Neler Yeni

Android Xioami telefonlara rom atma

TheRio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
arda bosnak
Selam dostlar ben xioami mi 8 lite kullanıcısiyim 4-5 ay sonra telefon alacağım telefon alana kadar rom atmak istiyorum zaten eskidi garantisi bitti bu telefon baya kasmaya başladı saf andoid pixel experienre custom romunu yüklemeyi düşünüyorum ama hayatımda hiç rom kullanmadım nasıl yüklenir nasıl yapılır bilmiyorum telefonun kilidini açmak gerek mi öyle şeyler duydum birisi bana anlatabilir mi nasıl rom atacağımi

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Necati Serin
Cihazın bootloader kilidini açıp twrp kurmalisin ondan sonra istedigin romu rahatlıkla kurabilirsin

eminn_

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Emin
Cihazın bootloader kilidini açıp twrp kurmalisin ondan sonra istedigin romu rahatlıkla kurabilirsin
+ ve kurduğun roma dikkat et yanlış kurarsan yada yanlış rom kurarsan cihazın bad brick olur yani kilitlenir hiçbir tepki alamazsın donanımsal tamir gerektirir

TheRio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
arda bosnak
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bootloader kilidini açmayı denedim o buton deaktif butun Driverlar kurulu pcde telefondan geliştirici seçeneklerinden de ayarlar yaptım
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ ve kurduğun roma dikkat et yanlış kurarsan yada yanlış rom kurarsan cihazın bad brick olur yani kilitlenir hiçbir tepki alamazsın donanımsal tamir gerektirir
Nasıl yani brick derken

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Necati Serin
Bootloaderın yaklasık 1haftaya kadar süresi oluyor bir hafta sonra tekrar dene bence ya da uygulamanın farklı bir sürümünü deneyebilirsin

TheRio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
arda bosnak
Bootloaderın yaklasık 1haftaya kadar süresi oluyor bir hafta sonra tekrar dene bence ya da uygulamanın farklı bir sürümünü deneyebilirsin
Birde şu brick olayı biraz kafamı karıştırdı biraz konuyu açabilir misiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Necati Serin
Twrpyi yanliş yüklerseniz cihaz açılmayabilir anakartın biosunu B450 yerine b550 falan yüklemiş gibi olur cihaz açilmaz fakat romu yanlis yüklediysen ve twrpde sıkıntı yoksa kendi romunu tekrar kurabilirsin diye biliyorum

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Furkan Enes Kaplan
Birde şu brick olayı biraz kafamı karıştırdı biraz konuyu açabilir misiniz
hard brick olayı telefon tamamen kitlenir yazılım çöker hiçbir şekilde açılmaz sadece anakarta müdahale ile telefona yetkili hesap ile yazılım atılması sonucu tekrardan kurtarılır yani hard brick durumunda telefona bilir kişiler tarafından müdahale edilmesi gerekir

TheRio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
arda bosnak
hard brick olayı telefon tamamen kitlenir yazılım çöker hiçbir şekilde açılmaz sadece anakarta müdahale ile telefona yetkili hesap ile yazılım atılması sonucu tekrardan kurtarılır yani hard brick durumunda telefona bilir kişiler tarafından müdahale edilmesi gerekir
Rom konusunda bilgim yok sizce atmalı miyim

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Furkan Enes Kaplan
Rom konusunda bilgim yok sizce atmalı miyim
araştırma yapacak vaktiniz varsa araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz youtube da bir sürü bligilendirici vidolar ve rehberler var oralardan bakarak yapabilirsiniz eğer uğraşamam bunlarla derseniz hiç bulaşmayın derim elinizdeki telefondan da olursunuz

TheRio

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
arda bosnak
araştırma yapacak vaktiniz varsa araştırma yaparak bilgi sahibi olabilirsiniz youtube da bir sürü bligilendirici vidolar ve rehberler var oralardan bakarak yapabilirsiniz eğer uğraşamam bunlarla derseniz hiç bulaşmayın derim elinizdeki telefondan da olursunuz
Tamamdır peki bilgilendirici videolar önerebilir misiniz

QCerberusQ

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
611
İsim
Furkan Enes Kaplan
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR