bozzard
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 69
- İsim
- Osman Batuhan Özgüler
Oynadığım birkaç oyun var valorant ve CSGO ekranda ani droplar yiyorum. Bazen drop sırasında dere diye ses geliyor milisaniyelik droplar. Bazende drop sırasında sistem çöküyor mavi ekran yiyorum yine drrrrr sesi geliyor. Opera gx bazen donuyor 8 10 saniye sonra kendine geliyor bu sıkıntı masaüstünde de oluyor. Valorant oynarken gpu %80 %99 arasında kullanıyor güç kullanımı çok yüksek olarak gözüküyor. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi bilmiyorum. İşlemci %70 lerde dolanıyor. Bu çok can sıkmaya başladı. Bios güncel. Ekran kartı güncel. Driverler güncel. Sistemi ilk aldığımda win10 yüklemiştim bu sebeplerden dolayı güncellemek istedim win11 yaptım ama sorun hala devam ediyor. Bios ayarlarında Intel boost açık normalde 2.60ghz olan hız boostla sabit 4.20ghz çalışıyor. Xmp açık 3200mhz çalışıyor ramler. Sistem pcie 4.0 çalışıyor. Gear 1 açık. Yine biostan kule tipi soğutucu ayarını açtım. Stok soğutucu ayarında çalışmıyor.
Sistem:
Xfx 6500xt
İ5 11400f
B560m pro
2x8 16gb 3200mhz ram
Snowman T6 Ultra soğutucu
Xpg 650w 80+bronze psu
Sistem:
Xfx 6500xt
İ5 11400f
B560m pro
2x8 16gb 3200mhz ram
Xpg 650w 80+bronze psu
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ek olarak valorant oynarken,"ekran kartı sürücü çöktü hatası alıyorum. Oyun kapanıyor." En son drivera güncelleyin diyor. Ama zaten en güncel sürümü yüklü.Oynadığım birkaç oyun var valorant ve CSGO ekranda ani droplar yiyorum. Bazen drop sırasında dere diye ses geliyor milisaniyelik droplar. Bazende drop sırasında sistem çöküyor mavi ekran yiyorum yine drrrrr sesi geliyor. Opera gx bazen donuyor 8 10 saniye sonra kendine geliyor bu sıkıntı masaüstünde de oluyor. Valorant oynarken gpu %80 %99 arasında kullanıyor güç kullanımı çok yüksek olarak gözüküyor. Sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi bilmiyorum. İşlemci %70 lerde dolanıyor. Bu çok can sıkmaya başladı. Bios güncel. Ekran kartı güncel. Driverler güncel. Sistemi ilk aldığımda win10 yüklemiştim bu sebeplerden dolayı güncellemek istedim win11 yaptım ama sorun hala devam ediyor. Bios ayarlarında Intel boost açık normalde 2.60ghz olan hız boostla sabit 4.20ghz çalışıyor. Xmp açık 3200mhz çalışıyor ramler. Sistem pcie 4.0 çalışıyor. Gear 1 açık. Yine biostan kule tipi soğutucu ayarını açtım. Stok soğutucu ayarında çalışmıyor.
Sistem:
Xfx 6500xt
İ5 11400f
B560m pro
2x8 16gb 3200mhz ram
Xpg 650w 80+bronze psu