YARDIM LÜTFEN PSU YANDI HERALDE

esan29

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
99
Arkadaşlar acemiliğimden dolayı bilgisayar açıkken spec delta rgb kontrolcüm için sata psu güç çıkışı kablosuna bağladım yaparken o kablonun ucundaki 3 pinli şey kasanın biryerine temas etti sanırsam ve bilgisayar kapandı ve artık görüntü gelmiyor sadece fanlar dönüyor beyaz bir şekilde aç kapa yaptım birşeyler denedim ama olmuyor lütfen yardımcı olun
1673723870661.png

Güç kablosunu sök PSU'dan, 1-2 dakika bekleyip tekrar dener misin? En ufak kısa devrede yanmaması gerek.
1 gece bekledim denedim yine olmadı
Post automatically merged:

olalı birkaç gün oldu ilgilenemedim ondan

Arkadaşlar acemiliğimden dolayı bilgisayar açıkken spec delta rgb kontrolcüm için sata psu güç çıkışı kablosuna bağladım yaparken o kablonun ucundaki 3 pinli şey kasanın biryerine temas etti sanırsam ve bilgisayar kapandı ve artık görüntü gelmiyor sadece fanlar dönüyor beyaz bir şekilde aç kapa yaptım birşeyler denedim ama olmuyor lütfen yardımcı olunAlıntıyı görüntüle
Kanka şase olmuş la neden korkuyosun o kadar. Arkadan psu switchini kapat bi çay iç geri gel çalışacaktır

o anlık heyecan ile belki power swyi de çıkarmış olabilirsin ondan da çalışmıyor olabilir

Kanka şase olmuş la neden korkuyosun o kadar. Arkadan psu switchini kapat bi çay iç geri gel çalışacaktır

o anlık heyecan ile belki power swyi de çıkarmış olabilirsin ondan da çalışmıyor olabilir
reis 1 gece psu kablosunu falan herşeyi çıkarıp geri taktım olmadı diyorum yine

anakartın usb portlarından falanda güç gelmiyor

Ne o güç kaynağı tek kısa devreyle bozulmuş? Ayrıca bozulan şey anakart bile olabilir.

reis 1 gece psu kablosunu falan herşeyi çıkarıp geri taktım olmadı diyorum yine

anakartın usb portlarından falanda güç gelmiyor
psunun 12v ve 24v kanalları takılı mı? kasa içinden hiç kablo çıkardın mı?

Ne o güç kaynağı tek kısa devreyle bozulmuş? Ayrıca bozulan şey anakart bile olabilir.
Böyle stresli bir durumda var evet

bende ondan şüpheleniyorum işte bilemiyoreuym

psunun 12v ve 24v kanalları takılı mı? kasa içinden hiç kablo çıkardın mı?

Böyle stresli bir durumda var evet
psu bu

Yapabileceğin şeyleri söylüyorum

1.12v(işlemcinin yanındaki 2 sarı 2 kırmızılı kablo) ve 24v(anakarta bağlanan ince uzun çok kablolu giriş) takılı mı onları kontrol et
2.(Anakartın üzerinde genelde köşelerde FP,Front Panel,F Panel yazılı bir soket dizisi olur. orada Power SW adlı minik 2 pinlik bir kablonun takılı olması gerek eğer takılı değilse tuşuna bassan da sistem açılmaz o takılı mı kontrol et
3.PSU arkasında ki Switch açık mı kapalı mı kontrol et
4.PSUnun power kablosunu Prizden ve psunun girişinden kontrol et

Kasanın içini fotoğrafta atabilirsin bize

Geri