Yanlış Kesilmemesine Rağmen Oluşan Tırnak Batması

Yavuz241

Cezalı
80+ Bronze
Reaksiyon skoru
826
Selamlar. 1 hafta önce ayak tırnaklarımı kesmiştim. Sağ ayak başparmağı keserken yanlış kestim ve dolama dediğimiz şey oldu. 1 haftadır geçmedi. Sporumu yapamaz hale geldim. Koşarken vs rahatsız ediyor. Doktora gitmeden nasıl bir çözüm yolu uygulamalıyım?

Tırnağın uzamasını bekleyip altına pamuk koyup o tırnağı kaldıracaksınız dua edin de enfeksiyon kapmasın. Ben bu illeti 1.5 yıldır çekiyorum yakında ameliyatını olacağım.

Aynı sorunu yaşadım. Yok kara merhem sür yok soğanlı suya sok vs tarzı şeyler denedim geçmeyince doktora gittim lokal operasyona girmek zorunda kaldım. Corona dönemi diye hastanelerden çekinsen bile bu konuda kesinlikle doktora gitmeni öneririm

Baş parmağımın yanında hafif bir morluk oluştu. Kendi kendine geçmesini mi beklemeliyim?

Size pek anlatamam çok uzun bir işlem çünkü ve anlatılması imkansız gibi bir şey.Bendede çok oluyor çünkü çok üşengeç biri olduğum için kesmek yerine elimle kopartıyorum ben.Dolama olduğu zaman (çok acıtan bir işlem) sağ veya sol hangi parmağımsa deriyi yatırıp arasındaki küçük tırnağı elimle kaldırıp çok kuvvetli bir şekilde çekiyorum.Bu sayede her seferinde doktora falan gitmedim,annemler bile gel gidelim diyor ama ameliyatla uğraşamayacağım ve yapabildiğim bir şey olduğu için kendim hallediyorum.Sana tavsiyem bir doktora görünmen.

Durumun ciddiyetini bilemiyoruz, aile hekimine danışman en iyisi olacaktır.

Size pek anlatamam çok uzun bir işlem çünkü ve anlatılması imkansız gibi bir şey.Bendede çok oluyor çünkü çok üşengeç biri olduğum için kesmek yerine elimle kopartıyorum ben.Dolama olduğu zaman (çok acıtan bir işlem) sağ veya sol hangi parmağımsa deriyi yatırıp arasındaki küçük tırnağı elimle kaldırıp çok kuvvetli bir şekilde çekiyorum.Bu sayede her seferinde doktora falan gitmedim,annemler bile gel gidelim diyor ama ameliyatla uğraşamayacağım ve yapabildiğim bir şey olduğu için kendim hallediyorum.Sana tavsiyem bir doktora görünmen.
U-usta acı hissetmiyor musun ben kaldırmaya çalışınca koparır gibi acıyor

U-usta acı hissetmiyor musun ben kaldırmaya çalışınca koparır gibi acıyor
Usta ben biraz psikopatım böyle şarkıların patlama noktası falan varya,açıyorum gaza getiren bir şarkıyı tam o noktada hop diye çekiyorum acı hissetmiyorum :D

O morluk şişerse enfeksiyon olmuşsundur. Doktora git sana fucidin verebilir bir de enfeksiyon varsa tetradox verebilir en iyi durumda gidersin tırnağını kaldırır senin doktor bir alet ile geçer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,741
Üyeler
185,158
Son üye
ardadesk
Geri