Yazılım çok geniş bir alan ne yapacağına göre tercih çok değişir. Mesela yazılımcılarda çoğunluk taşınabilirliğe her yerde kodunu yazmaya önem verdiği için laptop olarak MacBook kullanıyor ama donanım da gerektiren işler yapılacaksa MacBook her işi yapamaz. Taşınabilir olması umurumda değil denirse Gaming Laptop olur çoğu işi yapar o da, güç isteyen işleri de kaldırır.Yazılım öğrenmeye başlayacağım kendime laptop bakıyorum fakat laptoptan pek anlamıyorum yazılım için gaming laptop mu almam lazım veya önerebileceğiniz laptoplar var mı?
Yazılım çok geniş bir alan ne yapacağına göre tercih çok değişir. Mesela yazılımcılarda çoğunluk taşınabilirliğe her yerde kodunu yazmaya önem verdiği için laptop olarak MacBook kullanıyor ama donanım da gerektiren işler yapılacaksa MacBook her işi yapamaz. Taşınabilir olması umurumda değil denirse Gaming Laptop olur çoğu işi yapar o da, güç isteyen işleri de kaldırır.
Şu da var piyasadaki 20 senelik hiçbir vasfı olmayan laptopla bile kod yazarsın bu iş için (en azından öğrenmek için) çok iyi bilgisayara vs ihtiyaç yok.
Daha çok web tasarım alanında çalışmak istiyorum dil öğrenmek için orta bütçeli bi gaming laptop almayı düşünüyorum,yardımın için teşekkür ederimYazılım çok geniş bir alan ne yapacağına göre tercih çok değişir. Mesela yazılımcılarda çoğunluk taşınabilirliğe her yerde kodunu yazmaya önem verdiği için laptop olarak MacBook kullanıyor ama donanım da gerektiren işler yapılacaksa MacBook her işi yapamaz. Taşınabilir olması umurumda değil denirse Gaming Laptop olur çoğu işi yapar o da, güç isteyen işleri de kaldırır.
Şu da var piyasadaki 20 senelik hiçbir vasfı olmayan laptopla bile kod yazarsın bu iş için (en azından öğrenmek için) çok iyi bilgisayara vs ihtiyaç yok.