Öneri Yapay zeka için ekran kartı seçimi

öyle bir olay yok bildiğim, 2li 4lü 3060 kullananlar var.
Neyden bahsettiğini anladım lakin ben kendi modelimi eğiteceğim, başka bir model kullanmayacağım. efficientnet üzerinde eğiteceğim aşırı zor bi engine değil ama genede 3060 zorlanır diye düşünüyorum

hocam bu arada kendi yapay zekanızı geliştiryosanız sizi tebrik ederim ne aşamadasınız

hocam bu arada kendi yapay zekanızı geliştiryosanız sizi tebrik ederim ne aşamadasınız
Hacım öncelikle teşekkür ederim. ben ziraat mühendisliği okuyorum ayrıca kendimi gömülü sistemler üzerine geliştirmiştim üniversiteye başlamadan önce. piyasada böyle offline çalışabilen bir yapay zeka göremedim bitkiler üzerine geliştirilmiş olan. Bende piyasadaki açlığı gidericem. patentde aldık. Verisetleri topladım yaklaşık 150bin görsel olması lazım. Kısacası sadece eğitim süreci kaldı. Kendi yapay zeka modelimi oluşturma sebebim ise doğruluk oranını arttırmak. Örneğin gemini veya gptde doğruluk oranı %72 civarlarında ve bu aşırı yetersiz benim için. Bunu minimum %92 dolaylarına çıkarmam lazım. İlerledikçe burdan haber ederim.

Anladım hocam doğruluk oranında çok haklısınız bolca yanlış fikir vere biliyo tek bi açıdan bakıyo ama fotorafları teker teker seçmediniz inşallah açık web kaynak kulanarak bilirsiniz otomatik olarak filtreler onu dışında sadece bitkiye bahlı kalmayıp popülerlik yakalayamıya bilirsiniz bu arada yapay zeka VRAM kaynaklı bu yüzden ,3090 gayet yeterli olcaktır 24 GB VRAM ile

Anladım hocam doğruluk oranında çok haklısınız bolca yanlış fikir vere biliyo tek bi açıdan bakıyo ama fotorafları teker teker seçmediniz inşallah açık web kaynak kulanarak bilirsiniz otomatik olarak filtreler onu dışında sadece bitkiye bahlı kalmayıp popülerlik yakalayamıya bilirsiniz bu arada yapay zeka VRAM kaynaklı bu yüzden ,3090 gayet yeterli olcaktır 24 GB VRAM ile
Hocam elle seçmedim önüme ne geldiyse ekledim sadece seçme manasında benim alanımla ilgilimi değilmi onu filtreledim okadar ayrıca araştırmalarıma göre multi-gpu benim işimi görecektir 2 tane 3060 almayı düşünüyorum eğitim bittikten sonra inrefence'i iş yüküne göre gpulara dağıtacağım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam elle seçmedim önüme ne geldiyse ekledim sadece seçme manasında benim alanımla ilgilimi değilmi onu filtreledim okadar ayrıca araştırmalarıma göre multi-gpu benim işimi görecektir 2 tane 3060 almayı düşünüyorum eğitim bittikten sonra inrefence'i iş yüküne göre gpulara dağıtacağım
İnference olucak

Geri