Xeon E5430 Isınıyor ?

eyupefe3

80+ Gold
Reaksiyon skoru
3,891
Arkadaşlar öncelikle selam 2 türlü biosuda atmama rağmen e5430 boşta 80 derecelerde geziyor termal yeni ne yapmam lazım önerilerinizi bekliyorum.

En kötü termal macun tekrardan sıkacağım.

işlemci boşta yüzde kac kullanılıyor? bakarmısın?

işlemci boşta yüzde kac kullanılıyor? bakarmısın?
Şuanda sadece opera açık görev yöneticisine girince %5e falan düştü ama operaya tıklayıp hemen görev yöneticisine bakınca %40lara çıkıyor direk.

Yazarken 3 sekme arasında dolaşıp g. yöneticisini açtım %60a çıktı anlık.

Tekrar edit : %100-%90lara bile çıkıyor operada.

Son düzenleme:
boşta bile yüke giriyor olabilir. stok fan ilemi kullanıyorsun.

boşta bile yüke giriyor olabilir. stok fan ilemi kullanıyorsun.
Evet stok fan ama böyle ısınması normal gelmiyor,üstüne sadece opera da %100 normal değil gibi ne yapayım sizce ?

@James Gg belki biliyorsundur

Evet stok fan ama böyle ısınması normal gelmiyor,üstüne sadece opera da %100 normal değil gibi ne yapayım sizce ?

@James Gg belki biliyorsundur
3 ay önce bir arkadaşa xeon e5450 işlemcili sistem kurduk. ilk başta stok fan ile kurduk fakat gta5 de 10 dkde 90 dereceyi gördük ve gidip zalamnın kaliteli macunu ve stok fan aldık taktığımızda oyun içerisinde uzun süre oynadık ve max 75 derece gördük

3 ay önce bir arkadaşa xeon e5450 işlemcili sistem kurduk. ilk başta stok fan ile kurduk fakat gta5 de 10 dkde 90 dereceyi gördük ve gidip zalamnın kaliteli macunu ve stok fan aldık taktığımızda oyun içerisinde uzun süre oynadık ve max 75 derece gördük
Para harcamadan çözemez miyiz ? Şuan derecenin derdinde değil %100 kullanımı düşünüyorum.

Bende x5450 kullandom 100 dereceyi Valorant ana sayfasında geçiyordu macunla ve 3,16 ghzi 3 e çekerek 80 lere zor indirdim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sattım kurtuldum

Para harcamadan çözemez miyiz ? Şuan derecenin derdinde değil %100 kullanımı düşünüyorum.
Virüs taraması yapmayı deneyebilirsin.ama çözülmez muhtemelen ben denemiştim olmadı Xeonlar çok elektrik çekiyor normaldir.

Bende x5450 kullandom 100 dereceyi Valorant ana sayfasında geçiyordu macunla ve 3,16 ghzi 3 e çekerek 80 lere zor indirdim

Sattım kurtuldum

Virüs taraması yapmayı deneyebilirsin.ama çözülmez muhtemelen ben denemiştim olmadı Xeonlar çok elektrik çekiyor normaldir.
İşlemci önerisi ? Asus p5g41t-m lx

Sattım kurtuldum

Uygun fiyatlıysa anakart komboda olur çok pahalı olmayan

Soğutucu al bence direk macuna yazık.yeni Xeon aldığındada bı farkı olmaz pek

Q8400 olabilir performansını bilmiyorum ama modli bios var anakartında muhtemelen çünkü Xeon desteklemiyor

Q9650 Kullanıyorum Snowman X6 kule tipi anca soğutuyor.Sağlam soğutucu olmadan asla tavsiye etmiyorum.

Ekler

• 20220330_212047.jpg
    20220330_212047.jpg
    1.4 MB · Hit: 19
Geri