YARDIM EDİN İLK DEFA TOPLUYORUM SİZ OLSANIZ HANGİ PARÇALARI SEÇERDİNİZ

Bilgisayarı oyun amaçlı alıyorsan 7500f, iş için de kullanıcaksan 8700f. Ekran kartı da Palit tercih ederdim ben 3 fanlı daha serin çalışır, 16gb versiyonunu alıyosun umarım
evet hocam 5060ti de sadece 16lık bakıyorum oyun oynayacağım günde maksimum 6 saat çalışır okullar açılınca da kardeşe bırakacağım o da hafta sonları 5 6 saat ancak oynar. cs valo filan oynuyoruz zaten ekipmanlar tamam sadece kasa kaldı artık almam gerekiyor
7500f Palit 3 fanlı bunlara karar verdim ben de ram ve sse de yukarıda konuyu açtığım linkler lakin sana bir sorum daha var hocam
kasayı en ucuzundan alıp geçsem olur mu 1700 tl , zaten ek olarak soğutucu alacağım ona da bir önerin varsa açığım

Cuma gecesi gaming gecesi var onu kovala kanka baya ucuza parçalar düşüyor

lakin sana bir sorum daha var hocam
kasayı en ucuzundan alıp geçsem olur mu 1700 tl ek olarak soğutucu alacağım zaten
Kasa hava akışı için önemli ama yani çok para harcamaya gerek yok kasa için, burda en önemli etken güç kaynağı. Kasa + PSU aldığında kasayla gelen güç kaynağının kalitesi iyi olmalı, o kadar para veriyosun sisteme, burası Türkiye elektrik sürekli gidip gelir, 100 kere gider gelir bişey olmaz ama 101. de sistem parçalarına zarar gelmesin istiyosan düzgün bir güç kaynağı alınmalı.
Yukarda arkadaş önermiş XPG Valor Mesh onda gelen PSU iyi bir model. Güç kaynağında ucuza kaçılmamalı bence

Kasa hava akışı için önemli ama yani çok para harcamaya gerek yok kasa için, burda en önemli etken güç kaynağı. Kasa + PSU aldığında kasayla gelen güç kaynağının kalitesi iyi olmalı, o kadar para veriyosun sisteme, burası Türkiye elektrik sürekli gidip gelir, 100 kere gider gelir bişey olmaz ama 101. de sistem parçalarına zarar gelmesin istiyosan düzgün bir güç kaynağı alınmalı.
Yukarda arkadaş önermiş XPG Valor Mesh onda gelen PSU iyi bir model. Güç kaynağında ucuza kaçılmamalı bence
evet hocam doğru söylüyorsunuz ,
anakart Biostar B650MP-E Pro veya Asus prime b650m-k hangisi önerirsin ?
7500f
Palit 3 fanlı 5060ti
ram patriot 16x2
ssd ona karar veremedim
soğutucuyu da karar veremedim
çok teşekkürler yardımınız için gerçekten son kez bunları da cevaplarsanız sevinirim :)

7500f alınca neden görüntü vermiyor da hocam bütün hazır sistemlerde 7500f kullanıyorlar
işlemciyi siz ne yapacaksınız iade mi düşünüyorsunuz
Benim durumum biraz farklı işlemciyi yeni almıştım problemli olabilir sanırım iade edeceğim. Onun dışında dediğim gibi dahili gpu olan işlemci alırsan acil bir durumda anakarttan görüntü alman için harici ekran kartına ihtiyacın olmadan işlemci üzerinden görüntü alabilirsin.

evet hocam doğru söylüyorsunuz ,
anakart Biostar B650MP-E Pro veya Asus prime b650m-k hangisi önerirsin ?
7500f
Palit 3 fanlı 5060ti
ram patriot 16x2
ssd ona karar veremedim
soğutucuyu da karar veremedim
çok teşekkürler yardımınız için gerçekten son kez bunları da cevaplarsanız sevinirim :)
Anakartların ikisi de giriş seviye ve nerdeyse eşdeğerler ama Prime b650m-k daha iyi olur, m2 soğutucu bloğu da mevcut ve asus biosu daha rahat
SSD yi bütçene göre seçersin, dramli ya da dramsiz, kioxia exceria pro dram önbellekli, kioxia plus g3 ise hmb önbellekli, ikisi de TLC nand chipli ve diğer marka/modellere göre daha ucuz. QLC önermem.
Soğutucu olarak Thermalright Phantom Spirit 120 SE ya da Peerless Assassin 120 fazlasıyla yeterli, alacağın kasanın hava soğutucu desteğine bakarsın, genelde phantom spirit ve peerless assasin rahat sığar çok dar bi kasa değilse.

Vatan bilgisayarda rx 9070 xt pulse 27kya düşüyordu stok gelirse ona bakabilirsin

Anakartların ikisi de giriş seviye ve nerdeyse eşdeğerler ama Prime b650m-k daha iyi olur, m2 soğutucu bloğu da mevcut ve asus biosu daha rahat
SSD yi bütçene göre seçersin, dramli ya da dramsiz, kioxia exceria pro dram önbellekli, kioxia plus g3 ise hmb önbellekli, ikisi de TLC nand chipli ve diğer marka/modellere göre daha ucuz. QLC önermem.
Soğutucu olarak Thermalright Phantom Spirit 120 SE ya da Peerless Assassin 120 fazlasıyla yeterli, alacağın kasanın hava soğutucu desteğine bakarsın, genelde phantom spirit ve peerless assasin rahat sığar çok dar bi kasa değilse.
Çok Teşekkürler hocam sayende topluyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.incehesap.com/gaming-ge...Wc6zqa8tPM1wW2mNtYCBXjx9pWy9Hk-hoCxRcQAvD_BwE aksam 10 da acılıyo satışlar stok bitene kadar satılıyo ben full öyle dizdim pcyi 5 haftada bu hafta r7 7800x3d gelirse işim bitti XD
Gelmiştir inşallah hocam güle güle kullanın

4100+6000+4800+1500+3800+3100
+19000

42300 tl
Hocam r 7500f ve rx 9060 xt 16gb 1080 p de kullanılmasında darboğaz oranı nasıldır darboğaz olmaz değil mi?

Geri