Mavi Ekran XMP açınca pc çökmesi

musadmrl

80+
Reaksiyon skoru
1
Anakart : ROG STRIX X870-A GAMING WIFI
İşlemci : AMD Ryzen™ 9 7950X3D
Ram : Corsair 96gb (4x24)
bios güncel

sorunum ram frekanslarını attırmak istediğimde XMP açınca "The System has posted in safe mode" hatası alıyorum.
iki (2x24) tane ram takılı iken 7200mhz sorunsuz çalışıyor fakat bir çift daha taktığımda bu hatayı alıyorum.

Ramlerim : Corsair 96GB(4x24) Dominator Titanium White RGB 7000mhz CL36 DDR5 Ram (CMP48GX5M2B7000C36W)​

Anakart : ROG STRIX X870-A GAMING WIFI
İşlemci : AMD Ryzen™ 9 7950X3D
Ram : Corsair 96gb (4x24)
bios güncel

sorunum ram frekanslarını attırmak istediğimde XMP açınca "The System has posted in safe mode" hatası alıyorum.
iki (2x24) tane ram takılı iken 7200mhz sorunsuz çalışıyor fakat bir çift daha taktığımda bu hatayı alıyorum.
BIOS'u son sürüme güncelledin mi hocam? Eğer güncelse bir de bu dediğim şekilde BIOS'u sıfırlayıp tekrardan test et bakalım.
Bilgisayarı kapat. PSU kablosunu çıkar. Kasanın üstünde USB bellek vb. hiçbir şey takılı olmasın. Ondan sonra RAM'leri çıkar. RAM'leri çıkardıktan sonra anakartın arka kısmında CLR_CMOS butonu göreceksin. Ona 5-10 saniye bas. Ondan sonra bellekleri başta A2 ve B2 (2. slot ve 4. slot) olarak takıp sistemi çalıştır. Sorunsuz çalıştıktan sonra BIOS'u tekrardan sıfırlayıp diğer 2 RAM'i de A1 ve B1 olarak takıp hepsi birlikte takılıyken EXPO'yu açıp test et tekrardan bakalım.
1727956909387.png

yaptım hocam sorun aynı şekilde devam ediyor

expo biraz sorunlu kullanmasanda olur bence 96gb ramin var zaten

ram frekanslarım en azından 6000mhz olsa iyi olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

manuel olarak voltaj değerleri sağlasak @Emre Zengin

Manuel olarak 5600-6000 gibi hızlara düşüp dene

yaptım hocam sorun aynı şekilde devam ediyor
Bu DDR5 sistemlerde 4 slot olarak halen tam oturamadı. Eğer yeni aldıysan bellekleri hepsini iade edip 2x48 alman çok daha mantıklı olur hocam.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Başka EXPO profili ile denedin mi?

bende bir takımını geri iade ettim
48 gb olarak yola devam çok bunalttı

Şunu dene ayrı ayrı 2 şerli tak istediğin hızlarda çalıştır sonra 4 ünü tak öyle dene

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,180,568
Üyeler
187,355
Son üye
pOpCoRn-
Geri