xeon e5430 bios modlama

oquzhann

80+
Reaksiyon skoru
19
yarin e5430 alicam modlu 775 pin anakartimda 775pin işlemciyi taksam çalışır mı direkt yoksa bios ayari felan mı lazım
anakart hp dc7800

G41 çipsete sahip. tak çalıştır yapabilirsin.

hocam affınıza sığınarak siz şimdi xeon e5450 işlemci alıp elinizdeki anakarta mı takacaksınız yoksa, bios modlu bir anakarta normal işlemci mi takacaksınız?
ona göre yardımcı olayım

hocam affınıza sığınarak siz şimdi xeon e5450 işlemci alıp elinizdeki anakarta mı takacaksınız yoksa, bios modlu bir anakarta normal işlemci mi takacaksınız?
ona göre yardımcı olayım
benim anakartim var modlu 775 pin işlemci alicam
demek istediğim takınca direkt çalışır mi yani ayar gerekiyor mu

şimdi anladım direk tak çalıştır yapabilirsiniz çalışır ama aşırı ısınma ve performans düşüklüğü yapabilir bunun için modlu bios kullanmalısınız

şimdi anladım direk tak çalıştır yapabilirsiniz çalışır ama aşırı ısınma ve performans düşüklüğü yapabilir bunun için modlu bios kullanmalısınız
modlu bios nedir nasıl yapılır
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

q6600 den geçicem performans artışı olur mu

tabikide performans artışı olur, modlu biosu internet üzerinden araştırmalarla elde edebilirsin eğer bulamazsan yine internette xeon işlemciler için microcodeları nasıl modlayacağına dair videolar var.

tabikide performans artışı olur, modlu biosu internet üzerinden araştırmalarla elde edebilirsin eğer bulamazsan yine internette xeon işlemciler için microcodeları nasıl modlayacağına dair videolar var.
teşekkürler

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

q6600 den geçicem performans artışı olur mu
Aralarında fark çok az pek bi performans artışı olmaz.
Komple anakart işlemci upgrade etmek daha mantıklı olur.

Geri