Yayıncı ve Gamer PC Setup topluyorum. Sizce ideal mi?

Castor

80+
Reaksiyon skoru
1
Herkese selamlar,

Uzun süredir planladığım, hem yayın yapıp içerik üretebileceğim hem de en güncel oyunları keyifle oynayabileceğim üst düzey bir sistem toplama arifesindeyim. Aklımdaki parçaları ve kurulumu aşağıda listeledim. Bu setup hakkında siz değerli forum üyelerinin de fikirlerini, olası eleştirilerini ve önerilerini almak istiyorum.

Temel Kullanım Amaçlarım:

• Yayın: Kick/YouTube üzerinden akıcı ve kaliteli oyun yayınları yapmak.
  • İçerik Üretimi: Yayın kayıtlarını düzenleyip YouTube için render almak.
  • Yazılım: Hobi ve profesyonel olarak yazılım geliştirme.
  • Oyun: Hikaye odaklı AAA oyunları 4K çözünürlükte akıcı bir şekilde oynamak. Valorant, CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunlarında yüksek yenileme hızında oynamak. Kısacası her şey diyebiliriz :) Ondan dengeli ve fiyat performans bir sistem toplamaya çalışıyorum.
Taslak Sistemim (PC):
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 9070 XT
  • Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB
  • RAM: 32 GB (2x16) Patriot Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
  • SSD: 2 TB (Hızlı bir PCIe 4.0 NVMe M.2 model)
  • Güç Kaynağı: 850W 80+ Gold Sertifikalı düşünüyorum. Henüz karar vermedim.
  • Kasa: NZXT H9 Flow veya Lian Li Lancool III (Bu ikisi arasında kararsız kaldım, sizce hangisi daha mantıklı olur?)
Monitör Kurulumum (Çift Monitör):

• Ana Monitör (Oyun/İçerik): ASUS ROG Strix XG27UCS - 27 inç, 4K, IPS Panel
  • İkinci Monitör (Rekabetçi Oyun/Yan Ekran): TWISTED MINDS TM27QHD180IPS - 27 inç, 2K (QHD), 180Hz, Fast IPS
Sizlere Sormak İstediklerim:

1. Genel olarak sistemin dengesi ve parça uyumu nasıl? Gözden kaçırdığım bir uyumsuzluk olabilir mi?
  2. Kasa konusunda NZXT H9 Flow (estetik ve çift odacık) mu, yoksa Lian Li Lancool III (saf hava akışı ve modülerlik) mü bu sistem için daha iyi bir seçim olur?
  3. "Şu parçanın yerine bunu alsan daha iyi olur" dediğiniz alternatif önerileriniz var mı?
Tüm yorumlarınız ve ayıracağınız vakit için şimdiden çok teşekkür ederim.

Herkese selamlar,

Uzun süredir planladığım, hem yayın yapıp içerik üretebileceğim hem de en güncel oyunları keyifle oynayabileceğim üst düzey bir sistem toplama arifesindeyim. Aklımdaki parçaları ve kurulumu aşağıda listeledim. Bu setup hakkında siz değerli forum üyelerinin de fikirlerini, olası eleştirilerini ve önerilerini almak istiyorum.

Temel Kullanım Amaçlarım:

• Yayın: Kick/YouTube üzerinden akıcı ve kaliteli oyun yayınları yapmak.
  • İçerik Üretimi: Yayın kayıtlarını düzenleyip YouTube için render almak.
  • Yazılım: Hobi ve profesyonel olarak yazılım geliştirme.
  • Oyun: Hikaye odaklı AAA oyunları 4K çözünürlükte akıcı bir şekilde oynamak. Valorant, CS:GO gibi rekabetçi FPS oyunlarında yüksek yenileme hızında oynamak. Kısacası her şey diyebiliriz :) Ondan dengeli ve fiyat performans bir sistem toplamaya çalışıyorum.
Taslak Sistemim (PC):
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi
  • Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 9070 XT
  • Sıvı Soğutucu: Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB
  • RAM: 32 GB (2x16) Patriot Viper Venom DDR5 6000MHz CL30
  • SSD: 2 TB (Hızlı bir PCIe 4.0 NVMe M.2 model)
  • Güç Kaynağı: 850W 80+ Gold Sertifikalı düşünüyorum. Henüz karar vermedim.
  • Kasa: NZXT H9 Flow veya Lian Li Lancool III (Bu ikisi arasında kararsız kaldım, sizce hangisi daha mantıklı olur?)
Monitör Kurulumum (Çift Monitör):

