Çözüldü✓ YARIM SİSTEMİ TAMAMLAMAK

Splintex

80+
Reaksiyon skoru
83
Arkadaşlar selam, elimde yarım parçalarla kalmış bir sistem var. Ufak kardeşimin oynaması ve ödevlerini yapması için fiyat performans bir şey yapmak istiyorum parça önerilerinize açığım.

Anakart: Gigabyte B450M Gaming
Ram: Corsair 32 GB 3600 mhz ddr4
Kasa+Psu: 650W montajlı bir adet kasa mevcut.

Eksik parçalarım; İşlemci, ekran kartı, depolama, soğutucu.

Desteklerinizi bekliyorum :blobdance:

Arkadaşlar selam, elimde yarım parçalarla kalmış bir sistem var. Ufak kardeşimin oynaması ve ödevlerini yapması için fiyat performans bir şey yapmak istiyorum parça önerilerinize açığım.

Anakart: Gigabyte B450M Gaming
Ram: Corsair 32 GB 3600 mhz ddr4
Kasa+Psu: 650W montajlı bir adet kasa mevcut.

Eksik parçalarım; İşlemci, ekran kartı, depolama, soğutucu.

Desteklerinizi bekliyorum :blobdance:
5600 ekran kartı olarak ikinci elden 6700xt felan bakabilirsiniz g3 plus ve phantom spirit alabilirsiniz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5600 ekran kartı olarak ikinci elden 6700xt felan bakabilirsiniz g3 plus ve phantom spirit alabilirsiniz

Hocam açıkçası çok ahım şahım bir şeye ihtiyacı olmayacak daha 4.Sınıf öğrencisi. Kendim kullandığım farklı bir kasa var, eskisini boşta yatacağına onun için toplayayım diyorum biraz daha fiyat performans olursa daha iyi olur.

hocam bunun altına alacağınız işlemciler zaten biraz sorun 5600 şuan güzel ekran kartı olarak rx580 veya 1650s felan olabilir 3.5 k bandına

O zaman uyguna bir soğutucu ve 512'lik ssd taksam yeterli olur teşekkürler :)

Benim önerim anakart ile ramlari satıp AM5 platformuna geçiş yapman. Fazla fiyat farkı olmayacak ancak yeni sisteme sahip olacaksın. anakart ve ram var pahalı parçaları almamışsın. Tavsiyem bu yönde.

Bütçe nedir ona öneri yapalım?Mesela sadece 5600g alıp işini görebilir.Fakat bütçe ve monitör önemli

Monitör 1080p mevcut elimde onu kullanacak. Maksimum 4-5K’ya çözmek istiyorum aslında sistemi
Bütçe nedir ona öneri yapalım?Mesela sadece 5600g alıp işini görebilir.Fakat bütçe ve monitör önemli

Benim önerim anakart ile ramlari satıp AM5 platformuna geçiş yapman. Fazla fiyat farkı olmayacak ancak yeni sisteme sahip olacaksın. anakart ve ram var pahalı parçaları almamışsın. Tavsiyem bu yönde.
Hocam gereksiz buluyorum AM5 platforma geçiş yapmayı. Dediğim gibi 4.sınıf öğrencisi kullanacak AM4 gayet yeterli diye düşünüyorum

Monitör 1080p mevcut elimde onu kullanacak. Maksimum 4-5K’ya çözmek istiyorum aslında sistemi

Hocam gereksiz buluyorum AM5 platforma geçiş yapmayı. Dediğim gibi 4.sınıf öğrencisi kullanacak AM4 gayet yeterli diye düşünüyorum
parolapara+iyzico ile gamıng genden thermalright 120 se soğutucu alsanız 400tl ye gelir.
işlemci 5600g alın diyebilirim fakat çok yüksek fiyatı var.Am5 tavsiye de edemeyiz anakart am4.5600g en mantıklısı olabilir.
geriye kalan depolama ise meccbur 500gb ya da 1tb m2ssd alınmalı ortalama 7 7.5k ya patlıyor

Teşekkürler hocam değerli yorumun için

İyzico indiriminiz varsa pckolik sitesinden kioxia exceria öneririm + işlemci ve stok fanlı 5600g ikinci elde 3k veya 1kya ryzen 3200g falan da olabilir.

Ya da 2kya bulabilirseniz rx580 islemciyi de ryzen 5 1600 cekersin biter hocam

İyzico indiriminiz varsa pckolik sitesinden kioxia exceria öneririm + işlemci ve stok fanlı 5600g ikinci elde 3k veya 1kya ryzen 3200g falan da olabilir.

Ya da 2kya bulabilirseniz rx580 islemciyi de ryzen 5 1600 cekersin biter hocam
Rx570 de işini görür diye düşünüyorum aslında

parolapara+iyzico ile gamıng genden thermalright 120 se soğutucu alsanız 400tl ye gelir.
işlemci 5600g alın diyebilirim fakat çok yüksek fiyatı var.Am5 tavsiye de edemeyiz anakart am4.5600g en mantıklısı olabilir.
geriye kalan depolama ise meccbur 500gb ya da 1tb m2ssd alınmalı ortalama 7 7.5k ya patlıyor
Kalktı gaminggentr diye biliyorum? İyziocdan

4.sinif çocuk ne oynayabilirki bütçen de kısıtlı 2200g veya 3200g al GTA 5 roblox felan akar

Ya da r5 1600af-2600-3600 rx570-580-1060-1070 olabilir
Rx570 de işini görür diye düşünüyorum aslında

Geri