Yaşım 14 boyum (1.60) 1.80 olurmuyum?

Reaksiyon skoru
5
14 yaşındayım boyum (1.60) 1.80 olmak istiyorum olurmuyum? Evde düzenli spor yapan biriyim (barfiks, şınav vs.) Yaşıtlarım benden çok uzun en yakın arkadaşım bile 1.73 cidden moralim bozulmaya başlıyor. Annem babam kısa olduğu için bende büyüdüğüm de kısa olmaktan korkuyorum. Yakınlarım yakışıklı olduğumu ama boydan kaybettiğimi söylüyorlar (sarı saçlı, yeşil gözlüyüm) Bu arada (3 yıl basketbola gittim ama o zamanlar ergenlik çağında olmadığım için boyum pek uzamadı zaten haftada 2 gün gidiyordum öyleydi) Düzgün bir şekilde fikrinizi belirtirseniz sevinirim.

Basketbol oyna, o zaman ergenlik çağında olmasan bile şuan ergenliğe yeni girmiş birisin. (y)

Daha yolun başındasın. Spor yap, süt iç ve dengeli beslen.

• Beğen
Reaksiyonlar: Bery
Ergenlik çağında isen uzarsın usta sıkintı etme bende 14 yaşındayım 1.70 den uzunum en son ölçtüğümde 1.70 dim şuan 1.70 den fazlayımdır baya oldu genetiklerinde de varsa dert etme yoksa basketbol oyna

Basketbol oynamanın boy uzattığını düşünmüyorum evde zıpla aynı şey

Ne kadar uzayacağını bilmek istiyorsan doktora git, eklemlere mi ne bakıyorlar ve düzenli beslenme + sporla ulaşacağın maksimum boyu söylüyorlar.
1.60 da kalabilirsin 1.80 de olabilirsin. Kimse burdan boyunun ne kadar olacağını bilemez.

biraz zor gözüküyor ama yüzme ve basketbol ile 175 leri zorlarsın belki de geç uzuyorsundur öyle uzarsın.
ben 14 yaşımdayken 170 tim 3 yıl geçti 186 yım ihtimal var yani.

basket boy uzatmıyor sadece genetik
ben 14 yaşında 1.77 idim şu an 16 yaşında 1.87 boyundayım
sadece sağlıklı beslenmeye ve düzenli uyumaya bak

1,5 sene önce yaşım da boyum da senin gibiydi şuan 1,75 falanım uzarsın 20 yaşına kadar uzama devam ediyor diye biliyorum ve arkadaşlarından geç ergenliğe girmiş olabilirsin mesela geçen sene arkadaşım benden uzundu şuan aynı boydayız

biraz zor gözüküyor ama yüzme ve basketbol ile 175 leri zorlarsın belki de geç uzuyorsundur öyle uzarsın.
ben 14 yaşımdayken 170 tim 3 yıl geçti 186 yım ihtimal var yani.
14 yaşında daha yeni girmiş ergenliğe neden zor olsun ki?

Düzenli yüzmek hepsinden etkili diye biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,056
Üyeler
174,050
Son üye
RikudouSennin
Geri