Neler Yeni

Yazılım/Kodlamaya hangi dille başlanmalı?

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yazılıma el atmak istiyorum ama önce ne öğrenmeliyim bilmiyorum.Yazılım ve kodlama arasındaki fark nedir?Hangi dille başlamalıyım?İlgilenen arkadaşlarım bilgilendirmesini rica ediyorum.

kandes22

80+ Platinum
En İyi Cevap
13
Bende başlamak istiyorum seri up. C+ ile başlamayı düşünüyorum ben. C+ hepsinin anası gibi bir şey.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Bu hangi alana yöneleceğin ile alakalı. Mesela web programcısı olmak istersen HTML , CSS , PHP şeklinde gitmelisin. Youtube üzerinde güzel rehber videolar var onlara göz atabilirsin.

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
C+ yada python ile başlanıyor genellikle .

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu hangi alana yöneleceğin ile alakalı. Mesela web programcısı olmak istersen HTML , CSS , PHP şeklinde gitmelisin. Youtube üzerinde güzel rehber videolar var onlara göz atabilirsin.
Ya aslın da saçma mı bilmiyorum ama bilgisayarla konuşmak istiyorum onun dışında oyunlarla ilgilenmek istiyorum.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Ya aslın da saçma mı bilmiyorum ama bilgisayarla konuşmak istiyorum onun dışında oyunlarla ilgilenmek istiyorum.
C# veya Java sonrasında JavaScript öğrenmeye çalış ( Java zordur basit dillerle başla ). Şöyle düşün yeni bir dil öğrendin mesela İngilizce. Sen önce sayıları , terimleri öğrenir sonra onları nasıl bir araya getireceğini öğrenirsin. Sonra istediğin her şeyi istediğin şekilde biraraya getirebilirsin.

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O sizin düşünceniz ben de milleti hacklicem diye başlamıştım :)
Yoo aslın da hiç düşünmedim bile sadece birkaç arkadaşım var ve cmd ekranına komutlar falan yazıyorlar.

rcxan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
784
İsim
Ateş Arsoy
Yoo aslın da hiç düşünmedim bile sadece birkaç arkadaşım var ve cmd ekranına komutlar falan yazıyorlar.
Onlardan pek cacık olmuyor benim de arkadaşım var , ipconfig yazıyor o kadar :)

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
C# veya Java sonrasında JavaScript öğrenmeye çalış ( Java zordur basit dillerle başla ). Şöyle düşün yeni bir dil öğrendin mesela İngilizce. Sen önce sayıları , terimleri öğrenir sonra onları nasıl bir araya getireceğini öğrenirsin. Sonra istediğin her şeyi istediğin şekilde biraraya getirebilirsin.
Teşekkür ederim.Beb bilgi sahipi değilim az önce birileri C+ şimdi siz C# yazdınız bir fark var mı?

Rootz

80+
Java veya Python ile başla zaten diğerlerini de öğrenmiş olursun. Keşke zamanında PHP yerine Java ile başlasaydım diyorum.

Ayrıca en geniş kapsamlı programlama dillerinden biri Java'dır. Java ile işletim sisteminden tut çamaşır makinesine bile program yazabilirsiniz. Bahsettiğim gibi tamamen hakim olduğun zaman diğer diller sana çocuk oyuncağı gibi gelecektir.

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Java en zoru o zaman
Java veya Python ile başla zaten diğerlerini de öğrenmiş olursun. Keşke zamanında PHP yerine Java ile başlasaydım diyorum.

Ayrıca en geniş kapsamlı programlama dillerinden biri Java'dır. Java ile işletim sisteminden tut çamaşır makinesine bile program yazabilirsiniz. Bahsettiğim gibi tamamen hakim olduğun zaman diğer diller sana çocuk oyuncağı gibi gelecektir.
Java en zoru o zaman:)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,017,204
Üyeler
161,252
Son üye