Neler Yeni

Yanlış Kesilmemesine Rağmen Oluşan Tırnak Batması

Yavuz241

80+ Bronze
Selamlar. 1 hafta önce ayak tırnaklarımı kesmiştim. Sağ ayak başparmağı keserken yanlış kestim ve dolama dediğimiz şey oldu. 1 haftadır geçmedi. Sporumu yapamaz hale geldim. Koşarken vs rahatsız ediyor. Doktora gitmeden nasıl bir çözüm yolu uygulamalıyım?

Squex

80+ Silver
Tırnağın uzamasını bekleyip altına pamuk koyup o tırnağı kaldıracaksınız dua edin de enfeksiyon kapmasın. Ben bu illeti 1.5 yıldır çekiyorum yakında ameliyatını olacağım.

Faristod

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,088
İsim
Arda Aydın
Aynı sorunu yaşadım. Yok kara merhem sür yok soğanlı suya sok vs tarzı şeyler denedim geçmeyince doktora gittim lokal operasyona girmek zorunda kaldım. Corona dönemi diye hastanelerden çekinsen bile bu konuda kesinlikle doktora gitmeni öneririm

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
Doktora git bence veya uzamasını bekle.

Yavuz241

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Baş parmağımın yanında hafif bir morluk oluştu. Kendi kendine geçmesini mi beklemeliyim?

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Size pek anlatamam çok uzun bir işlem çünkü ve anlatılması imkansız gibi bir şey.Bendede çok oluyor çünkü çok üşengeç biri olduğum için kesmek yerine elimle kopartıyorum ben.Dolama olduğu zaman (çok acıtan bir işlem) sağ veya sol hangi parmağımsa deriyi yatırıp arasındaki küçük tırnağı elimle kaldırıp çok kuvvetli bir şekilde çekiyorum.Bu sayede her seferinde doktora falan gitmedim,annemler bile gel gidelim diyor ama ameliyatla uğraşamayacağım ve yapabildiğim bir şey olduğu için kendim hallediyorum.Sana tavsiyem bir doktora görünmen.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,916
İsim
Mehmet
Durumun ciddiyetini bilemiyoruz, aile hekimine danışman en iyisi olacaktır.

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci

Squex

80+ Silver
Size pek anlatamam çok uzun bir işlem çünkü ve anlatılması imkansız gibi bir şey.Bendede çok oluyor çünkü çok üşengeç biri olduğum için kesmek yerine elimle kopartıyorum ben.Dolama olduğu zaman (çok acıtan bir işlem) sağ veya sol hangi parmağımsa deriyi yatırıp arasındaki küçük tırnağı elimle kaldırıp çok kuvvetli bir şekilde çekiyorum.Bu sayede her seferinde doktora falan gitmedim,annemler bile gel gidelim diyor ama ameliyatla uğraşamayacağım ve yapabildiğim bir şey olduğu için kendim hallediyorum.Sana tavsiyem bir doktora görünmen.
U-usta acı hissetmiyor musun ben kaldırmaya çalışınca koparır gibi acıyor

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
U-usta acı hissetmiyor musun ben kaldırmaya çalışınca koparır gibi acıyor
Usta ben biraz psikopatım böyle şarkıların patlama noktası falan varya,açıyorum gaza getiren bir şarkıyı tam o noktada hop diye çekiyorum acı hissetmiyorum :D

Squex

80+ Silver
O morluk şişerse enfeksiyon olmuşsundur. Doktora git sana fucidin verebilir bir de enfeksiyon varsa tetradox verebilir en iyi durumda gidersin tırnağını kaldırır senin doktor bir alet ile geçer.

Yavuz241

80+ Bronze

eyupefe3

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,886
İsim
eyup efe
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları - İşlemci
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç