Telefonumun şarjı neden yavaşladı?
Arkadaşlar bugün sabah UYANDIĞIMDA telefonu alırken baktım ki şarjı hepten bitmiş, sıfırlanmış, kapanmış.
Gece birşeyler izlerken açık unutmuş olabilirim.
Şarja takayım dedim.
Her zaman yataktan kalkmadan daima telefonla takılırım ve genelde sabahaları şarjda kullanırım, şarjım o saatlerde bittiği için vs
Sonra baktım ki aradan 3-4 saat geçmesine rağmen telefonum sürekli %1 de duruyor. Aha dedim kesin öldü bu telefon. Sonra yemeğe gittim şarj yerini değişitirdim, farklı bir prize taktım acaba dedim akım sorunu mu var. Akım korumalı bir prize taktım. 1.5 saat sonra geri geldim. %10 iken %11 olmuş
Sonra dedim adaptör mü sorun lu abim de xiaomi kullanıyor voltaj vs ayarlarına baktım aynıydı diye onunla da denedim baktım şarjı inanılmaz yavaş şekilde alıyor. Hiç Xiaomi'nin verdiği şarjın yani hızlı şarj özelliğinin yanından geçemeyecek olan ''casper'' şarj aletiyle de denedim orjinalinden daha fazla şarj etti ve daha uzun takmadım maksimum 10 dakika da bile inanılmaz farketmesi gerekirdi.
- Voltaj ve Akım Uyumsuzluğu:
- Orjinal Xiaomi adaptörü 5V, 9V, 12V, 20V gibi farklı voltajları desteklerken, Casper adaptörü sadece 5V çıkış sunuyor.
- Cihazım hızlı şarjı destekliyor, orijinal adaptördeki yüksek voltajlara ihtiyaç duyabileceğini de biliyorum. Farklı voltaj kullanımı olacağından cihazıma zarar vermesin diye 5 dakika ancak bırakabildim.
- Akım Kapasitesi:
- Xiaomi adaptörü daha yüksek akım kapasitelerine sahip (3.0A, 2.25A) ve bu, hızlı şarj özellikleri için önemliydi. Casper adaptörü ise daha düşük bir akım (1.15A) sunuyor. Bu, şarj süresini de etkilerdi.
Casper adaptörü orijinal Xiaomi adaptörüyle aynı performansı sağlamayabilir diye, özellikle hızlı şarj özellikleri kullanıldığı için.
Bu durumda, cihazımın orijinal adaptörünü kullanmaya dikkat ettim, cihazımın desteklediği voltaj ve akım değerlerine dikkat ederek.
Şarj Aletleri Oranları:
Xiaomi MOY-11-EZI SG62103P116944J:
Giriş (Input): 100-240V, 50/60Hz, 0.7A
Çıkış (Output):
5.0V, 3.0A, 15.0W
9.0V, 3.0A, 27.0W
12.0V, 2.25A, 27.0W
20.0V, 1.35A, 27.0W
11.0V, 3.0A (Maksimum 33.0W)
Üretici: Xiaomi Communications Co., Ltd
Adres: #019, 9th Floor, Building 6, 33 Kergi Middle Road, Haidian District, Beijing, China, 100085
Casper UF13FA850300:
Giriş (Input): 100-240V, 50/80M, 0.50A
Çıkış (Output): 5.0V, 1.15A
Model: UF13FA850300
Üretici: Casper Bilgisayar Sistemleri A.Ş
Üretim Yeri: People's Republic of China (P.R.C.)
Hiç anlam veremediğim şekilde en son yeniden Orjinal şarj cihazıma taktım bu yazıyı yazana kadar baktım %100 olmuş.
Bu da unuttuğum için %100 normalde %75-80'de bırakıyordum, şarjdan çıkarıyordum.
Sonuç olarak anlam veremediğim şey neden bu şekilde bir sorun oldu?
Neden kafayı bozdu? Çok alakası yok biliyorum ama iki gündür ''NFC'' açıktı ondan da olmaz biliyorum ve bir bağlantısı var mı?
Çünkü hiçbirşey yapmadım, hiçbir özel işlem yapmadım.
Bu gibi sorunlar yaşayan Xiaomi kullanıcılarının da fikrini merak ediyorum. Harbi bu neden oldu?