Çünkü öyle altın hiçbir zaman düşmez düşse de geri toparlar altından zarar eden olmaz falan bunlar bana çok saçma yatırımdan gram anlamayan teyzelerin altın günlerinde konuştukları bir şeymiş gibi geliyor örneğin 2012 öncesinde altın alan biri olsaydınız ons 1900 seviyelerinden 2016 yılında 1050 seviyelerine kadar düşecek ve geri toparlaması için 2020'ye kadar beklemeniz gerekecekti başta örnek verdiğim teyzeler genelde 100 dolar bile gerilemeden satarlar altını daha fazla düşmesin diye yanlış anlaşılmak istemem altına yatırım yapılmaz demiyorum benim de portföyümün bir kısmı altın sadece altın sandığınız kadar güvenli %100 kar ettiren bir yatırım aracı değildir onu söylemek istiyorum.?? sebep
Son derece katılıyorum türk kültüründe altın al kaybetmezsin gibi gibi söylemler oldukça mevcut ama altın genelde değeri korur sadece bu yıl covid gibi olağanüstü durumdan yükseldiÇünkü öyle altın hiçbir zaman düşmez düşse de geri toparlar altından zarar eden olmaz falan bunlar bana çok saçma yatırımdan gram anlamayan teyzelerin altın günlerinde konuştukları bir şeymiş gibi geliyor örneğin 2012 öncesinde altın alan biri olsaydınız ons 1900 seviyelerinden 2016 yılında 1050 seviyelerine kadar düşecek ve geri toparlaması için 2020'ye kadar beklemeniz gerekecekti başta örnek verdiğim teyzeler genelde 100 dolar bile gerilemeden satarlar altını daha fazla düşmesin diye yanlış anlaşılmak istemem altına yatırım yapılmaz demiyorum benim de portföyümün bir kısmı altın sadece altın sandığınız kadar güvenli %100 kar ettiren bir yatırım aracı değildir onu söylemek istiyorum.
Öhö öhöööm ben hiç zarar etmedim. Eğer bu işleri biraz takip edersen zaten sağlam kazanırsın.Çünkü öyle altın hiçbir zaman düşmez düşse de geri toparlar altından zarar eden olmaz falan bunlar bana çok saçma yatırımdan gram anlamayan teyzelerin altın günlerinde konuştukları bir şeymiş gibi geliyor örneğin 2012 öncesinde altın alan biri olsaydınız ons 1900 seviyelerinden 2016 yılında 1050 seviyelerine kadar düşecek ve geri toparlaması için 2020'ye kadar beklemeniz gerekecekti başta örnek verdiğim teyzeler genelde 100 dolar bile gerilemeden satarlar altını daha fazla düşmesin diye yanlış anlaşılmak istemem altına yatırım yapılmaz demiyorum benim de portföyümün bir kısmı altın sadece altın sandığınız kadar güvenli %100 kar ettiren bir yatırım aracı değildir onu söylemek istiyorum.
sen hiç zarar etmedin diye altının risksiz ve kesin kazanç olduğu anlamına gelmiyor bende hiç etmedim ama altın alanlar genelde takip etmezler yani aktif olarak alıp satmazlar alıp kenara koyarlar zaten sürekli takip ediyorsan teknik/temel analiz ile alım satım yapıyorsan borsadan kat kat daha fazla kazanabilirsinÖhö öhöööm ben hiç zarar etmedim. Eğer bu işleri biraz takip edersen zaten sağlam kazanırsın.
hocam genelde uzun süre bandında kolay kolay para kaydedilmiyor.sen hiç zarar etmedin diye altının risksiz ve kesin kazanç olduğu anlamına gelmiyor bende hiç etmedim ama altın alanlar genelde takip etmezler yani aktif olarak alıp satmazlar alıp kenara koyarlar zaten sürekli takip ediyorsan teknik/temel analiz ile alım satım yapıyorsan borsadan kat kat daha fazla kazanabilirsin