Oyunlar ve Ekran Görüntüleri

Forza Horizon 5
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Subnautica Below Zero
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
The Witcher 3
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Minecraft
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Farklı oyunların fotoğrafları yüklenecektir.

Dostlar rehberimizin sonuna geldik. Aklınızda olan soruları sorabilirsiniz.

Hepiniz Sağlık Günler Diliyorum...
Böyle bir rehber foruma lazımda eline sağlık.

-°°-Aquaman-°°-

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
581
İsim
Aziz
Dostum eğer iyi kötü PC var diyorsan SSD yükseltmesi hayata döndürebilecek durumdaysa Series S alınabilir. Ancak her zaman söylerim PC şart. Kim ne derse desin.
Hic pc yok hocam ve benim butun oyun kutuphanem pc ye dayali Sanirim Pc Daha Agur basiyor

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar
Hayır Üniversite sınavına hazırlandığım için çok vaktim olmuyor. O yüzden yıllık almadım. Vaktim olduğu zamanlar aylık alıyorum.
PC konusunda haklısınız. Ancak şunu bilin ki PC rahatlığı yok. PC insan için şart.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam kusura bakma mesajını görmedim. Bana aktif kullanımda bi 7-8 saat gitti diyebilirim. Tabii FH4 oynadığım için titreşim fazla kullanılıyor.
nasıl yani 8 saatte bir pil bitiyor ve yeni pil mi alıyorsunuz?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Böyle bir rehber foruma lazımda eline sağlık.
Teşekkürler :)
Hic pc yok hocam ve benim butun oyun kutuphanem pc ye dayali Sanirim Pc Daha Agur basiyor
Aynen öyle
nasıl yani 8 saatte bir pil bitiyor ve yeni pil mi alıyorsunuz?
Kalitesiz pillerde o şekilde. Ben kaliteli pillerde full titreşimli 10 saat geçmiş olabilirim. Şuan yeni almış olduğum duracell pil ile test yapacağım. Bitsin o zaman tekrar yazarım süreyi. Pil kırmızıya geldiğinde titreşim çalışmıyor zaten. O şekilde uzun ömürlü oluyor.

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar

Aynen öyle

Kalitesiz pillerde o şekilde. Ben kaliteli pillerde full titreşimli 10 saat geçmiş olabilirim. Şuan yeni almış olduğum duracell pil ile test yapacağım. Bitsin o zaman tekrar yazarım süreyi. Pil kırmızıya geldiğinde titreşim çalışmıyor zaten. O şekilde uzun ömürlü oluyor.
yani iki pil 10 saatte bitiyorsa çok garip, günde iki pil bitirsem iki pil de 10-14 lira arası satılıyor bizim markette günlük 10 lira masraf fazla, alacağımdan değil, ben f710 kullanıyorum tabi ki o gamepad ile kapışması imkansız fakat iki haftayı geçti hala titreşimi de aktif olarak kullanıyorum aynı pillerle

VorleN

80+ Silver

Aynen öyle

yani iki pil 10 saatte bitiyorsa çok garip, günde iki pil bitirsem iki pil de 10-14 lira arası satılıyor bizim markette günlük 10 lira masraf fazla, alacağımdan değil, ben f710 kullanıyorum tabi ki o gamepad ile kapışması imkansız fakat iki haftayı geçti hala titreşimi de aktif olarak kullanıyorum aynı pillerle
Ne yani piller çok hızlı mı bitiyor bizim burada 4'lü pil 35 lira nereden baksak Gamepass parası her 2 günde bir pil alsam ayda 525 yılda ise 6300 lira yapar nerede hata yaptım ki?

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
Öyle. Mesela ortalama 4 saat oynadım 1 tık gitti.
Ne yani piller çok hızlı mı bitiyor bizim burada 4'lü pil 35 lira nereden baksak Gamepass parası her 2 günde bir pil alsam ayda 525 yılda ise 6300 lira yapar nerede hata yaptım ki?
Öyle. Ancak dediğim gibi şarjlı pil almak en iyisi.

VorleN

80+ Silver

Anladım eğer xbox alırsam 10 yıllık rc helikopterimin 10 yıllık pillerini ve 10 yıllık pil şarj cihazını bulmam gerekecek.

enokeno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
652
İsim
Enes Sayar

evet hızlı bitiyor, hiç xbox gamepadi kullanmadığım için anormal karşıladım, f710 üzerinden düşünebiliyorum sadece, o tarz gamepadler için en iyisi doldurulabilir pil

Mehmet

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,531
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Donanım İnceleme
evet hızlı bitiyor, hiç xbox gamepadi kullanmadığım için anormal karşıladım, f710 üzerinden düşünebiliyorum sadece, o tarz gamepadler için en iyisi doldurulabilir pil
Kesinlikle

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Güzel rehber ,XSS alıcıları bilgilenmiştir fazlasıyla.

Top Bottom