Merhaba arkadaşlar,
Geçen yeni bir sistem aldım fakst ekran kartı sıcaklığı fan ayarları otomatikte iken 83C de geziyor. Undervolt yapmayı düşünüyorum. Gpu ayarlarında düşürdüm fakat değişiklik olmadı. Resimde ki gibi yaptım. Yardımcı olur musunuz.
Merhaba dostum. Öncelikle yeni sistemin hayırlı olsun. Ekran kartının modelini yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çok pardon biraz uyku sersemiyim başlığa dikkat etmemişim. Hocam benim de aynı sorun başıma geldi ekran kartının oyunlarda 78-80c ye çıktığını gördüm. MSI Afterburner uygulamasından baktığımda ekran kartının fanları 80 derecede %30 performans ile çalışmaya ayarlanmıştı. Özellikle asus tuf serisi ve XFX marka ekran kartları ısınmalarıyla kendilerinden bahsettiriyorlar. Bu markaların ekran kartları çok ses çıkarmaması için kasıtlı olarak ''tembel'' gönderiliyorlar. Fakat siz de benim gibi ''ses çıkmasında sorun yok. Kulaklığı takınca zaten duyulmuyor. Ama sistemim soğuk olmalı.'' diyorsanız tavsiyem undervolt yapmadan önce MSI Afterburnerdan fan ayarını kendiniz ayarlamanız. Ben ayarlardan 75c de %45 performansla çalış dediğimde çok büyük etkisini gördüm. Tabi ki sadece tavsiyemdir, undervolt nasıl yapılır bir bilgim yok.
Merhaba dostum. Öncelikle yeni sistemin hayırlı olsun. Ekran kartının modelini yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Çok pardon biraz uyku sersemiyim başlığa dikkat etmemişim. Hocam benim de aynı sorun başıma geldi ekran kartının oyunlarda 78-80c ye çıktığını gördüm. MSI Afterburner uygulamasından baktığımda ekran kartının fanları 80 derecede %30 performans ile çalışmaya ayarlanmıştı. Özellikle Asus tuf serisi ve XFX marka ekran kartları ısınmalarıyla kendilerinden bahsettiriyorlar. Bu markaların ekran kartları çok ses çıkarmaması için kasıtlı olarak ''tembel'' gönderiliyorlar. Fakat siz de benim gibi ''ses çıkmasında sorun yok. Kulaklığı takınca zaten duyulmuyor. Ama sistemim soğuk olmalı.'' diyorsanız tavsiyem undervolt yapmadan önce MSI Afterburnerdan fan ayarını kendiniz ayarlamanız. Ben ayarlardan 75c de %45 performansla çalış dediğimde çok büyük etkisini gördüm. Tabi ki sadece tavsiyemdir, undervolt nasıl yapılır bir bilgim yok.
Hocam ilginiz için teşekkür ederim afterburner programı kullanmıyorum. Amd software uygulamasını kullanıyorum. Fan ayarını resimde ki gibi yaptım fakat warzone olmadigimda 80c leri yine görebiliyor.