❌İndirim Bitti! XPG DDR5-6000Mhz CL30 32GB (2x16GB) RGB RAM 5.091TL

Bütçen varsa bunu alabilirsin beyaz ve performanslı.
Vazgeçtim Bunda da taksit avantajı yok o zaman şuanlık patriot mu en iyisi 4300 bandında?

ben de beyazı var aynı kitlerin. Gayet güzel stabil çalışıyor 6000mhzde sıkıntı yaşamadım buyrun zentimings sonuçlarıda burda
1757531272798.webp

DDR5 6000mhz CL30 ramlerde patriot ( :mad: ) dışında RGB de olduğunu varsayarsak en avantajlı fiyat şuan bu ramde.
Gönül isterdi 4.5K'ya falan paylaşayım ama maalesef son 1 ayın en düşük fiyatı demekle yetinebiliyorum eğer ram ihtiyacınız varsa alınır yoksa öyle bedava fiyat değil. Satıcı hepsiburada
akakce linki
bu arada kendim de aldım gelir gelmez patriotlarımı postalayacağım galiba :D
Uzun zamandır ram bakıyorum pc toplayacağım zaman fiyatlar bir anda uçtu 5k ya 6000mhz cl30 bide rgb on numara yanında birde 3 taksit temiz oldu sağolasın.

Patriot gayet iyi RAM kullanmayı bilmeyenler anca suç atıyor.

Bir kere RAM kalitesi diye bir şey yoktur. Sonuç olarak her marka hynix samsung micron gibi üreticilen çiplerine kendi soğutucularını takıyor ve kendi zamanlamalarıyla piyasaya sürüyor.

Patriot 6000 cl30 da da en iyi çiplerden olan hynix a die var. Fakat patriot expo zamanlamalarını iyi ayarlamadığı için kararsız olabiliyor. Zamanlamaları kendiniz girerseniz hem performans artar hem stabilite artar. (Cl 28 kullanan bile var.)

Patriotun kalite kontrolü hakkında yorum yapmak zor. Çünkü çok fazla satılan bir ram ve birkaçının fabrikadan bozuk olarak gelmesi normal sayılır. Bu durum her markada var.
Bu durumda değişim ya da iade edip yenisini alabilirsiniz.

Patriot gayet iyi RAM kullanmayı bilmeyenler anca suç atıyor.

Bir kere RAM kalitesi diye bir şey yoktur. Sonuç olarak her marka hynix samsung micron gibi üreticilen çiplerine kendi soğutucularını takıyor ve kendi zamanlamalarıyla piyasaya sürüyor.

Patriot 6000 cl30 da da en iyi çiplerden olan hynix a die var. Fakat patriot expo zamanlamalarını iyi ayarlamadığı için kararsız olabiliyor. Zamanlamaları kendiniz girerseniz hem performans artar hem stabilite artar. (Cl 28 kullanan bile var.)

Patriotun kalite kontrolü hakkında yorum yapmak zor. Çünkü çok fazla satılan bir ram ve birkaçının fabrikadan bozuk olarak gelmesi normal sayılır. Bu durum her markada var.
Bu durumda değişim ya da iade edip yenisini alabilirsiniz.
Ben bir tane ram aldım diye niye 50 tane garip ayar yapmak zorunda kalayım bilen var bilmeyen var doğru düzgün ayarlasınlar öyle piyasaya sürsünler o zaman ben kağıt üzerinde 6000mhz cl30 görüp satın alıyorum takınca zart zurt ayarlar yapmadım diye sistemimi bozuyor ne anladım o işten

Ben bir tane ram aldım diye niye 50 tane garip ayar yapmak zorunda kalayım bilen var bilmeyen var doğru düzgün ayarlasınlar öyle piyasaya sürsünler o zaman ben kağıt üzerinde 6000mhz cl30 görüp satın alıyorum takınca zart zurt ayarlar yapmadım diye sistemimi bozuyor ne anladım o işten
Dostum abartma o kadar zor bir şey değil bu teknoloji kararlı çalışmadığı için öyle. Adamlar gayet uygun fiyata RAM satıyorlar zaten içlerindeki çipleri üretenler belli.

Dostum abartma o kadar zor bir şey değil bu teknoloji kararlı çalışmadığı için öyle. Adamlar gayet uygun fiyata RAM satıyorlar zaten içlerindeki çipleri üretenler belli.
Valla katılıyorum, adata xpg lancer black aldım, anakarta taktım expo açtım gram çökme zart zurt olmadı. Tekrar satışa koysunlar alıp 32ye tamamlayacağım ben de :d

Bu patriot düşmanlığı nedir hocam bende de var su gibi ram ne expo'su ne bişeyi sıkıntı çıkartmadı.
Bu konudaki XPG RAM pahalılaşınca bende mağazada kurduğum sistemlerde Patriot'a geçtim 6000 MHz CL30 versiyonuna. Birkaç bilgisayarda sorun yapmadı sorunsuz çalışıyor. Fakat en son topladığım 5 sistemin 3 üne taktığım 2x16 kit arızalı çıktı. Devamlı siyah ekranda kalıyordu görüntü alınca da BIOS'ta dahi fareyi yerinden oynatmak zordu. Sorun anakartta değildi çünkü daha önce 2-3 kez ASUS B650M-R ve MSI B650 ve B850'lerde kullanmıştım.

Sağlamasını yapmak adına XPG'nin RAM'ini taktım 3 sistemde sıfır sorun çalıştı. Tekrar Patriot'u taktım 7-8 kere görüntü alabilmek için uğraştım sonra gene BIOS'ta 5 FPS oyun gibi kasıyordu kapattım. Uyum sorunu değildi direkt RAM'ler arızalı çıktı son 5 paketin 3 paketi. G.Skill, XPG ve Corsair gibi firmalardan çok şaşmamak gerek.

Valla katılıyorum, adata xpg lancer black aldım, anakarta taktım expo açtım gram çökme zart zurt olmadı. Tekrar satışa koysunlar alıp 32ye tamamlayacağım ben de :d
o adam patriotu savunuyordu ama xpgyi değil :)

Ramlerde markaya çok bakmamak lazım. Hynix A Die (32-30-28-26/CL) kitlerden en uygun fiyatlı olan alinabilir. Her ne kadar bu zaman aralığındaki kitlerin geneli hynix-a die olsa da ara ara ilk seri m die kitleri görüyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,420
Üyeler
183,425
Son üye
mavikurt
Geri