XFX 9070XT SORUNLU MU ?

canka

80+
Reaksiyon skoru
21
Arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce itopya mağazadan xfx 9070Xt ekran kartını aldım . Aldıktan sonra uzun süre kullanma şansım olmadı bilgisayarı. ilk başına oturduğumda format atmakla başladım bilgisayara , format bittikten sonra oynadığım oyunları yükledim (valorant, forza 5 vs.) Oyunları açtığımda Windows çökme problemleri yaşadım oyunlar uzun süre açılmıyordu veya PC siyah ekran veriyordu sorunun Windows olduğunu düşündüm. Daha önce kullandığım ve sorunsuz olduğuna emin olduğum bir format flaşı ile format attım. Sorun düzelmiş gibiydi ama hala masaüstünde takılmalar yaşıyorum. Sorunun ekran kartı ile bir alakası olabilir mi veya çözümü var mı bu takılmaların. Artık huzurumu bozmaya başladı acaba kalan parçalarda mı sorun var diye düşünüyorum.

Ekran kartının linki : https://www.itopya.com/xfx-swift-radeon-rx-9070-xt-16gb-gddr6-256-bit-ekran-karti_u29324

Aynı sorunu ben defalarca yaşadım kral , kartı sattım o yüzden ,bende senin gibi konu açtım bana şey dediler belki PSU sınırdadır falan ondan sürekli çöküyordur veya drivelerin güncel değildir dediler driveler günceldi eminim fakat PSU sınırda olabilir corsair RME750W 80+ gold vardı bende ,senin psu kaç watt modeli ne markası ne eğer PSU 850W üstüyse çökmemesi lazım.

Aynı sorunu ben defalarca yaşadım kral , kartı sattım o yüzden ,bende senin gibi konu açtım bana şey dediler belki PSU sınırdadır falan ondan sürekli çöküyordur veya drivelerin güncel değildir dediler driveler günceldi eminim fakat PSU sınırda olabilir corsair RME750W 80+ gold vardı bende ,senin psu kaç watt modeli ne markası ne eğer PSU 850W üstüyse çökmemesi lazım.
PSU ile yakından uzaktan alakası yok. PSU böyle sorunlara sebebiyet vermez, PSU yetiyorsa yetiyordur yetmiyorsa kendini korumaya alır kapatır zaten ortası yok bunun. Ayrıca 750W PSU 9070XT yi güle oynaya besler, ben 650W ile aylarca 9070XT kullandım hatta aynı PSU ile uzun süreler daha fazla güç tüketen 3080 Ti da kullandım.

Sorunun kaynağı muhtemelen windows. Win 10 kullanıyorsanız 11 e geçin, 11 ise 10 a dönün öyle deneyin bence. Kartın sorunlu olduğunu sanmıyorum. Donanımsal sorunlar böyle kasma, takılma tarzı şeylere sebebiyet vermez.

hiçbir bileşeni yazmamışsın ekran kartından başka, nasıl bilelim kanka

Büyük ihtimal PSU veya driver meselesi gibi geldi bana. XFX’e göre kart min. 800W PSU + 2x8-pin istiyor, iki 8-pin’i 2 ayrı kabloyla besle. Sonra DDU/AMD Cleanup ile sürücüyü sil 26.1.1 - 26.2.1 dene, masaüstü takılmaları için Chrome Discord donanım hızlandırmayı ve gerekirse MPO’yu test amaçlı kapat.

Ekran kartı harici parça bilgin eksik yorumlamak güç cidden imzamdaki sistemi 2.el olarak aldım bazı parçalar hariç 2 gün önce mouse hareket ettikçe siyah ekran çıkıp git gel yapıyordu şuan herhangi bir sorunum yok mesela o neden kaynaklanıyor hala bilmiyorum alt tab atarken de öyle oluyor 1 2 defa siyah ekran açılıp kapanıyor lol oynarken yada valo

Anakart: Asus B840M-A WİFİ
SSD: kingston NV2 Snv2s/1000G 1TB (3500/2100MB/S) PCle4.0
RAM: GSKİLL RİPJAWS S5 16GB 5600 MHZ CL46
PSU : POWERBOOST GLACİER 750W BRONZE
Kalan sistem parçalarım bunlar bundan önce RYZEN 7 7700X + ASUS tuf 3070 ti kullanıyordum aynı parçalarla sorun yoktu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem saçma şekilde boşta 15gb ram kullanıyor arka plan uygulamalarının hepsini kapattı 11gb a düştü kullanım bunla alakası olabilir mi?

Anakart: Asus B840M-A WİFİ
SSD: kingston NV2 Snv2s/1000G 1TB (3500/2100MB/S) PCle4.0
RAM: GSKİLL RİPJAWS S5 16GB 5600 MHZ CL46
PSU : POWERBOOST GLACİER 750W BRONZE
Kalan sistem parçalarım bunlar bundan önce RYZEN 7 7700X + ASUS tuf 3070 ti kullanıyordum aynı parçalarla sorun yoktu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sistem saçma şekilde boşta 15gb ram kullanıyor arka plan uygulamalarının hepsini kapattı 11gb a düştü kullanım bunla alakası olabilir mi?
oyunda kaç kullanıyor ram yetersiz geliyor büyük ihtimal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,194,812
Üyeler
189,729
Son üye
espadad
Geri