Neler Yeni

Yapay Zeka ve Makine öğrenmesi okunur mu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tarik Kös
Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi bölümüne MYP ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce geleceği var mı? Eğer bölümü beğenmezsem Dikey geçiş gibi geçişlerle aynı Üniversitedeki Yazılım/Bilgisayar mühendisliğine geçilebilir mi?

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Mustafa Kemal Eser
Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi bölümüne MYP ile yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Sizce geleceği var mı? Eğer bölümü beğenmezsem Dikey geçiş gibi geçişlerle aynı Üniversitedeki Yazılım/Bilgisayar mühendisliğine geçilebilir mi?
Kanka Elektrik Elektronik mühendisiyim. Elektrik alanında çalışıyorum fakat net olarak söyleyebilirim ki para yapay zeka/yazılımda. Sana tavsiyem üniversitenin bilgisayar/yazılım mühendisliğine geçip kendini yapay zeka tarafında geliştirmen. Geleceği var mı diye sormuşsun ama bu soruyu sormana dahi gerek yok. Şu an burada seninle yazışabiliyor olmamın bile ucu yapay zekaya dayanıyor dolayısıyla gelecekte birçok alanda birçok yerde göreceğiz yapay zekayı ki günümüzde bile birçok yerde görmeye başladık.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tarik Kös
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kanka Elektrik Elektronik mühendisiyim. Elektrik alanında çalışıyorum fakat net olarak söyleyebilirim ki para yapay zeka/yazılımda. Sana tavsiyem üniversitenin bilgisayar/yazılım mühendisliğine geçip kendini yapay zeka tarafında geliştirmen. Geleceği var mı diye sormuşsun ama bu soruyu sormana dahi gerek yok. Şu an burada seninle yazışabiliyor olmamın bile ucu yapay zekaya dayanıyor dolayısıyla gelecekte birçok alanda birçok yerde göreceğiz yapay zekayı ki günümüzde bile birçok yerde görmeye başladık.
İstediğim Ünideki Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesinin Puanı daha düşük olduğundan gidebiliyorum fakat bilgisayar ve yazılımı 0. birkaç puan yüzünden MYP ile gidemiyorum aklımda Yapay Zekaya geçip ordan bir şekilde yazılıma geçmek var fakat böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.

AlpBeyk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
459
İsim
alperen taha demir
İstediğim Ünideki Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesinin Puanı daha düşük olduğundan gidebiliyorum fakat bilgisayar ve yazılımı 0. birkaç puan yüzünden MYP ile gidemiyorum aklımda Yapay Zekaya geçip ordan bir şekilde yazılıma geçmek var fakat böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum.
Dostum her ünide değişiyo bu durumlar ama bildiğim kadarıyla o şekilde az fark olan bölüme ortalamanı yüksek tutarak geçebiliyosun ama dediğim gibi ünideki yapan öğrencilere falan sorsan daha iyi olue

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Tarik Kös
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum her ünide değişiyo bu durumlar ama bildiğim kadarıyla o şekilde az fark olan bölüme ortalamanı yüksek tutarak geçebiliyosun ama dediğim gibi ünideki yapan öğrencilere falan sorsan daha iyi olue
Bölüm Ünide daha 2024 senesinde açıldı bu yüzden yatay geçişle gelen-giden öğrenci yok malesef :/.

Kemowee

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Mustafa Kemal Eser
Tabii ki mümkün DGS diye bir şey var sen de yazmışsın zaten. Dikey geçiş sınavıyla geçebilirsin fakat ailenin durumu bu kadar okutmaya müsaitse tabii ki. Malum artık üni okurken ailenin durumuna göre üni/bölüm seçiyor insanlar mecburiyetten. Benim bölümüme 2 yıllık bölümlerden DGS ile gelen olmuştu ve birkaç yıl kayıpları olmasına rağmen bize göre çok daha donanımlıydılar tüm derslerde. Çoğu mühendislik öğrencisini DGS den gelen çocuklar geçirdi yani böyle de saçma bir düzene sahibiz ülke olarak :D Velhasıl ailenin durumu seni bu kadar süreler okutmaya yetecek kadar iyiyse bunu yapabilirsin dostum fakat unutma DGS yapabilmek için de istenen belirli koşullar var. Bu koşullar her ünide değişebiliyor arkadaşın da demek istediği o gideceğin üniversitenin ilgili bölümünün öğrenci işlerine git ama mümkünse yüz yüze görüş telefonda açarlarsa bile yardımcı olmazlar yüksek ihtimalle.

Top Bottom