Neler Yeni

Yazılım İçin Tavsiye

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
İyi geceler, ben 15 yaşında 10. sınıfa giden ve yazılım mühendisi olmak isteyen bir bebeyim. Ve "Bu eğitim sisteminden adam çıkmaz artık" deyip üniversiteye kadar beklemeyip artık yazılım öğrenmek istiyorum.
Önceden denedim, C# denedim, Python denedim, yine C# denedim ama 1 2 gün devam etti ve boşladım. Youtube'dan çalışıyordum ve bıkmamın nedeninin bu olduğunu düşündüm. Ve şimdi artık Pc başına geçtiğimde 4 5 saat bıkmadan, yorulmadan çalışacağım ve 1 2 gün değil 1 2 ay sürecek bir program istiyorum, ama bu konu ile bir gram fikrim yok. Acaba siz büyüklerden, yaşıtlardan, bilgililerden; hangi dili öğrenmeliyim, hangi yöntemi kullanmalıyım ve derslere mi yazılımıa mı odaklanmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!

BarbaraPalvin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,807
İsim
Umut
İlgilendiği Kategoriler
her şey
İyi geceler, ben 15 yaşında 10. sınıfa giden ve yazılım mühendisi olmak isteyen bir bebeyim. Ve "Bu eğitim sisteminden adam çıkmaz artık" deyip üniversiteye kadar beklemeyip artık yazılım öğrenmek istiyorum.
Önceden denedim, C# denedim, Python denedim, yine C# denedim ama 1 2 gün devam etti ve boşladım. Youtube'dan çalışıyordum ve bıkmamın nedeninin bu olduğunu düşündüm. Ve şimdi artık Pc başına geçtiğimde 4 5 saat bıkmadan, yorulmadan çalışacağım ve 1 2 gün değil 1 2 ay sürecek bir program istiyorum, ama bu konu ile bir gram fikrim yok. Acaba siz büyüklerden, yaşıtlardan, bilgililerden; hangi dili öğrenmeliyim, hangi yöntemi kullanmalıyım ve derslere mi yazılımıa mı odaklanmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler!
Derslere odaklanıp iyi bir üniversitenin yazılım bölümünü tuttur. Daha mantıklı olur.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
İlk önce Python öğrenmeni tavsiye ederim, ayrıca okulundaki bilişim öğretmenine danışmanda fayda var.

ubeyeyeyeyeyeyeyeye

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
534
İsim
Ubeydullah Can
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İlk önce Python öğrenmeni tavsiye ederim, ayrıca okulundaki bilişim öğretmenine danışmanda fayda var.
Ah keşke öyle birisi olsa. Hayat kağıt paranın üstündeki Atatürk gibi, parası olana bakıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki Python'u nereden öğrenmemi önerirsiniz?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Ah keşke öyle birisi olsa. Hayat kağıt paranın üstündeki Atatürk gibi, parası olana bakıyor

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Udemy.

Gordiac

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
885
İsim
Ramazan KOLDAŞ

Öncelikle kendini geliştirmeye karar verdiğin için seni tebrik ederim kardeşim benim tavsiyem ise ilk önce hangi alana yöneleceğini seçmelisin .

Örneğin

Mobil uygulama geliştirmek mi istiyorsun ?

Web sitesi mi yapmak istiyorsun ?

Veritabanı işlemleriyle mi ilgilenmek istiyorsun ?

Masaüstü programları mı tasarlamayı düşünüyorsun ?

ve benzeri

Sana uygun alanı seçtikten sonra hangi dil ile gitmek istediğini düşünmelisin ?

Örneğin android alanında java ve kotlin kullanılırken ıos işletim sistemlerin swift dili kullanılmaktadır .

Masaüstü uygulamalar için c# web sitesi için html > php > javascript > css olabilir .

Şimdi bir alan seçtiğini ve hangi dili öğrenmek istediğine karar verdin varsayalım .

Bu kısımda ise alanın için en çok hangi ide'nin işe yaradığını bulmalısın .

Mesela android için en çok android studio kullanılırken yanlış hatırlamıyorsam ios uygulamaları geliştirmek için charm kullanılıyordu .

Bunu da kenera attık yazılım geliştirmeye hazır hale geldin diyelim .

Her zaman için ilgili alanın dökümanlarından ilerle yani ben android alanıyla ilgileniyorum ve tasarım olsun bir çok şeyin kaynağı olarak google'ın sağladığı android developer sayfasından bakıyorum .

Dökümanlar diğer insanların bilmediği şeyleri sağlar sana avantajlı konuma getirir seni .

Dökümanlarıda takip ettiğini varsayarak code yazarken hiç bir zaman yazılışlarını ve nasıl yapıldığını ezberleme her daim o kodun ne yaptığını anlamaya çalış

Örnek veriyorum if ve else yapısı işte bu yapının nasıl yazıldığına değil ne yaptığına odaklan yani kodların mantıklarını çöz amaçlarını anlamaya çalış

Unutma ki sen bir insansın ve herkes gibi sende unutabilirsin herşeyi bilmek zorunda değilsin .

zaten bu mantıklarını kavradığında başka bir dile geçsen dahi if ve else yapısı aynıdır aynı mantıkla çalışır sadece yazılışı farklı olabilir o kadar

senin gibi düşünen o kadar cok insan var ki eğer büyük bir proje başlatıp yürütücek vizyona sahip oldugunu düşünmüyorsan üniversite kazanmaya bak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,018,761
Üyeler
161,490
Son üye
bakirbk21
Top Bottom