• Ana Monitör (Oyun/İçerik): ASUS ROG Strix XG27UCS - 27 inç, 4K, IPS Panel
  • İkinci Monitör (Rekabetçi Oyun/Yan Ekran): TWISTED MINDS TM27QHD180IPS - 27 inç, 2K (QHD), 180Hz, Fast IPS
Sizlere Sormak İstediklerim:

1. Genel olarak sistemin dengesi ve parça uyumu nasıl? Gözden kaçırdığım bir uyumsuzluk olabilir mi?
  2. Kasa konusunda NZXT H9 Flow (estetik ve çift odacık) mu, yoksa Lian Li Lancool III (saf hava akışı ve modülerlik) mü bu sistem için daha iyi bir seçim olur?
  3. "Şu parçanın yerine bunu alsan daha iyi olur" dediğiniz alternatif önerileriniz var mı?
Tüm yorumlarınız ve ayıracağınız vakit için şimdiden çok teşekkür ederim.
Herşeyi baştan alalım. Eğer yayın açıp içerik üretmek gibi bir planın varsa önerim Nvidia kart alman olur. 4K akıcı bir oyun deneyimi istiyorsun ve böyle bir deneyim için en azından 5080 alman gerekiyor şuanki fiyatlandırmaya bakacak olursak çokta mantıklı değil. Yerinde olsam 5070Ti alır 2K oyunculuk üzerine devam ederim. Sorularına gelecek olursam sırasıyla
1- Seçtiğin parçalar gayet dengeli ve uyumlu ama dediğim gibi NVidia kart senin için daha iyi bir tercih olur.
2- Hava akışı konusunda Lian Li gerçekten iyi ama böyle hava akışı iyi hemde akvaryum şeklinde güzel bir görüntü arıyorsan Nzxt H6 Flow bakabilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Herşeyi baştan alalım. Eğer yayın açıp içerik üretmek gibi bir planın varsa önerim Nvidia kart alman olur. 4K akıcı bir oyun deneyimi istiyorsun ve böyle bir deneyim için en azından 5080 alman gerekiyor şuanki fiyatlandırmaya bakacak olursak çokta mantıklı değil. Yerinde olsam 5070Ti alır 2K oyunculuk üzerine devam ederim. Sorularına gelecek olursam sırasıyla
1- Seçtiğin parçalar gayet dengeli ve uyumlu ama dediğim gibi NVidia kart senin için daha iyi bir tercih olur.
2- Hava akışı konusunda Lian Li gerçekten iyi ama böyle hava akışı iyi hemde akvaryum şeklinde güzel bir görüntü arıyorsan Nzxt H6 Flow bakabilirsin.
Monitörler konusundada yorum yapmak istiyorum ana monitörünü OLED yapıp daha iyi bir görüntü deneyimi sağlayabilirsin. Yan monitör olarak 2K fazla kaçabilir sonuçta gündelik kullanacaksın 1080P normal bir monitörde gayet yeterlidir.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Monitörler konusundada yorum yapmak istiyorum ana monitörünü OLED yapıp daha iyi bir görüntü deneyimi sağlayabilirsin. Yan monitör olarak 2K fazla kaçabilir sonuçta gündelik kullanacaksın 1080P normal bir monitörde gayet yeterlidir.
Çok teşekkürler, 9070 xt ile yayın performanslarını izledim, falsosunu göremedim. Ancak tekrardan üstünden geçeceğim :)

Çok teşekkürler, 9070 xt ile yayın performanslarını izledim, falsosunu göremedim. Ancak tekrardan üstünden geçeceğim :)
Yayın performansına lafım yok ama sen içerik üretmek ve render almak gibi şeylerden bahsediyorsun ve bu konuda Nvidia çok daha iyi bir konumda. Hem iş hemde oyun bakımından bakacak olursak Nvidia kesinlikle daha sağlıklı bir tercih olacaktır 😙. (Dipnot: Nvidia fan değilim bundan önce 4 yıl AMD kart kullandım ve şuan işimden dolayı Nvidia Kart kullanıyorum)

Geri