❌İndirim Bitti! XPG DDR5-6000Mhz CL30 32GB (2x16GB) RGB RAM 5.091TL

Müthiş patriot deneyimimi yazayım :)

6000mhz cl36 16gb ramim vardı dedim 32 yapayım almışken de bu patriotun özelliklerini tavsiye edilmesini falan görerek aldım
Geldi çıkardım benimkini taktım patriotları açtım sistemi, 10 15dk kararsız çalıştı sistem oyun bile oynamıyordum googleda takılıyordum.
Daha sonra bilgisayar dondu kapat aç yaptım o ara windows dosyalarım bozulmuş sistemi açamadım 1 2 gün bir sürü formül denedim açılmadı sistem en sonunda format atayım dedim bir baktım bitlocker disklerimi şifrelemiş format yerine geçmek için o 36 haneli şifreyi girmem gerekiyor ve benim bilgisayarda 2tb 1tb 1tb 500gb toplam 4 tane disk var :)
Giriyorum şifreleri format yerinde hata veriyor falan zar zor 1 gün sonra halledebildim o da 5. bir ssd taktım onda şifre istemeyeceği için daha sonra ona windows kurup disklerimin şifrelerini açıp tekrar eski diskime windows kurdum.
Daha sonra da 6000mhzde doğru düzgün çalışmadığı takılmalar çökmeler vs oldu gittim anakartı değiştirdim yine aynı ben de birkaç aydır 4800mhzde kullanıyorum bu kadar macerayı sırf cl36'dan cl30'a geçeyim diye yaşadım demem o ki şanssızlıkla beraber benim için patriot pişmanlıktır :D
Dostum 4800 de kullanmana gerek yok. Sadece RAM ile alakalı değil bu sorunlar işlemcinin bellek kontrolcüsüyle de alakalı. 5600MHz Cl 28 çalıştırabilirsin dene bunu.
 
evet güzel ram alınır

patriotun viper venomu yerine tercih edilebilir güzel ram.
teşekkür ederim hocam çektik bunlarıda bu arada ekran kartını iade ettik 5070 i cuma günü indirimde olursa 5070ti bakıcaz sana yine yazarım ürüne göre olmadı o bahsettiğin tepe model olanı alırız
 
Ben geçen sene aldım gayet güzel ram hiçbir sıkıntı yok iyi şekilde çalışıyor Ben de aynı böyle hepsiburada'dan almıştım
 
Ramlerden çok anlamıyorum fiyatı tekrar 250tl artmış normalde patriot 6000mhz cl30 alacaktım bunu mu almalıyım sizce ?
 
Ramlerden çok anlamıyorum fiyatı tekrar 250tl artmış normalde patriot 6000mhz cl30 alacaktım bunu mu almalıyım sizce ?
Bana kalırsa bunu al derim ha RGBli istiyorsan zaten direkt bunu al net
 
Dostum 4800 de kullanmana gerek yok. Sadece RAM ile alakalı değil bu sorunlar işlemcinin bellek kontrolcüsüyle de alakalı. 5600MHz Cl 28 çalıştırabilirsin dene bunu.
birkaç şey gördüm ayarlarıyla ilgili ama karışık ayarlar vardı uğraşmak istemedim bir tane ram kullanacağım diye şekilden şekile girmek istemiyorum artık
 
Patroit venom cl30 16gb. Expo ile 6000mhz de kullanıyorum sorun yaşamıyorum. Siz neden sorun yaşadınız anlayamadım
 
Geri
Top